Αλμέιδα: «Η δική μου ΑΕΚ θα έχει πάθος, αυτοθυσία και ένωση!»

Αλμέιδα: «Η δική μου ΑΕΚ θα έχει πάθος, αυτοθυσία και ένωση!»
Photo Credits: INTIME

Οι πρώτες δηλώσεις του Ματίας Αλμέιδα στην παρουσίασή του

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πρώτα μίλησε στους ποδοσφαιριστές του και το σταφ του. Για αρκετή ώρα. Ήθελε από την πρώτη μέρα να βάλει τις βάσεις για να γίνει η ΑΕΚ μια οικογένεια. Και στη συνέχεια παρουσιάστηκε στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου. Ο Ματίας Αλμέιδα απάντησε σ’ ερωτήσεις για περίπου μια ώρα. Ήταν έτοιμος να μείνει πολύ παραπάνω. Ήθελε να συζητήσει τα πάντα. Δεν ήθελε να πάει καμία μεγάλη κουβέντα. “Δεν έχω ανακαλύψει εγώ το ποδόσφαιρο, μην περιμένετε να δείτε κάτι από τον Αλμέιδα για πρώτη φορά” τόνισε χωρίς να κρυφτεί. Αλλά ήταν ξεκάθαρος για όλα. “Προπονώ όπως ζω, όπως έπαιζα μπάλα” ξεκαθάρισε. Είπε την λέξη σεβασμός, πάνω από δέκα φορές. Ξόρκισε αμέσως την λέξη “πίεση”.  “Όπως έλεγε και ο Ντιέγκο που με τίμησε με την φιλία του, πίεση έχει ο πατέρας που δεν μπορεί να προσφέρει ένα κομμάτι ψωμί στο παιδί του”. Μίλησε για όλα. Και περιέγραψε και την δική του ΑΕΚ, σε ερώτηση του enwsi.gr, με τρεις συν μια λέξεις.

Η συνέντευξη του Ματίας Αλμέιδα

Για τον λόγο για τον οποίο αποδέχθηκε την πρόταση της ΑΕΚ: «Υπάρχουν πολλοί λόγοι που επέλεξαν την ΑΕΚ. Μου αρέσουν οι προκλήσεις. Έφυγε από το σπίτι μου 15 χρονών για να γίνων ποδοσφαιριστής. Όταν έγινα προπονητής είχα το ίδιο πάθος.

Από την πρώτη μου επαφή με το κλαμπ άρχισε να μου αρέσει. Μπήκε στην ιστορία του κλαμπ, τον λόγο που ιδρύθηκε, το πάθος που έχει ο κόσμος που υποστηρίζει την ομάδα. Ως παίκτης έχω περάσει από ομάδες με μεγάλη ιστορία όπως η ΑΕΚ. Η απόφασή μου να δεχθώ την πρόταση είχε να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι».

Για τη φιλοσοφία του: «Προσπάθησα να σεβαστώ τους δημοσιογράφους. Ήθελα να είμαι ίσος σε όλους σχετικά με τις σκέψες μου. Η φιλοσοφία μου έχει να κάνει με τον σεβασμό. Κάνω προπόνηση με τον τρόπο που έπαιζα, σέβομαι κάθε άνθρωπο και θέλω να με σέβονται ανατίστοιχο, προσπαθώ να είμαι ειλικρινής πρώτα από όλα με τον εαυτό μου, έχω μεγάλο πάθος για το ποδόσφαιρο, ο χρόνος θα δείξει τη φιλοσοφία μου με πράξεις, όχι με λόγια. Το να αρχίσω να μιλάω τώρα, δεν μου ταιριάζει. Να έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα, που θα είναι ευτυχισμένη με αυτή τη φανέλα, που θα πρωταγωνιστεί. Για να είσαι πρωταγωνιστής απαιτείται επαγγελματισμός και ενότητα. Θέλουμε αυτοθυσία και χαρά που παίζουμε ποδόσφαιρο και να παλεύουμε όλοι κάθε φορά.

Κάποιες φορές το ποδόσφαιρο είναι μόνο τα αποτελέσματα που μας κρίνουν. Θα προσπαθήσουμε να κυνηγήσουμε τα αποτελέσματαα και να γράψουμε ιστορία. Γι’ αυτό ήρθαμε».

Για τις πρώτες σκέψεις του βλέποντας την ΑΕΚ πέρυσι και τι είπε στους παίκτες: «Είδα πράγματα στα παιχνίδια. Εξέτασα χωριστά και πολύ κάθε παίκτη. Δεν μιλάω για όσα έχουν γίνει. Εγώ δεν ήμουν εδώ, δεν προπονούσα την ομάδα και θα ήθελα να δείξω σεβασμό σε αυτούς που ηταν πριν. Σήμερα μιλησα λίγο στους παίκτες, κάποιοι λείπουν, παρουσίασα το επιτελείο μου, είδα τους υπαλλήλους με τους οποίους θα δουλεύουμε μαζί. Να προσπαθήσουμε από σήμερα να δουλεύουμε όλοι μαζί. Το ποδοσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα εντός και εκτός γηπέδου».

Για τον σχηματισμό που έχει στο μυαλό του: «Υπάρχει ένα στυλ που δίνω σημασία. Έχω πολλές ιδέες για το πως μπορεί η ομάδα να καταφέρει αυτο που θέλουμε. Αλλά ποτέ κανείς δεν μπορεί να έχει στο μυαλό του μόνο ενα σύστημαα. Θέλω να δω τους παίκτες στις προπονήσεις, έχουμε τον χρόνο που χρειάζεται για να ψάξουμε να βρούμε αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Πολλές φορές έχεις κάτι στο μυαλό σου, αλλά πρέπει να είσαι ανοιχτός».

Για το νέο γήπεδο και για το γεγονός ότι ο ίδιος θα γράψει ιστορία: «Είμαι ενθουσιασμένος για το μέλλον. Έχω έρθει στην Αθήνα εδώ και ένα μήνα για να μελετήσω και την κουλτούρα σας. Γενικά πηγαίνω σε μέρη που ακούω διαφορετικά πράγματα για το ποδόσφαιρο και τη ζωή. Πάντα με συνοδευει η οικογενειά μου. Έφερα και τη μητέραα μου για να γνωρίσει το μέρος. Μπορεί αυτά να να είναι ασήμαντα για εσάς, αλλά ο ενθουσιασμός μου είναι μεγάλος.

Η λέξη πίεση έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα. Έχω μοιραστεί με έναν φίλο μου, τον Ντιέγο Μαραντόνα τις σκέψεις μου. Ίσως έχετε ακούσει πως πίεση νιώθει ένας πατέρας που δεν έχει να δώσει ένα πιάτο φαγητό στο παιδί του. Είμαστε εργάτες, δεν κινούμστε με βάση τα χρήματα, αλλά το πάθος και τη δόξα. Όταν μιλάω έτσι,τ ο κάνω εκ μέρους όλου του επιτελείου μας. Προ ημερών, πέθανε η μητέρα ενός από τους φίλους και συνεργάτες μου, του Κάρλος Ρόα, και εμείς είμααστε εδώ. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Μας κάνει να πονάμε, να χαιρόμαστε, αλλά και να δουλευουμε ως οικογένεια, που είναι πιο σημαντικό.

Είμαι ενθουσιασμένος για το γήπεδο. Την πιεση θα την… μεταφέρουμε σε κάθε αντίπαλο. Ο κόσμος να είναι έξτρα παίκτης, να μας δίνει χαρά και εμείς να την ανταποδίδουμε».

Για την… κόντρα με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και τις πολλές ήττες που έχει η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια απέναντι σε αυτές τις ομάδες: «Αν είχα αμφιβολία, δεν είχα δεχθεί την πρόταση. Θα ήμουν ήσυχος στο σπίτι μου. Πιστεύω στην δουλειά που θα κάνουμε. Η ιστορία και το μέταλλο της ΑΕΚ είναι να πρωταγωνιστεί. Θα πρέπει να έχεις μια δική σου ταυτότητα. Αυτή είναι η όμορφη πρόκληση που έχουμε. Θέλουμε να παλέψουμε για να είμαστε πρωταθλητες. Σέβομαι κάθε ομάδα, αλλά είναι πολύ όμορφο να παλεύεις και να είσαι πρωταθλητης».

Για τις μεταγραφές: «Ο συλλογος κάνει μια θυσία, δουλεύουμε ως ομάδα για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν. Πρέπει να γίνουμε περισσότερο ανταγωνιστικοί. Πάντα είναι καλό να έχεις στη διάθεσή σου τους παίκτες στην αρχή της προετοιμασίας για να προσαρμοστούν πιο εύκολα. Είναι αλήθεια ότι τώρα αρχίζει να κινείται η αγορά και παντού είναι δύσκολα. Ξέρω ότι η διοίκηση δουλεύει δυνατά και πιστεύω ότι θα βρούμε τις λύσεις που ψάχνουμε».

Για Γκατσίνοβιτς και Γιόνσον: «Δεν θα πω ποτέ από εξαρτώμαι από έναν ή δυο παίκτες. Καθένας θα πρέπει να βοηθά την ομάδα για να φτιάξουμε το σύνολο, να παίζουμε ως ομάδα. Τα χαρακτηριστικά και των δυο ταιριάζουν στον τρόπου που σκέφτομαι να παιζει η ομάδα. Δεν θέλω να τους μεταφέρω πίεση. Καθένας στη θέση του θα είναι σημαντικός».

Για το αν κάποιος τον έχει επηρεάσει στις ιδέες του για το ποδόσφαιρο: «Όχι. Μου αρέσει το ποδόσφαιρο διότι έρχομαι σε επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς, κοινωνικές τάξεις, φυλές. Σε όλα τα μέρη ο τρόπος που παίζεται το ποδόσφαιρο είναι ίδιος. Με μια μπάλα. Αν βάλεις πιο πολλά γκολ και δεχθείς λιγότερα τότε νικας. Σέβομαι όλους τους ανθρώπους, αναγνωρίζω ότι εγώ έχω πλεονεκτήματα και έχω κάνει λάθη. Μου αρέσει να μαθαίνω, να γνωρίζω ανθρώπους. Όταν έχω με κάποιον πρόβλημα, πάω και του το λέω».

Πως θα περιέγραφε με τρεις λέξεις την… δική του ΑΕΚ: «Αγάπη, πάθος, αυτοθυσία και μια τέταρτη… ένωση».

Για το πώς θέλει να λειτουργεί η ομάδα: «Πιστεύω στην ομαδική δουλειά. Την πρώτη μέρα είχε προηγηθεί συνάντηση με όλο το σταφ από τα Σπάτα. Όλοι όσοι είναι εδώ είναι σημαντικοί για το καλό της ομάδας. Αυτό που κάνω πάντα στο ποδόσφαιρο είναι να συμπεριφέρομαι το ίδιο σε όλους. Πιστεύω ότι είναι ο μοναδικός τρόπος να αντιμετωπίζεις τα πράγματα με ειλικρίνεια. Από εκεί προκύπτει ο σεβασμός. Δεν ξεχνάω ότι υπήρξα ποδοσφαιριστής. Λέω στους παίκτες ότι σκέφτομαι. Θέλω οι παίκτες να νιώθουν σε ποια ομάδα βρίσκονται και να λειτουργούν ως σύνολο».

Για την δεύτερη ομάδα και για το αν μπορεί να βγάλει η ΑΕΚ παίκτες από την ακαδημία της: «Έχω συναντήσει ήδη τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο. Θα δουλέψουμε σαν μια ομάδα για το καλό των παιδιών. Όπου δούλεψα βοήθησα αρκετούς νεαρούς παίκτες να κάνουν το ντεμπούτο τους. Θα πάρω επτά παίκτες μαζί μου στην προετοιμασία. Ο χρόνος θα δείξει αν θα μπορούν να μείνουν στην ομάδα. Θα έχουν μια κοινή πορεία.

Προκειμένου η ΑΕΚ να βγάλει ποδοσφαιριστές πρέπει να κερδίζω για να παραμείνω στη θέση μου και με την εμπειρία που έχω και σε προηγούμενα πρότζεκτ, αν είμαστε ενωμένοι θα καταφέρουμε αυτά που θέλουμε. Είμαστε προπονητές, όχι μάγοι. Για μένα το ποδόσφαιρο έχει ήδη ανακαλυφθεί. Δεν θα κάνω τίποτα το περίεργο που θα σας εκπλήξει. Θα ζήσω το ποδόσφαιρο με πάθος και σεβασμό στη δουλειά μου. Αλλά οι πρωταγωνιστές είναι οι ποδοσφαιριστές. Δεν θα εφεύρω κάτι».

Για τα φιλικά προετοιμασίας: «Είμαστε ικανοποιημένοι. Για μένα το σημαντικό είναι η καθημερινή δουλειά, όχι τα φιλικά. Για να πετύχεις κάποια πράγματα πρέπει να κάνεις προπονήσεις και αυτό θα φέρει ως αποτέλεσμα τη διεξαγωγή αγώνων. Το σημαντικό είναι στο πρώτο ματς να έχουμε ξεκάθαρη ιδέα σε αυτό που θέλουμε».

Για το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν θα παίξει Ευρώπη: «Είναι αλήθεια ότι είναι πρόβλημα που δεν παίζουμε στην Ευρώπη. Όλοι ξέρουμε τη σημασία αυτών των αγώνων. Είναι ο ενθουσιασμός και το οικονομικό κομμάτι, δυστυχώς δεν τα έχουμε. Πιστεύω ότι κάτι δεν λειτούργησε καλά πριν. Θα μου άρεσε πολύ να έρθω και να παίζει η ΑΕΚ στην Ευρώπη. Μερικές φορές οι μεγάλες ομάδες ίσως πρέπει να πέσουν χαμηλά για να ανέβουν. Ξεκινάμε από το μηδέν για να είναι η μεγάλη ομάδα, ανάμεσα σε αυτές».

Για την επαφή του με τον Δημήτρη Μελισσανίδη: «Ευχαριστώ τον κύριο Μελισσανίδη για την ευκαιρία που μου έδωσε. Ό,τι λέμε μένει πάντα μεταξύ μας. Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου έδωσε. Όπως το έκανα και στα προηγούμενα κλαμπ που έκανα πριν, έτσι και τώρα θα κάνω το ίδιο. Χάρηκα και για τη σημερινή συζήτηση. Αυτό που μένει είναι η ομάδα να έχει καλή απόδοση και να πείσω τον Μελισσανίδη να έχει δέκα χρόνια συμβόλαιο».

Τέλος είπε: «Αντέχω τις κριτικές. Μια κριτική που μπορεί να μην σας αρέσει όπως παίζει η ομάδα, μπορεί να είναι δημιουργική. Αλλά πριν από το οτιδήποτε ρωτήστε με για να έχετε μια πραγματική πληροφορία και όχι ψέμα. Πάντα θα είμαι διαθέσιμος για εσάς. Πιστεύω θα οργανωθούμε για να μιλάμε μια φορά τη βδομάδα ή τις δέκα μέρες και θα μπορείτε να με ρωτήσετε ό,τι θέλετε και να κρατήσουμε μια καλή επικοινωνία».

Δείτε την συνέντευξη Τύπου από τον Ματίας Αλμέιδα:

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X