Τσάκαλου στο enwsi.gr: «Υπήρχε μόνο ένας λόγος να μείνω στην Ελλάδα, η ΑΕΚ»

Τσάκαλου στο enwsi.gr: «Υπήρχε μόνο ένας λόγος να μείνω στην Ελλάδα, η ΑΕΚ»
Photo Credits: INTIME

Η Λαμπρίνα Τσάκαλου στην πρώτη της συνέντευξη στο enwsi.gr μετά την μεταγραφή της στην γυναικεία ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Υπάρχουν περιπτώσεις αθλητών που έχουν συνδεθεί με μια ομάδα πριν ακόμα φορέσουν επίσημα την φανέλα της. Μια από αυτές είναι σίγουρα και η Λαμπρίνα Τσάκαλου η οποία θα ντυθεί επίσημα πλέον στα «κιτρινόμαυρα» μετά την μεταγραφή της στην γυναικεία ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ.

Για την ίδια ωστόσο αλλά κυρίως για τον κόσμο η Λαμπρίνα ανήκε πάντα στην ΑΕΚ. Και επειδή όπως λένε το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον ήρθε η κατάλληλη στιγμή για να εκπληρώσει και η ίδια το δικό της όνειρο. Η Λαμπρίνα Τσάκαλου δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι από τις κορυφαίες αθλήτριες με επιτυχίες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Διακρίσεις με την Εθνική ομάδα στη σάλα και στο beach handball. Η πιο μεγάλη στιγμή όμως δεν έχει έρθει ακόμα. Πλησιάζει όμως και θα είναι αυτή που θα φορέσει τον Δικέφαλο στο στήθος και θα μπει στο γήπεδο για να αγωνιστεί με την ομάδα που υποστηρίζει από μικρή.

Η Λαμπρίνα Τσάκαλου στην πρώτη της συνέντευξη στο enwsi.gr μετά την μεταγραφή της στην γυναικεία ομάδα χάντμπολ μίλησε για την εξέλιξη που περίμενε μια ζωή. Την μεταγραφή της στην «Ένωση», το ξεχωριστό δέσιμο με τον κόσμο και τον έναν και μοναδικό λόγο που αποφάσισε να επιστρέψει από το εξωτερικό. Το τηλεφώνημα της ΑΕΚ.

Τσάκαλου στο enwsi.gr: «Υπήρχε μόνο ένας λόγος να μείνω στην Ελλάδα, η ΑΕΚ»

-Λαμπρίνα καλώς ήρθες στην ΑΕΚ, πίστευες πως θα ερχόταν τελικά αυτή η στιγμή;

 

Η αλήθεια είναι πως το ήλπιζα πάντοτε, αλλά δεν πίστευα πραγματικά ότι θα έρθει η στιγμή. Τελικά ποτέ δεν πρέπει απογοητευόμαστε, όταν θέλουμε κάτι πολύ θα γίνει σίγουρα.

Τσάκαλου στο enwsi.gr: «Υπήρχε μόνο ένας λόγος να μείνω στην Ελλάδα, η ΑΕΚ»

-Ποια ήταν η πρώτη αντίδραση σου όταν σε προσέλκυσαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ για να φορέσεις την φανέλα της ΑΕΚ;

 

Άλλαξαν όλο το πλάνο που είχα στο μυαλό μου . Καλώς ή κακώς δεν θα επέστρεφα για να αγωνιστώ στην Ελλάδα φέτος εάν δεν ήταν για το χειρουργείο στο οποίο πρόκειται να υποβληθώ . Ακόμα και τώρα έχω προτάσεις από ομάδες στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο. Κατάλαβα  όμως πως πρέπει να βοηθήσω το σώμα μου για να ξεπεράσει όλα τα σύνδρομα υπερχρήσης που έχουν δημιουργηθεί και με ταλαιπωρούν πολύ καιρό τώρα. Υπολόγιζα να είμαι στην Ελλάδα με την οικογένεια μου κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης και αργότερα να ξαναφύγω στο εξωτερικό. Υπήρχε μόνο μια πιθανότητα να παραμείνω στην Ελλάδα – το τηλεφώνημα από την ΑΕΚ . Θα ήθελα για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω τον κύριο Παπασταμάτη για το σεβασμό και την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου, καθώς επίσης και για την κατανόηση και υπομονή στη δύσκολη χρονιά της αποκατάστασης που έρχεται

 

-Όταν η ΑΕΚ δημιούργησε γυναικείο χάντμπολ έκανε κάτι κλικ μέσα σου, πως πλησιάζει η ώρα να αγωνιστείς με την αγαπημένη σου ομάδα;

Δεν είχα ιδέα και απλά ξύπνησα ένα πρωί και είχα πόσα μηνύματα που μου έλεγαν «Έφτασε η ώρα , καλώς ήρθες« ή  «φ φωτογραφία είναι εκεί για κάποιο λόγο» επειδή ήταν ανακοίνωση σχετικά με το γυναικείο χάντμπολ όποτε υποθέτω πως τυχαία χρησιμοποιήθηκε μια δίκη μου. Και θυμάμαι ότι το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι «Περιμένετε με, αργά η γρήγορα θα είμαι εκεί, απλώς περιμένετε με».

Τσάκαλου στο enwsi.gr: «Υπήρχε μόνο ένας λόγος να μείνω στην Ελλάδα, η ΑΕΚ»

-Πως ξεκίνησε το δέσιμο με την ΑΕΚ;

 

Από τους γονείς μας. Όλη η οικογένεια είναι ΑΕΚ . Οι γονείς μου είναι καθηγητές φυσικής αγωγής, πρώην προπονητές και αθλητές . Τα 3 αδέρφια μου επίσης αθλητές όποτε καταλαβαίνετε υπάρχει γενικότερα ενδιαφέρον για το χώρο των σπορ στο σπίτι μας . Και παρότι η δικιά μας γενιά δεν μεγάλωσε με πρωταθλήματα και τίτλους οι γονείς μας πάντα μιλούσαν για το ήθος και τις αξίες που προάγει η ΑΕΚ όποτε έτσι εμφανίστηκε το δέσιμο .

 

-Με την περίπτωση σου συμβαίνει το εξής παράδοξο, πως ενώ ήρθες τώρα στην ΑΕΚ ακόμα και ο κόσμος σε αντιμετωπίζει σαν να ήσουν χρόνια μέλος της ομάδας. Είσαι η μόνη αθλήτρια που υπάρχει δέσιμο πριν έρθεις επίσημα στην ΑΕΚ. Αυτό το νιώθεις και εσύ ;

 

Όπως προανέφερα μεγαλώσαμε μέσα στον αθλητισμό όποτε το να πηγαίνω στο γήπεδο ή να παρακολουθώ αγώνες στην τηλεόραση είναι τρόπος ζωής για εμάς . Ποτέ δεν το έκρυψα όποτε οποίος ασχολείται με το χάντμπολ και με ξέρει , ξέρει ότι είμαι ΑΕΚ.αρα Ανέβαζα συχνά στα social media σχετικά πράγματα και όλοι γνώριζαν ότι θα ήθελα να παίζω με τα χρώματα της ομάδας όποτε μάλλον για αυτό .

-Σου έλειψε η ζωή στην Ελλάδα;

Εννοείται . Όσο τίποτα άλλο . Αν έχεις μεγαλώσει στην Ελλάδα το να ζήσεις κάπου αλλού για καιρό είναι πολύ δύσκολο. Έχουμε διαφορετική νοοτροπία και τρόπο ζωής με ελάχιστες εξαιρέσεις σε χώρες που να μοιάζουν με εμάς . Προσωπικά από πολύ μικρή είχα μεγάλη αδυναμία στην Αθήνα . Και μόνο που βλέπω την Ακρόπολη αλλάζει η διάθεση και η ψυχολογία μου . Παρ’ ‘ολα αυτά δεν είχα σκοπό να γυρίσω πίσω τόσο νωρίς για επαγγελματικούς σκοπούς . Οι συνθήκες για το συγκεκριμένο τομέα είναι δυστυχώς καλύτερες στο εξωτερικό .

Τσάκαλου στο enwsi.gr: «Υπήρχε μόνο ένας λόγος να μείνω στην Ελλάδα, η ΑΕΚ»

-Τι περιμένεις για τη νέα σεζόν και πως βλέπεις την πρώτη συμμετοχή της ΑΕΚ στην Α1;

 

Για κακή μου τύχη μιας και το ελληνικό πρωτάθλημα τελειώνει σχετικά νωρίς δεν θα προλάβω να αγωνιστώ επίσημα φέτος . Η αποκατάσταση του χειρουργείου διαρκεί περίπου 10 μήνες . Είναι λογικό όμως πως τα αποτελέσματα χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο για να εμφανιστούν σε μια τελείως νεοσύστατη ομάδα . Θεωρώ πως η πρώτη εμφάνιση της ομάδας στην Α1 δεν είναι μόνο ο αγώνας για τους τίτλους αλλά κυρίως το να δείξει ότι σιγά -σιγά δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για τη δημιουργία μιας δυνατής, σταθερής, επαγγελματικής ομάδας που θα πρωταγωνιστήσει στο μέλλον.

 

Η Ανάλυση του ΠΑΟΚ - ΑΕΚ από τον Άκη Ζήκο | AEK After 29/04/24 - Στ. Καζαντζόγλου
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X