Ρεάλ: Το παρασκήνιο της απόλυσης Λάσο και το τρελό σενάριο για Μπαρτσελόνα

Ρεάλ: Το παρασκήνιο της απόλυσης Λάσο και το τρελό σενάριο για Μπαρτσελόνα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αποκαλύψεις σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν τη Ρεάλ στη λύση της συνεργασίας της με τον Πάμπλο Λάσο κάνει η Marca. Όπως αναφέρει, η περιπέτεια υγείας που είχε λίγο μετά το Final 4 ο Βάσκος τεχνικός ήταν περισσότερο η αφορμή και μάλλον πλήρωσε τις κακές σχέσεις του με τον γενικό διευθυντή του τμήματος μπάσκετ, Χουάν Κάρλος Σάντσεθ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο τελευταίος είχε καταλήξει περίπου… αναγκαστικά στην επιλογή του Λάσο το 2011, επειδή η πρώτη επιλογή για τον πάγκο, Γιάσμιν Ρέπεσα, είχε υποχρεώσεις με την εθνική Κροατίας. Ο Σάντσεθ λέγεται πως ήθελε να απολύσει τον Λάσο από το 2014, μετά τις διαδοχικές αποτυχίες της Ρεάλ στην Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα. Μάλιστα τότε είχε απομακρύνει όλους τους συνεργάτες του και ήταν έτοιμος να τον αντικαταστήσει με τον Φώτη Κατσικάρη, όμως η παρουσία του Νικαιώτη προπονητή στην Εθνική Ελλάδας για το Μουντομπάσκετ του 2014, έκανε τους Μαδριλένους να το ξανασκεφτούν. Και μη θέλοντας να μείνουν «ακέφαλοι» για δύο μήνες (Αύγουστο-Σεπτέμβριο),επέλεξαν να κρατήσουν τον Λάσο στο τιμόνι. Η επιλογή αυτή αποδείχτηκε σοφή, αφού υπό τον Βάσκο η Ρεάλ κατέκτησε στις οκτώ σεζόν που ακολούθησαν 18 τίτλους και ειδικότερα πέντε πρωταθλήματα, δύο Ευρωλίγκες, τέσσερα Κύπελλα Ισπανίας, έξι Σούπερ Καπ και ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο.

Οι επιτυχίες αυτές ήταν αρκετές για να κρατούν τον Λάσο στον πάγκο, αλλά οι σχέσεις του με τον Σάντσεθ ποτέ δεν βελτιώθηκαν ποτέ. Οι δυο τους, σύμφωνα με τη Marca, είχαν έρθει σε ρήξη πολλές φορές για διάφορους λόγους. Από την αποχώρηση του Νίκολα Μίροτιτς που δεν… γούσταρε τον προπονητή του, μέχρι μεταγραφές που ο ίδιος δεν είχε ποτέ εγκρίνει αλλά του επιβλήθηκαν, όπως του Τομά Ερτέλ και του Νικολάς Λαπροβίτολα στο παρελθόν ή το Μάριο Χεζόνια που λέγεται πως θα ανακοινωθεί προσεχώς. Ο Λάσο έθεσε βέτο για τον απείθαρχο Γάλλο γκαρντ και από τη στιγμή που τον απενεργοποίησε στο ρόστερ, η Ρεάλ ολοκλήρωσε τη σεζόν με 18 νίκες και 3 ήττες κατακτώντας το πρωτάθλημα με μειονέκτημα έδρας και χάνοντας στον πόντο στον τελικό της Ευρωλίγκας από την Εφές.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η απόλυση του γιατρού της ομάδας, Μιγκέλ Άνχελ Λόπεθ, ο οποίος αρνήθηκε να υπογράψει την αναρρωτική άδεια του Πάμπλο Λάσο. Με αυτή η διοίκηση της Ρεάλ ήθελε ουσιαστικά να ωθήσει τον προπονητή στην έξοδο, όπως και έγινε. Ο 54χρονος προπονητής διαμήνυε παντού πως μετά την περιπέτεια με την καρδιά του είναι απόλυτα υγιής και έτοιμος να επιστρέψει στη θέση του από την προετοιμασία, ωστόσο στη «βασίλισσα» ήθελαν να τον… παρκάρουν και είχαν αποφασίσει να μονιμοποιήσουν τον Τσους Ματέο.

Ο τελευταίος, μετά την απόλυση του Λάσο, θα είναι ο διάδοχός του και θα έχει δύσκολο έργο, αφού ο απερχόμενος προπονητής είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο κοινό. Ενδεικτικά, στο γκάλοπ της Marca πάνω από το 60% των φιλάθλων θεωρεί λανθασμένη και άδικη την απομάκρυνση του προπονητή που σε 11 χρόνια οδήγησε τη Ρεάλ σε 22 τίτλους και 659 νίκες (σε 860 επίσημα ματς).

Το δημοσίευμα της Marca ολοκληρώνεται με μια μικρή «βόμβα» αναφέροντας πως μετά την παταγώδη αποτυχία του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στη δεύτερη σεζόν του στην Μπαρτσελόνα, δεν θα είναι έκπληξη-αν ο Λιθουανός τεχνικός δεν αντέξει στην πίεση, να στραφούν οι Καταλανοί στον Πάμπλο Λάσο. Άλλωστε σίγουρα θα είναι περιζήτητος, έστω κι αν αυτή τη στιγμή οι κορυφαίοι πάγκοι της Ευρώπης είναι καλυμμένοι.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X