Η ΑΕΚ δεν παίρνει τον Πινέδα με τους όρους που θα ήθελε, αλλά ο Αλμέιδα δεν θα σκάσει γι' αυτό

Η ΑΕΚ δεν παίρνει τον Πινέδα με τους όρους που θα ήθελε, αλλά ο Αλμέιδα δεν θα σκάσει γι' αυτό
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την προσθήκη του Πινέδα και την ικανοποίηση του Αλμέιδα να έχει τους τρεις χαφ που εξ αρχής ήθελε, ήδη στην ομάδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ το προσπάθησε πολύ και με όλους τους τρόπους. Στην αρχή με δανεισμό και οψιόν αγοράς. Μετά με αγορά (έφτασε στα 2,8 εκατ. ευρώ) ή και υποχρεωτική οψιόν. Ακόμα και η συνιδιοκτησία έπεσε στο τραπέζι. Τίποτα από όλα όσα η Ένωση πρότεινε, βάσει των δικων της δεδομένων, αποδείχθηκε κοντινό σε αυτά που η Θέλτα ζητούσε. Οπότε ο μοναδικός τρόπος ήταν αυτός που τελικά επελέγη από τις δύο ομάδες για να γίνει η δουλειά.

Το αν είναι σωστό ή λάθος, καλό ή όχι για την ΑΕΚ, θα αποδειχθεί σε βάθος χρόνου. Ως κίνηση προοπτικής ασφαλώς και έχει πολλές τρύπες. Επί της ουσίας δεν υπάρχει προοπτική, καθώς αν για παράδειγμα ο Μεξικανός βγάλει μάτια, η τιμή του θα εκτοξευτεί ακόμα περισσότερο και η απόκτησή του θα καταστεί ανέφικτη. Εδώ αποδείχτηκε τέτοια -μέσω αγοράς μιλώντας πάντα- χωρίς καν ο Πινέδα να έχει παίξει στη Θέλτα, πέρα από κάποια σκόρπια ματς.

Η άποψή μου είναι εδώ και καιρό καταγεγραμμένη. Για να αλλάξει το status της, η ΑΕΚ θα πρέπει να κάνει και ακριβές μεταγραφές, για την ακρίβεια σημαντικά πιο ακριβές σε σχέση με αυτές που έχει κάνει έως σήμερα. Στην ομάδα υπάρχει η άποψη ότι δεν έπρεπε να δαπανηθούν τα χρήματα που Ισπανοί ζητούσαν για το συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, έπρεπε όμως να ικανοποιηθεί το θέλω του Αλμέιδα ο οποίος δεν ήθελε να ακούει για άλλες εναλλακτικές λύσεις, μέχρι να τελεσιδικήσει η συγκεκριμένη υπόθεση.

Η στορία αυτή ασφαλώς και θυμίζει λίγο την επιμονή του Μιγκέλ Καρντόσο για να αποκτηθεί ο αγαπημένος του Τσίκο Ζεράλδες, για τον οποίον τότε η Σπόρτινγκ Λισαβόνας αρνείτο πεισματικά να βάλει οψιόν αγοράς. Ασφαλώς δεν μιλάμε για ίδιες περιπτώσεις καθώς ο Πινέδα είναι ήδη ένας ποδοσφαιριστής με περίπου 50 συμμετοχές στην εθνική του Μεξικού, πολύ πιο αναγνωρισμένος και επιτυχημένος, έστω και εκτός Ευρώπης, σε αυτή τη φάση της καριέρας του. Εξυπακούεται δε ότι προσευχόμαστε να μη μας βγει ο Αλμέιδα ένας δεύτερος Καρντόσο. Κι εδώ όμως προκύπτουν λόγοι για να είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι ότι δεν θα είναι τέτοιος.

Προφανώς και δεν ρίχνω το παραμικρό φταίξιμο στον προπονητή επειδή αυτή η προσθήκη δεν ήταν εφικτό να γίνει με κανονική μεταγραφή. Δεν ορίζει ο Αλμέιδα την τσέπη της ΑΕΚ, ούτε την οικονομική πολιτική της και προφανώς θα ήταν εξίσου ικανοποιημένος και ακόμα περισσότερο σίγουρος, αν η Ένωσή τον είχε αγοράσει. Δεν θα κάτσει να σκάσει όμως κιόλας επειδή έρχεται με δανεισμό. Διότι επί της ουσίας αυτό που ήθελε ήταν να δει τον Πινέδα εντός των αγωνιστικών πλάνων του. Και ήδη, γρήγορα μπορώ να πω και σίγουρα όχι αργά, έχει συγκροτημένη την τριάδα των μέσων πού από την αρχή ο ίδιος ήθελε για βασικούς στη δική του ΑΕΚ.

Πλέον περιμένουμε τους δύο στόπερ, για αρχή βέβαια, καθώς προσθήκες πρέπει να γίνουν επισης στις θέσεις του φορ και του εξτρέμ. Ενδεχομένως και αλλού εφόσον ο προπονητής κρίνει μέσα από τη διαδικασία της προετοιμασίας, ότι προκύπτουν κι άλλες τρύπες. Αρκετοί παίκτες που βρίσκονται ήδη στην Ολλανδία, παρά το γεγονός ότι έχουν συμβόλαια ή έχουν αποκτηθεί μόλις πέρυσι, δεν πρέπει να θεωρούν ότι έχουν εξασφαλισμένη θέση στην ομάδα. Θα κριθούν εκεί από τον Αλμέιδα και περαιτέρω εκπλήξεις κάθε άλλο παρά πρέπει να αποκλειστούν. Αν κάτι με ικανοποιεί περισσότερο φέτος από κάθε τι άλλο στην ΑΕΚ, είναι η πολύ ξεκάθαρη στάση του προπονητή απέναντι στα θέλω του και στις ανάγκες της ομάδας. Με οδηγό το πλάνο του, υπάρχει μια υπαρκτή αισιοδοξία για καλύτερες αγωνιστικές μέρες.

Τάσος Καπετανάκος: «Ουτοπικό να δίνει η Αστυνομία που γνωρίζουμε εγγυήσεις για τελικό στη Νέα Φιλαδέλφεια» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X