Η safe επιλογή Καντζούρη και η ευκαιρία της ΑΕΚ για κάτι καλύτερο την νέα σεζόν

Η safe επιλογή Καντζούρη και η ευκαιρία της ΑΕΚ για κάτι καλύτερο την νέα σεζόν
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για τον νέο προπονητή της «Βασίλισσας» και τις προοπτικές της επόμενης χρονιάς

Ο κύβος ερρίφθη λοιπόν και όπως είχαμε προβλέψει και η ΑΕΚ έχει προπονητή από εχθές το βράδυ, τον Ηλία Καντζούρη.

Οι άνθρωποι της ομάδας είχαν περιορίσει τις επιλογές της λίστας τους σε δύο και έμενε να πάρουν την απόφαση ποιος από τους Κούρο Σεγκούρα και Ηλία Καντζούρη, θα καθόταν στον πάγκο της ομάδας την επόμενη σεζόν. Τελικά ο Έλληνας τεχνικός είναι αυτός που πήρε το χρίσμα και επιστρέφει στην ομάδα μετά την σεζόν 2018-19 που βρισκόταν στον πάγκο, ως βοηθός του Λούκα Μπάνκι.

Safe επιλογή

Αν θέλουμε να εξετάσουμε την επιλογή του κόουτς Καντζούρη μπορούμε να πούμε είναι μια επιλογή που σου επιτρέπει να έχεις κάποια στάνταρ δεδομένα. Αυτό σημαίνει ότι είναι ένας σοβαρός προπονητής, έχει μεγάλη εμπειρία ως βοηθός από το υψηλότερο επίπεδο, μπασκετικές επιρροές από προπονητές που έχουν παρουσιάσει ενδιαφέρουσες προτάσεις και στα 3 χρόνια που λειτουργεί ως head coach έχει δείξει έργο. Φέτος, αν δεν ήταν η εκπληκτική Λάρισα του Φώτη Τακιανού που έκανε πορεία πρωταθλητισμού από τον Ιανουάριο και μετά, ο Κολοσσός θα ήταν η ομάδα έκπληξη της χρονιάς και ο κόουτς Καντζούρης, ίσως ο προπονητής της χρονιάς.

Είναι σημαντικό να πούμε ότι στην Ρόδο βρισκόταν δύο χρόνια και έφτιαξε από το μηδέν αυτό που είδαμε φέτος από τον Κολοσσό, μια ομάδα με αρχή, μέση και τέλος, με χαρακτήρα και με παίκτες που αλληλοσυμπλήρωναν ο ένας τον άλλο. Είχε ένα ορθολογικά χτισμένο ρόστερ και οι καλές επιλογές σε ξένους παίκτες, του επέτρεψαν να πάει ένα βήμα παραπάνω. Η 3η θέση της κανονικής περιόδου και η 5η στην τελική βαθμολογία για τον Κολοσσό, είναι μια εξαιρετική συγκομιδή για τους νησιώτες.

Παρά το πολλά χρόνια του στους πάγκους, μοιάζει ακόμα νέος ως πρώτος προπονητής και σίγουρα θα θέλει να παρουσιάσει έργο σε μια εντελώς διαφορετική πίστα όπως είναι η ΑΕΚ. Πάντα θα το αναφέρω αυτό, είτε είναι παίκτης, είτε προπονητής γιατί η Ένωση είναι μια ιδιαίτερη συνθήκη. Η περσινή χρονιά που δεν πήγε καλά για την ΑΕΚ, θα αποφορτίσει λίγο την ατμόσφαιρα από την πίεση που υπάρχει πάντα στην ομάδα, όμως και πάλι δεν θα έχει καμία σχέση με το περιβάλλον που υπήρχε στην Ρόδο. Στο χέρι του είναι να δουλέψει σωστά και να κάνει καλές επιλογές για να φτιάξει αυτό που έχει στο μυαλό του.

Η στελέχωση

Ο Έλληνας τεχνικός, είχε στην Ρόδο Αμερικανούς που έκαναν την διαφορά για την ομάδα του, όπως ο Άρτις, ο Γουίλιαμς, ο Φλόιντ και ο Μίλερ, ενώ έκανε και έξυπνες επιλογές όπως ο Κιμ Τιλί. Το σημαντικό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να βρίσκεις παίκτες που δεν έχουν κάνει ακόμα το «μπαμ» στην απόδοση τους και να τους ανεβάζεις τις μετοχές τους. Το μπάτζετ παίζει μεγάλο ρόλο για το ράφι των ξένων που θα μπορέσει να προσεγγίσει η ομάδα, αλλά θα πρέπει να έχουμε κάτι στο μυαλό μας. Το επίπεδο των Ελλήνων που υπάρχουν αυτήν την στιγμή στο ρόστερ είναι για συμπληρωματικές λύσεις, παίκτες που θα κάνουν την βρόμικη δουλειά, θα γεμίσουν το ροτέισον.

Κανένας όμως δεν είναι για να κάνει την διαφορά, για αυτό καλό θα είναι οι ξένοι που θα αποκτηθούν να είναι πραγματικά καλοί, ώστε να ταιριάξει η χημεία τους με το υπόλοιπο ρόστερ. Η αθλητικότητα, η φιλοδοξία και η προσωπική φάση είναι στοιχεία που κοιτάζει ο Έλληνας τεχνικός και θα πρέπει να τον βοηθήσει η διοίκηση να τα βρει. Υπάρχουν βέβαια ακόμα οι ανοικτές υποθέσεις με τους Ανγκόλα, Χάμερ και Κολόμ, οπότε μένει να δούμε τι άποψη έχει για αυτούς ο νέος προπονητής. Πάντως ότι και να γινόταν τους 2 από τους 3 θα έκανα τα πάντα για να τους κρατήσω στην ομάδα.

Η ΑΕΚ πέρασε δύσκολα τον τελευταίο καιρό και όλη αυτή η διαδικασία με την αδειοδότηση την πήγε πίσω στον προγραμματισμό. Πλέον και με τον νέο προπονητή ενεργό, πρέπει να αρχίσει να δημιουργεί την ομάδα της επόμενης περιόδου που στόχο πρέπει να έχει να τα πάει καλύτερα από φέτος, αλλά και να συνεχίσει να τον εξορθολογισμό των οικονομικών της δεδομένων. Τα 21 ban που υπάρχουν από την FIBA, σύμφωνα με πληροφορίες θα αρχίσουν να μειώνονται σιγά σιγά, αφού γίνονται ρυθμίσει με παίκτες. Έτσι και αλλιώς, όπως έχουμε πει και άλλες φορές, δεν μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό, καθώς δεν θα υπάρχει έκδοση δελτίων.

Η ΑΕΚ μετά από μια αναγνωριστική χρονιά στο νέο της γήπεδο και με την ταλαιπωρημένη οικονομία μετά από 2 χρόνια πανδημίας, έχει την ευκαιρία να κάνει ένα καλό ξεκίνημα την νέα σεζόν, με σταθερές βάσεις και με το γήπεδο της να είναι αυτό που θα της φέρει έσοδα που δεν έχουν υπάρξει τις προηγούμενες χρονιές. Στο χέρι της ομάδας είναι να κάνει σωστή διαχείριση και να πάει ένα παραπάνω βήμα από ότι πέρσι, χτίζοντας παράλληλα και έναν κορμό.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X