Η... sold out «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», ο Άμραμπατ και οι στόπερ!

Η... sold out «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», ο Άμραμπατ και οι στόπερ!
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για τα ζητήματα που «καίνε» την ΑΕΚ και τον κόσμο της

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ξημερώνει Κυριακή 10 Ιουλίου και ομολογώ ότι περίμενα πως η ΑΕΚ θα είχε κλείσει μέσα στην εβδομάδα που πέρασε, τον έναν εκ των δύο στόπερ. Άμα τον έχει βέβαια στην Ολλανδία ο Αλμέιδα, που θεωρώ πως θα τον έχει, στις 13 του μήνα, δεν θα πειράζει που δεν ήρθε στις… 6 Ιουλίου. Σημασία έχει να είναι πραγματικά ένας καλός παίκτης.

Δεν έχει ουσία να επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια. Οι μεταγραφές φέτος είναι μια δύσκολη υπόθεση. Έχουν αποκτηθεί δύο, χρειάζονται οπωσδήποτε τουλάχιστον άλλοι πέντε. Και… βλέπουμε μετά προς τα τέλη Αυγούστου, τι άλλη ανάγκη θα έχει προκύψει.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι άνθρωποι που χειρίζονται τα μεταγραφικά της ομάδας, δεν έχουν άλλη επιλογή από το να πετύχουν. Όπως ο φίλαθλος κόσμος της «Ένωσης» τους απέδειξε με το… καλημέρα ότι δεν είχε άλλη επιλογή από το να γεμίσει την «Αγια-Σοφιά» κι ας είναι ακριβά τα διαρκείας, έτσι και στη διοίκηση δεν έχουν άλλη επιλογή από το να παίξει μέσα σε αυτό το «Ναό», μια πραγματική ΑΕΚ.

Με δύο μεταγραφές μέχρι στιγμής, έχει γεμίσει το μισό γήπεδο και μόνο με τους κατόχους των διαρκείας σε Β-Γ Εθνική και τους κατόχους της τελευταίας τετραετίας. Και ίδιο ακριβώς θα ήταν το αποτέλεσμα, ακόμα κι αν δεν είχε έρθει κανένας παίκτης.

Παρεμπιπτόντως, σάς θυμίζω πως τη μέρα που έγινε η ενημέρωση για τα διαρκείας και όλος ο κόσμος της ΑΕΚ δικαίως διαμαρτυρόταν για τις ακριβές τιμές, έγραφα με σιγουριά ότι θα ξεπεραστούν εύκολα τα 20.000 διαρκείας. Και προφανώς όλοι μα όλοι όσοι έχουν ήδη πάρει, ακριβά τα θεωρούν (αφού ακριβά είναι), αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να μην πάρουν.

Δεν χρειαζόταν αυτό βέβαια για να καταλάβουμε το προφανές. Το έχουμε εμπεδώσει εδώ και χρόνια ολόκληρα. Ο φίλαθλος κόσμος της ΑΕΚ, έχει περάσει τα πιο δύσκολα, έχει βιώσει τις πιο μεγάλες πίκρες, αλλά δεδομένα είναι ο πιο πιστός στην ομάδα του. Αλίμονο αν δεν του έχει ήδη αναγνωριστεί και περιμέναμε το αυτονόητο, που ήταν ότι θα έκανε sold out στην «Αγια-Σοφιά» σε όλα τα παιχνίδια. Γιατί αυτό έχει ήδη γίνει, αν δεν το έχουμε καταλάβει!

Κι αυτό που πρέπει να γίνει μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος είναι να έχει «χτιστεί» μια ομάδα αντάξια αυτής της αγάπης και της στήριξης, αντάξια και της γηπεδάρας στην οποία θα αγωνίζεται η ΑΕΚ.

Η... sold out «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», ο Άμραμπατ και οι στόπερ!

Το πιο βασικό που δεν πρέπει να ξεχνάμε για τον Άμραμπατ

Πάμε και σε ένα άλλο θέμα. Αγωνιστικό. Γιατί υπάρχουν φυσικά οι μεταγραφές στο προσκήνιο, αλλά την ΑΕΚ δεν την «καίνε» μόνο οι μεταγραφές. Έχει κι άλλα ανοιχτά μέτωπα. Είναι αυτοί που δεν υπολογίζονται και που πρέπει να βρεθεί τρόπος για να μην… ξεμείνουν τον Σεπτέμβριο στην ομάδα, γιατί αυτό μόνο καλό δεν θα κάνει στο όλο κλίμα και στα αποδυτήρια.

Για μένα όμως το πιο μείζον θέμα είναι ο Άμραμπατ. Ξέρω ότι θα πάω κόντρα στο ρεύμα, που τα έχει πάρει στο κρανίο με τον Μαροκινό και απορεί γιατί ακόμα ασχολείται η ΑΕΚ μαζί του. Το κατανοώ απόλυτα γιατί κι εγώ είπα και το έγραψα κάποια στιγμή καθώς αισθάνθηκα έτσι ακριβώς.

Υπάρχει όμως κάτι που θα πρέπει να μας κάνει να σκεφτόμαστε με πιο καθαρό μυαλό και να συνειδητοποιούμε ότι δεν είναι απλή υπόθεση και για την ΑΕΚ στο πως την διαχειρίζεται. Και να σας πω την αλήθεια, ζυγίζοντας τα δεδομένα, νομίζω ότι τη διαχειρίζεται καλά.

Αυτό λοιπόν που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι ο Άμραμπατ δεν έχει πρόβλημα με την ομάδα. Το θέμα του είναι 100% οικογενειακό και τον αναγκάζει να θέλει να είναι στην Ολλανδία. Είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα, σοβαρό πρόβλημα, η ΑΕΚ είναι ενήμερη από την πρώτη στιγμή, το έχει σεβαστεί απόλυτα και κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθάει από την πλευρά της.

Και δεν είναι κακό, ούτε και λάθος, να προσπαθεί να πείσει έναν πραγματικά πολύ καλό παίκτη, να μείνει για έναν ακόμα χρόνο στην ομάδα. Φυσικά, άμα αποδειχτεί ότι δεν γίνεται με τίποτα, δεν θα τον κρατήσει με το ζόρι, αρκεί και ο Μαροκινός να δώσει μια λύση που θα ικανοποιεί και την ΑΕΚ.

Αλλά το να… φαγωνόμαστε να μην γίνει μια προσπάθεια ανάμεσα στις δύο πλευρές, που θα είναι στο κάτω κάτω προς το αγωνιστικό όφελος της ομάδας, είναι λάθος μας.

Η... sold out «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», ο Άμραμπατ και οι στόπερ!

Κάτι ξέρει και ο Αλμέιδα…

Γιατί κακά τα ψέματα, ο Άμραμπατ είναι παικταράς και θα ήταν πολύ σημαντικό να τον έχει η ΑΕΚ και τη νέα σεζόν. Και φυσικά ο Αλμέιδα δεν είναι κουτός που θέλει πολύ να μείνει και θα τον πάρει μαζί και στην προετοιμασία.

Ομολογώ ότι και μένα για πολύ καιρό, μου φαινόταν σαν να τον παρακαλάμε, αλλά κατάλαβα ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Και οφείλω να το καταγράψω. Γιατί θα επαναλάβω ότι ο Άμραμπατ δεν έχει πρόβλημα με την ΑΕΚ, αλλά έχει πρόβλημα οικογενειακό. Και δεν είναι κακό να προσπαθεί η ΑΕΚ να βρει μια λύση.

Γιατί πιστεύω ότι κι εσείς καταλαβαίνετε ότι σε μια ΑΕΚ πολύ διαφορετική από την περσινή, σε μια ΑΕΚ… ομάδα κανονική δηλαδή, ο Άμραμπατ στη θέση του θα κάνει… παπάδες!

Εδώ και στο περσινό χάλι και έβλεπες ότι οι αντίπαλοι δεν μπορούσαν να τον ρίξουν κάτω με τίποτα. Και μπορεί εμείς να εκνευριζόμασταν γιατί η τραγική εικόνα της ομάδας δεν μας άφηνε να δούμε τίποτα με θετικό μάτι, αλλά όλοι οι αντίπαλοι έλεγαν ότι τέτοιο παίκτη έχουν χρόνια να δουν στην Ελλάδα. Κάνω λάθος;

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X