Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου: Τι είδαμε την πρώτη ημέρα των αγώνων

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου: Τι είδαμε την πρώτη ημέρα των αγώνων

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Λίγο πολύ αυτά που περιμέναμε να δούμε, τα είδαμε στο Ορεγκον και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου.

Ενας Τεντόγλου που ακόμη και στην κακή του μέρα, προκρίνεται εύκολα στον τελικό του μήκους, μία Στεφανίδη να πηγαίνει ξεκούραστα σε έναν ακόμη μεγάλο τελικό και έναν Φραντζεσκάκη να δικαιώνει τις προσδοκίες, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό της σφύρας.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά…

Ο Τεντόγλου είπαμε πως θα ήταν το σοκ του… αιώνα αν έμενε εκτός τελικού. Το «φτωχό» γι’ αυτόν 8,03μ. Αποδείχθηκε ωστόσο υπέρ αρκετό για να τον βάλει στην 12αδα. Ισως ήταν και καλό το ότι έκανε τον χειρότερο αγώνα του φέτος στον προκριματικό. Αν ξεχωρίζει για κάτι (πέρα από το ταλέντο του) είναι το πόσο σοβαρός είναι στους μεγάλους αγώνες και το πως δεν επηρεάζεται με τίποτα, ακόμη κι όταν όλα πάνε στραβά.

Θεωρώ ιδανικό αυτό που έγινε στον προκριματικό και το μόνο που θα χρειαστεί θα είναι ένα καλό πάτημα στα έξι άλματα που θα κάνει τα ξημερώματα της Κυριακής. Ενα άλμα θα αρκεί για το χρυσό…

Για την Στεφανίδη δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά. Ο προκριματικός στο επί κοντώ ήταν ο χειρότερος που έχουμε δει εδώ και πολλά χρόνια, αλλά η Κατερίνα δεν υπήρχε περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο να μην είναι στον τελικό. Και για να είμαι ειλικρινείς, αν και δεν πίστευα μέχρι πριν δύο εβδομάδες ότι θα την δούμε στο βάθρο, πλέον τις δίνω σοβαρές πιθανότητες.

Η Μόρις δείχνει να είναι σε εκπληκτική κατάσταση και η Ναζότ, αν και ασταθής φέτος, έδειξε πως είναι πολύ καλά στον προκριματικό. Δίπλα τους στην εικόνα του βάθρου μπορεί να είναι και η Κατερίνα αν κάνει ένα φετινό ρεκόρ. Στα συν ότι δεν υπάρχει Σιντόροβα, αλλά ούτε και η «χάλκινη» στο Τόκιο, Μπράντσο, που έκανε μόνο άκυρα άλματα στα προκριματικά.

Οσον αφορά την Κυριακοπούλου και την Πόλακ, η χρονιά με όσα έχουν περάσει φαινόταν χαμένη και οι πιθανότητες ήταν εις βάρος τους. Ομως από την στιγμή που στον τελικό μπήκαν αθλήτριες με… 4,35μ., έπρεπε μία από τις δύο τουλάχιστον να ήταν στην λίστα…

Πάμε και στον Φραντζεσκάκη. Ενα παιδί που έχουμε τονίσει ότι από το 2024 και μετά, θα πρέπει να τον συνηθίζουμε σε τελικούς και… βάθρο σε μεγάλες διοργανώσεις. Πρόκειται για σπάνιο αθλητή που από τα χωράφια της Κρήτης όπου έκανε προπόνηση, έφτασε σε μετάλλια στις μεγάλες διοργανώσεις των μικρών κατηγοριών και φέτος εδραιώθηκε στον κόσμο των μεγάλων.
Θεωρώ πως θα είναι στην 8αδα του τελικού και στο μέλλον περιμένω ακόμη πιο σπουδαία πράγματα από αυτόν.

Μία μικρή απογοήτευση αφήνει η εμφάνιση του Αναστασάκη και της Σκαρβέλη στο ίδιο αγώνισμα, καθώς και οι δύο μπορούσαν να ρίξουν εύκολα τα μέτρα που έβγαλαν την 12αδα του τελικού. Αντίθετα από τα δύο παιδιά στη σφαίρα, δεν είχαμε απαιτήσεις για υπέρβαση, ούτε από τα κορίτσια στο βάδην που είχαν αξιοπρεπή παρουσία.

Οσον αφορά τους υπόλοιπους αθλητές, αν κρατάμε κάτι από την πρώτη ημέρα, είναι το συγκλονιστικό αντίο της Φίλιξ σε μια κούρσα σκυταλοδρομίας πραγματικό θρίλερ, το θρίλερ του ύψους με τον Ταμπέρι να προκρίνεται οριακά, τον αποκλεισμό της Μπράντσο στο επί κοντώ και οι… μέτριοι Κόλμαν και Τζέικομπς που όπως όλα δείχνουν θα φάνε την σκόνη του Κέρλι και του Μπρόμελ.

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X