Οι πρώτες εντολές Αλμέιδα: «Θέλω την μπάλα ξανά δική μας! – Τρέχουμε στον αντίπαλο, δεν κοιτάμε!»

Οι πρώτες εντολές Αλμέιδα: «Θέλω την μπάλα ξανά δική μας! – Τρέχουμε στον αντίπαλο, δεν κοιτάμε!»
Photo Credits: INTIME

Όλα όσα είπε ο Ματίας Αλμέιδα στους παίκτες του σήμερα στην πρώτη προπόνηση της ΑΕΚ στο Αλκμάαρ

Ο Ματίας Αλμέιδα ξεκίνησε αγριεμένος το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ΑΕΚ στο Αλκμάαρ.

Η προπόνηση έφτασε τις 2,5 ώρες, με ήλιο και ζέστη και δεν χαρίστηκε σε κανένα σημείο στους παίκτες του.

Η εισαγωγή στο βασικό κομμάτι της δουλειάς της ΑΕΚ έγινε με την πίεση. Παντού και προς όλους. Ο Αλμέιδα στην ομιλία που έκανε στους παίκτες του πριν την προπόνηση τόνισε τι ζητά από τους παίκτες του και το έκανε απόλυτα ξεκάθαρο με την πρώτη εξειδικευμένη άσκηση. Δύο παίκτες έκαναν άσκηση με επίθεση δίχως αντίπαλο, πάσαραν την μπάλα στον Αλμέιδα και αυτός επέλεγε να την πασάρει σε έναν εκ των δύο αντιπάλων που περίμεναν δίπλα του. Ο παίκτης που πάσαρε τελευταίος την μπάλα, έπρεπε να πιέσει αμέσως τον αντίπαλο και ο συμπαίκτης του να πέσει αμέσως στον αντίπαλο ώστε να γίνει γρήγορα η επανάκτηση της μπάλας.

ΑΛΜΕΙΔΑ

Οι εντολές του Αλμέιδα

Ο Αλμέιδα εστίαζε κυρίως στην συμπεριφορά των παικτών που έπρεπε να αμυνθούν, ενώ οι επιτιθέμενοι έπρεπε να τους ξεπεράσουν τους αντιπάλους και να σκοράρουν σε μικρά τέρματα. Τα πολλά μπράβο άκουσαν Μάνταλος, Αλμπάνης, καθώς και ο Λιβάι Γκαρσία με τον Γιόνσον.

Οι εντολές όμως του «Μάτι» ήταν σαφείς και ξεκάθαρες προς όλους: «Πάντα τρέχουμε, δεν κοιτάμε ποτέ τον αντίπαλο όταν δεν έχουμε την μπάλα. Πρέπει γρήγορα να γίνει η μπάλα δική μας ξανά. Και να μην πάει καλά μία φάση, δεν εγκαταλείπουμε ποτέ!».

Ο Αλμέιδα γενικότερα έδωσε αρκετό χώρο στους συνεργάτες του για να δουλέψουν καθότι τους εμπιστεύεται απόλυτα, ενώ σκιά του παντού ήταν ο Αγκουστίν Σαλαζάρ που μεταφέρει στα αγγλικά τα πάντα προς τους παίκτες της ΑΕΚ.

Πάντως, σε μία από τις ελάχιστες στιγμές πάντως που εκφράστηκε, με θαυμασμό… υποδέχθηκε ένα γκολ του Λιβάι Γκαρσία στο γάμα του Αθανασιάδη.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X