Η εύκολη ή δύσκολη κλήρωση φαίνεται μόνο στο γήπεδο, ειδικά για αυτήν την ΑΕΚ

Η εύκολη ή δύσκολη κλήρωση φαίνεται μόνο στο γήπεδο, ειδικά για αυτήν την ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος σχολιάζει την κλήρωση της ΑΕΚ στο BCL

Ο τίτλος του άρθρου πρέπει να είναι από τα μεγαλύτερα κλισέ που κυκλοφορούν στον αθλητισμό γενικότερα αλλά και μια μεγάλη αλήθεια. Κάθε φορά μετά από κάποια κλήρωση θα ακούσεις σχόλια, είτε ότι είναι εύκολη, είτε βατή, είτε και σε κάποιες περιπτώσεις δύσκολη. Τίποτα από αυτά δεν ισχύουν αν δεν αποδειχτούν στο γήπεδο, ειδικά για την ΑΕΚ.

Οι αντίπαλοι της ΑΕΚ

Η εύκολη ή δύσκολη κλήρωση φαίνεται μόνο στο γήπεδο, ειδικά για αυτήν την ΑΕΚ

Η Ένωση λοιπόν κληρώθηκε με την Καρσίγιακα από το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, την Βόννη από το 3ο και την Ρέτσιο Εμίλια από το 4ο. Οι Τούρκοι είναι αναμφισβήτητα μια πολύ δυνατή ομάδα, με υψηλό μπάτζετ, μια έδρα «κολαστήριο» και ποιοτικό ρόστερ. Η πορεία της στο BCL τα τελευταία χρόνια χαρακτηρίζεται από σταθερότητα και παρουσίες στις τελικές φάσεις.

Η Βόννη είναι η ομάδα που απέκλεισε η ΑΕΚ την χρονιά που διακόπηκε ο αθλητισμός, λόγω κορωνοϊού, όμως από τότε έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου και ειδικά την σεζόν που πέρασε έκανε εντυπωσιακά πράγματα στο Γερμανικό πρωτάθλημα, φτάνοντας στην 2η θέση στην κανονική περίοδο. Τελικά στα playoff αποκλείστηκε από την Μπάγερν και τερμάτισε 3η στην βαθμολογία.

Η Ρέτζιο Εμίλια είναι η πιο βατή αντίπαλος από τις 3, τερμάτισε στην 7η θέση της κατάταξης και για να έχουμε μια τάξη μεγέθους όμως, ήταν 4 θέσεις ψηλότερα από την Τρεβίζο που βρισκόταν στον όμιλο της ΑΕΚ φέτος και έκανε 2 νίκες.

Ποια ΑΕΚ θα εμφανιστεί

Καλές λοιπόν είναι οι αναλύσεις, αλλά το ερωτηματικό και αυτό που θα κρίνει την ευκολία ή δυσκολία μιας κλήρωσης είναι ποια ΑΕΚ θα εμφανιστεί στα παρκέ την νέα σεζόν. Μην ξεχνάμε ότι πέρσι, στον ευκολότερο όμιλο στην Ιστορία της, η Ένωση τερμάτισε τελευταία με μόλις 1 νίκη απέναντι σε ομάδες που δεν προχώρησαν παρακάτω από τους 16. Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς ότι οποιοδήποτε συμπέρασμα, είναι όχι μόνο βιαστικό αλλά φτάνει σε επίπεδα «καφενειακά».

Η ΑΕΚ έχει πολύ δουλειά να κάνει, έχει ήδη αργήσει στην διαμόρφωση του ρόστερ της και δεν ξέρουμε πως θα εμφανιστεί στο ξεκίνημα των Ευρωπαϊκών αγώνων. Τα προηγούμενα χρόνια θα μπορούσαμε να πούμε ότι εύκολα ή δύσκολα θα έπαιρνε είτε την απευθείας πρόκριση στους 16 μέσω της πρώτης θέσης, είτε μέσω των play-in. Μετά το περσινό κάζο, τα στάνταρ έχουμε πέσει πολύ και θα πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια για να επιστρέψει η ΑΕΚ σε αυτά που θεωρούσαμε ως δεδομένα.

Μην ξεχνάμε ότι και ο νέος προπονητής της ΑΕΚ, ο Ηλίας Καντζούρης, θα έχει να φτιάξει ξανά από την αρχή μια ομάδα, όχι εντελώς από το μηδέν αλλά με 4-5 παίκτες μόνο από το περσινό ρόστερ και τους περισσότερους σε συμπληρωματικούς ρόλους, ψάχνοντας κυρίως τους πρωταγωνιστές.

Σημαντικό να κάνει καλή πορεία

Η ΑΕΚ είναι ένα από τα μεγάλα brand name της διοργάνωσης, έχει στηρίξει το BCL εδώ και πολλά χρόνια, όμως θα πρέπει να ανακάμψει αγωνιστικά αν θέλει να έχει και στο μέλλον κληρώσεις που θα την βολεύουν. Μην ξεχνάμε ότι η Ευρωπαϊκή βαθμολογία στον θεσμό του BCL μετράει τα 3 τελευταία χρόνια και φέτος θα αφαιρεθεί η χρονιά που πήγε τελικό στην Αθήνα. Αν σε αυτό υπολογίσουμε και τους ανύπαρκτους σχεδόν βαθμούς που πήρε πέρσι, με μόλις μία νίκη, τότε δεν είναι απίθανο, να πέσει από το πρώτο γκρούπ δυναμικότητας στο δεύτερο και να γίνουν ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα στο μέλλον. Για αυτό η φετινή χρονιά είναι κρίσιμη και η ΑΕΚ πρέπει να βάλει όλες της τις δυνάμεις για να κάνει καλή πορεία και να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται στον θεσμό.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X