Γιόνσον: Οι γεμάτες σεζόν τα τελευταία εννιά χρόνια δείχνουν πόσο βιονικός είναι

Γιόνσον: Οι γεμάτες σεζόν τα τελευταία εννιά χρόνια δείχνουν πόσο βιονικός είναι
Photo Credits: INTIME

Οι αριθμοί του νέου παίκτη της ΑΕΚ, Γενς Γιόνσον δείχνουν ότι θα αποτελέσει μια κομβική μονάδα στα πλάνα του Ματίας Αλμέιδα για την επόμενη σεζόν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Γενς Γιόνσον αποτελεί την δεύτερη μεταγραφική κίνηση της ΑΕΚ, στην νέα εποχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο Δανός έρχεται για να καλύψει την θέση του αμυντικού χαφ σε έναν νευραλγικό χώρο του γηπέδου ο οποίος μπορεί να καθορίσει πολλά στην απόδοση μιας ομάδας. Για αυτό άλλωστε, οι άνθρωποι της Ένωσης επέμεναν για την περίπτωση του 29χρονου με την σύμφωνη γνώμη του Ματίας Αλμέιδα.

Ο Γιόνσον διακρίνεται για την άνεση που έχει με την μπάλα στα πόδια, την ακρίβεια και την επιτυχία στις μεταβιβάσεις του (76% την περσινή σεζόν στο ισπανικό πρωτάθλημα) αλλά και ότι είναι απόλυτα συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα κάτι που μπορεί να το δείξει το 1.5 κλέψιμο ανά παιχνίδι, στις 35 αναμετρήσεις που μέτρησε στην La Liga την περασμένη αγωνιστική περίοδο.

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το πόσο βιονικός είναι αφού σε οποία ομάδα και αν αγωνίζεται χάνει ελάχιστα έως και μηδαμινά παιχνίδια μέσα σε ένα ποδοσφαιρικό έτος.

Το λιγότερο 22 συμμετοχές κάθε σεζόν τα τελευταία εννέα χρόνια!

Με την φανέλα της Ααρχους όπου ξεκίνησε το ποδοσφαιρικό του ταξίδι, την σεζόν 2013/14 αγωνίστηκε σε 24 από τα συνολικά 33 παιχνίδια πρωταθλήματος  ενώ την αμέσως επόμενη ο Γιόνσον είχε 34 συμμετοχές. Η τελευταία του χρονιά στον δανικό σύλλογο ήταν και η καλύτερη με 36 εμφανίσεις, απουσιάζοντας μόλις σε δύο παιχνίδια της δανικής λίγκα.

Γιόνσον: Οι γεμάτες σεζόν τα τελευταία εννιά χρόνια δείχνουν πόσο βιονικός είναι

Το καλοκαίρι του 2016 η Κονιασπόρ κατέβαλε το ποσό των 335.000 ευρώ για τον Δανό μέσο και δικαιώθηκε πλήρως αφού για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ήταν βασικός και αναντικατάστατος στο χώρος του κέντρου. Την πρώτη σεζόν στέφθηκε Κυπελλούχος Τουρκίας με 35 συμμετοχές απουσιάζοντας σε 11 παιχνίδια, ενώ την αμέσως επόμενη κατέκτησε το Σούπερ Καπ και πρόσθεσε άλλες 30 συμμετοχές σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Europa League. Η περίοδος 2018/19 ήταν η χειρότερη του συγκριτικά με τις υπόλοιπες αφού αγωνίστηκε σε 22 από τις 34 αναμετρήσεις του τουρκικού πρωταθλήματος . Την χρονιά 2019/20 που ήταν και η τελευταία του Σκανδιναβού μέσου στην γειτονική χώρα, το «κοντέρ» έγραψε 32 παιχνίδια, σε συνολικά 119 στα τέσσερα χρόνια παρουσίας του.

Γιόνσον: Οι γεμάτες σεζόν τα τελευταία εννιά χρόνια δείχνουν πόσο βιονικός είναι

Τον Αύγουστο 2020 πραγματοποίησε το μεγάλο «άλμα» με την μεταγραφή στην La Liga και την νεοφώτιστη Κάντιθ. Ο Γιόνσον κέρδισε αμέσως την εμπιστοσύνη του τεχνικού, Αλβάρο Σερβέρα Ντίας και πήρε φανέλα βασικού σπίτι του, αφού πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν της έως τώρα καριέρας του με 37 συμμετοχές, απουσιάζοντας σε μόλις μια αναμέτρηση. Αξίζει να σημειωθεί, ότι την πρώτη του χρονιά είχε τις περισσότερες συμμετοχές από κάθε άλλον παίκτη της Κάντιθ. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο μέτρησε 22 αναμετρήσεις από τις συνολικά 38 που έδωσε η Κάντιθ στην La Liga διότι η αλλαγή στον πάγκο στην μέση της χρονιάς τον επηρέασε χάνοντας την θέση βασικού που είχε. Το πέρασμα του από τα γήπεδα της Ισπανίας μόνο θετικό πρόσημο μπορεί να έχει αφού η Κάντιθ με ένα από τα μικρότερα μπάτζετ στην λίγκα εξασφάλισε την παραμονή στην κατηγορία με τον 29χρονο να έχει σημαντικό ρόλο σε αυτό.

Η Ένωση με την απόκτηση του Γιόνσον ευελπιστεί σε αντίστοιχη αγωνιστική συνεισφορά που θα έχεις ως αποτέλεσμα σιγουριά και ασφάλεια στον απαιτητικό όπως εξελίσσεται χώρο της μεσαίας γραμμής.

 

 

 

 

 

 

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X