Ο Αλμέιδα ήθελε ένα «κομπιούτερ» για «εξάρι» και η ΑΕΚ το πήρε

Ο Αλμέιδα ήθελε ένα «κομπιούτερ» για «εξάρι» και η ΑΕΚ το πήρε
Photo Credits: INTIME

Η αγωνιστική ακτινογραφία του Γιόνσον που έρχεται για να πάρει έναν από τους πιο κομβικούς ρόλους στο πλάνο του Αργεντινού τεχνικού

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εδώ και πολλά χρόνια έχει επικρατήσει στο σύγχρονο ποδόσφαιρο ως θέσφατο, το “δείξε μου τα χαφ σου, να σου πω τι ομάδα έχεις”. Άλλωστε η αλήθεια είναι πως στην ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια, η προβληματική αγωνιστική εικόνα, ξεκινούσε κυρίως από το έλλειμμα της ποιότητας στην μεσαία γραμμή. Και η πραγματικότητα είναι πως για τους περισσότερους προπονητές, ένας από τους πιο κομβικός ρόλος σ’ αυτό που θέλουν να δημιουργήσουν, είναι αυτός του “εξαριού”. Του ποδοσφαιριστή δηλαδή, που “μπαίνει” πρώτα από τα στόπερ.

Ο Ματίας Αλμέιδα είχε ξεκαθαρίσει ευθύς εξ αρχές πως για τον συγκεκριμένο ρόλο ήθελε έναν ποδοσφαιριστή που να μπορεί να είναι… κομπιούτερ στο παιχνίδι του. Να παίρνει σωστά την πρώτη πάσα, να ξέρει πως να την μοιράσει χωρίς να λαθέψει και επίσης να είναι απολύτως συνεπής στην θέση του και στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Προφανώς αυτό το “πακέτο” δεν το διαθέτει ο Νταμιάν Σιμάνσκι, στον βαθμό που θα ήθελε ο Αλμέιδα. Τουλάχιστον όχι για την βασική ενδεκάδα.

Προφανώς αυτός είναι και ο λόγος που η ΑΕΚ όχι απλώς έβαλε στις άμεσες προτεραιότητες την απόκτηση ενός αμυντικού μέσου. Αλλά έβαλε και πολύ ψηλά τον πήχη. Εξάλλου, για να μπορέσεις να βρεις στην αγορά έναν χαφ με τα χαρακτηριστικά του… κομπιούτερ που ήθελε ο Αλμέιδα, πρέπει να ψάξεις στα καλά πρωταθλήματα αλλά και σε βασικές ενδεκάδες. Μ’ ότι αυτό συνεπάγεται για τα οικονομικά δεδομένα. Και η ΑΕΚ το βρήκε σ’ ένα από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου, όπως είναι το ισπανικό.

Αυτό που ήθελε ο Αλμέιδα για την θέση του “κόφτη”, η ΑΕΚ το βρήκε στο πρόσωπο του Γιόνσον. Αυτό ακριβώς έκανε ο Δάνος χαφ σ’ ολόκληρη την καριέρα του. Τόσο στην Τουρκία, όσο και στην Πριμέρα Ντιβιζιόν με την φανέλα της Κάντιθ, για δυο σεζόν. Πρώτη μπάλα στα πόδια του, σωστή επιλογή στην μεταβίβαση, με ηρεμία και ακρίβεια. Και παράλληλη απόλυτη συνέπεια στα ανασταλτικά καθήκοντα. Αυτό ο τρόπος παιχνιδιού του, τον έκανε ουσιαστικά τον… εγκέφαλο του παιχνιδιού της Κάντιθ. Επίσης του άνοιξε και την πόρτα της εθνικής ομάδας της Δανίας. Ενώ τον έκανε και τον… εκλεκτό του Αλμέιδα. Μάλιστα ο Αργεντινός τεχνικός, το “εργαλείο” που λέγεται Γιόνσον, θα το έχει από την αρχή των προπονήσεων στα Σπάτα. Όπως και τον Γκατσίνοβιτς.

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X