Ο Τσιτσιπάς «σκούπισε» τον Τόμπσον και ετοιμάζεται για Κύργιο

Εντυπωσιακό πόσο εξασφάλισε ο Τσιτσιπάς με την πρόκριση στο τελικό

Με μια καταπληκτική εμφάνιση στο Λονδίνο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε τον Τζόρνταν Τόμπσον και θα αντιμετωπίσει τον Νίκ Κύργιο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν άφησε περιθώρια απέναντι στον Τόμπσον (Νο. 76) ο Στέφανος Τσιτσιπάς! Ο Έλληνας τενίστας… ισοπέδωσε τον 28χρονο Αυστραλό, νικώντας τον με 3-0 σετ. Μετά από αυτή τη νίκη, προκρίθηκε στο τρίτο γύρο του Wimbledon για δεύτερη φορά στη καριέρα του.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Ελληνοαυστραλό Νίκ Κύργιο. Ο Νο.40 της παγκόσμιας κατάταξης, κέρδισε σε μόλις 85 λεπτά, τον Φίλιπ Κραΐνοβιτς, με 3-0 σετ. Τα σετ ολοκληρώθηκαν ως εξής: 6-2, 6-3 και 6-1. Χαρακτηριστικό του παιχνιδιού είναι ότι ο Κύργιος έχασε μόνο 9 πόντους στο σέρβις του, ενώ σημείωσε και 24 άσους

Ο Τσιτσιπάς για πρώτη φορά έδειξε τόσο άνετος στο χορτάρι! Το σέρβις του ήταν σταθερά πολύ καλό, ενώ οι καταπληκτικές επιστροφές έφεραν μια άνετη νίκη στον Νο.5 τενίστα. Με αυτή την εύκολη νίκη, κράτησε μεγάλα αποθέματα ενέργειας, ενόψει συνέχειας.

Το ματς

Από την αρχή του ματς ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης. Στο πρώτο σετ, το σέρβις του δεν έδωσε κανένα δικαίωμα στον Τόμπσον να πιστέψει στη πιθανότητα του μπρέικ.

Στο δεύτερο σετ ο Αυστραλός προηγήθηκε με 1-3, λόγω της… χαλαρότητας που είχε στην αρχή ο Στεφ. Έπειτα, όμως ο Τσιτσιπάς είχε την απάντηση και με πέντε γκέιμ στη σειρά, έβαλε «θεμέλια» για τη νίκη του.

Το τρίτο σετ ήταν πιο κλειστό. Ο Στέφανος δεν μπορούσε να χτυπήσει το σέρβις του Τόμπσον. Αλλά ούτε αυτό του Αυστραλού ήταν το καλύτερο δυνατό. Ο Τσιτσιπάς, πάντως, είχε την τύχη να σερβίρει πρώτος. Όταν ο Αυστραλός βρέθηκε με τις μπάλες στα χέρια στο 6-5, έκανε την ύστατη προσπάθεια να αποφύγει το τάι μπρέικ!

Προηγήθηκε με 0-40 και παρότι «ξόδεψε» τα δύο πρώτα ματς πόιντ του, ο Τόμπσον αστόχησε στην άμυνά του στη συνέχεια και ο αγώνας ολοκληρώθηκε!

Παρότι «πούλησε» ο Τσιτσιπάς τα δύο πρώτα ματς πόιντ, οι άμυνες του Τόμπσον ήταν άστοχες και έτσι ήρθε η «σεμνή» τελετή

Πλέον, όλοι στρέφουν τη προσοχή τους στο πιο μεγάλο ραντεβού του φετινού Wimbledon. Επίσης, για πρώτη φορά θα γίνει πραγματικότητα το όνειρο του Στέφανου: θα παίξει για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Centre Court!

Με τον Νικ έχει παίξει άλλες τρεις φορές στο tour. Ο Έλληνας τενίστα έχει ισάριθμες ήττες: Στην Ουάσινγκτον το 2019, στο ATP Cup το 2021 και στο Χάλε πριν από λίγες μέρες.

Και τις τρεις φορές, πάντως, ο Κύργιος είχε χρειαστεί τρία σετ. Ο Στεφ τον είχε λυγίσει στο Laver Cup το 2021 στα δύο σετ.

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X