ΑΕΚ: Η πρώτη δοκιμή Αλμέιδα με ενδιαφέρον σύστημα και γκολάρες Λιβάι και Τσούμπερ! – Δείτε αποκλειστικά VIDEO!

ΑΕΚ: Η πρώτη δοκιμή Αλμέιδα με ενδιαφέρον σύστημα και γκολάρες Λιβάι και Τσούμπερ! – Δείτε αποκλειστικά VIDEO!
Photo Credits: INTIME

Η σημερινή πρώτη δοκιμή του Ματίας Αλμέιδα στο Αλκμάαρ ενόψει του αυριανού φιλικού της ΑΕΚ με την Γκενκ

Η ΑΕΚ αύριο (16:00 ώρα Βελγίου, 17:00 ώρα Ελλάδος) δίνει το πρώτο της φιλικό στο Γκενκ με την τοπική ομάδα.

Ένα δύσκολο παιχνίδι καθότι η Ένωση είναι στις πρώτες ημέρες στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, με πολύ έντονες προπονήσεις που περιέχουν ένταση, καταπόνηση και πολλές απουσίες και κενά. Ενώ η βελγική ομάδα δίνει την πρόβα τζενεράλε της πριν αρχίσει το εγχώριο πρωτάθλημα. Άρα είναι σαφέστατα και πιο έτοιμη.

Η πρώτη δοκιμή στην ΑΕΚ

Ο Ματίας Αλμέιδα δίνει περισσότερη σημασία στις προπονήσεις παρά στα φιλικά, όμως σήμερα σε παιχνίδι 11vs11 έκανε και την πρώτη του άσκηση τακτικής στο Αλκμάαρ για φέτος.

Απόντες από το δίτερμα ο Γιόνσον, ο Αλμπάνης, ο Χατζισαφί, ο Στάνκοβιτς και ο Θεοχάρης (δούλεψαν πολύ με τον Ρόα οι δύο τελευταίοι σήμερα) με τον Αλμέιδα να επιλέγει για τους «λευκούς» που είχαν… χροιά βασικών σύστημα 3-5-2, όμως με σαφή στόχευση την σωστή κυκλοφορία και πίεση για ανάκτηση της μπάλας.

Είχε χωριστεί το γήπεδο οριζόντια σε τρεις γραμμές (άμυνα, κέντρο, επίθεση) με ειδικές ταινίες και οι παίκτες μπορούσαν να κινούνται μόνο στον χώρο τους, ενώ στην επίθεση μπορούσε να ανεβαίνει μόνο ένας χαφ για να στηρίζει τους δύο επιθετικούς. Έτσι όλοι κρατούσαν τις θέσεις τους και μιλούσαν μεταξύ τους για την συνεργασία στο παιχνίδι, στα μαρκαρίσματα και στην κυκλοφορία.

ΑΕΚ: Η πρώτη δοκιμή Αλμέιδα με ενδιαφέρον σύστημα και γκολάρες Λιβάι και Τσούμπερ! – Δείτε αποκλειστικά VIDEO!

Στην ομάδα των βασικών ήταν ο Αθανασιάδης κάτω από τα δοκάρια, ο Μήτογλου κεντρικός στόπερ, ο Ρότα δεξιά του και ο Τζαβέλλας αριστερά του. Στον άξονα ήταν από δεξιά προς αριστερά οι Μισελέν-Γκατσίνοβιτς-Σιμάνσκι-Μουστακόπουλος-Μάνταλος και στην επίθεση οι Τσούμπερ και Λιβάι Γκαρσία. Στην αντίπαλη ομάδα ήταν οι Χατζηεμμανουήλ, Ραντόνια-Κορνέζος-Λάτσι-Μιτάι στην άμυνα, Μοχαμάντι-Μαχαίρας-Γιούσης-Μπότος στον άξονα και Κοσίδης-Τζούντα Γκαρσία στην επίθεση σε 4-4-2.

Το παιχνίδι ξεκίνησε όπως ήθελε ο Αλμέιδα αφού όλοι συνεργαζόντουσαν καλά και μοίραζε πολλά… bien, αλλά οι βασικοί λόγω ποιότητας στην επίθεση έκαναν τη διαφορά. Ο Λιβάι Γκαρσία.. όπλισε και έβαλε δύο υπέροχα γκολ με δυνατά σουτ, με τον Αργεντίνο κόουτς να φωνάζει για πάσες με σιγουριά, με μόλις δύο επαφές και να περνά από όλους τους χαφ η μπάλα.

Εν συνεχεία ανέλαβε δράση ο Στίβεν Τσούμπερ με δύο πολύ όμορφα γκολ και ο Σιμάνσκι έκανε το 5-0 πριν την πρώτη διακοπή. Εκεί έγινε αλλαγή και μπήκε ο Αραούχο στην επίθεση αντί του Λιβάι Γκαρσία. Τα γκολ συνέχισαν… βροχή με Τσούμπερ, Γκατσίνοβιτς και Μισελέν, ενώ ο Γιούσης μείωσε σε 8-1 και ο Μισελέν είχε δοκάρι.

ΑΕΚ: Η πρώτη δοκιμή Αλμέιδα με ενδιαφέρον σύστημα και γκολάρες Λιβάι και Τσούμπερ! – Δείτε αποκλειστικά VIDEO!

Μπήκε ο Αραούχο, γκολ ξανά ο Μαχαίρας

Στη δεύτερη διακοπή ο Αλμέιδα έβαλε Λιβάι Γκαρσία και Αραούχο στην επίθεση, με τον Τσούμπερ να πηγαίνει στον άξονα αριστερά και να βγαίνει ο Μουστακόπουλος, με τον Μάνταλο να παίρνει πιο κεντρικό ρόλο πια. Ο Σιμάνσκι πήγε στόπερ και ο Μήτογλου ανέβηκε στα χαφ. Οι αντίπαλοι πήραν τα… πάνω τους και με καλή εικόνα από τον Μπότο που είχε καλές ενέργειες πιο επιθετικά πλέον, ο Μαχαίρας βρήκε δύο γκολ στην πλάτη του Ρότα και έκανε το τελικό 8-3. Να θυμίσουμε ότι ο Μαχαίρας και τις δύο πρώτες ημέρες ήταν πρώτος σκόρερ στα τουρνούα.

Ο Αλμέιδα σήμερα εμφανώς κατέβασε λίγο την ένταση και έβαλε περισσότερη μπάλα στο πρόγραμμα, μιας και αύριο υπάρχει το φιλικό. Ωστόσο και το απόγευμα υπάρχει προπόνηση στις 16:00 και θα έχουν ενδιαφέρον οι επιλογές του.

Δείτε τα αποκλειστικά VIDEO του enwsi.gr από την άσκηση τακτικής σήμερα στο Αλκμάαρ:

 

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X