Προσκυνώ τη χάρη σου, λαέ της ΑΕΚ!

Προσκυνώ τη χάρη σου, λαέ της ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog για το μεγαλείο του κόσμου της ΑΕΚ...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε ένα από τα πρώτα παιχνίδια της ΑΕΚ στην Γ’ Εθνική, ήμασταν παρέα στα δημοσιογραφικά του ΟΑΚΑ, με έναν καλό φίλο και συνάδελφο, που είναι ωστόσο φίλος του Παναθηναϊκού.

Στο γήπεδο είχε περίπου 25.000 «Ενωσίτες». Σχεδόν όλο το κάτω διάζωμα ήταν… τίγκα. Για να θυμόμαστε το όνομα της αντιπάλου της ΑΕΚ, κάθε λίγο και λιγάκι, κοιτάγαμε στον ηλεκτρονικό πίνακα.

Στο ημίχρονο, οι ΑΕΚτζήδες τραγουδούσαν. Οι μισοί «τρελαίνομαι, τρελαίνομαι» και οι άλλοι μισοί… «τρελάθηκα, τρελάθηκα».

Γύρισα στον καλό φίλο και συνάδελφο και του είπα: «εντυπωσιακό, ε», για να μου απαντήσει: «φίλε, απλά σκέφτομαι ότι αν ήμασταν εμείς στη θέση σας, ζήτημα θα ήταν να είχαμε 3000 κόσμο στο γήπεδο». Μου έλεγαν κι άλλοι πολλοί, καλοί φίλοι, που δεν είναι ΑΕΚτζήδες, κάτι ανάλογο εκείνη την εποχή.

Όπως θυμάμαι κι έναν παλαίμαχο σήμερα παίκτη του Ολυμπιακού, που είχε πει πόσο θαυμάζει τους ΑΕΚτζήδες επειδή αγαπάνε πολύ περισσότερο την ομάδα τους από τη νίκη της ομάδας τους.

Μεγάλη κουβέντα και τροφή για σκέψη

Όταν έγινε η πρόσφατη ενημέρωση για τις τιμές των διαρκείας της ΑΕΚ και υπήρξαν πολύ μεγάλες αντιδράσεις αφού ομολογουμένως μιλάμε για «τσουχτερές» τιμές, κάτι που επισήμανα άλλωστε από την πρώτη στιγμή, έγραψα την εκτίμησή μου ότι θα πουληθούν σίγουρα περισσότερα από 20.000 διαρκείας.

Αν μη τι άλλο, εδώ και 21 ολόκληρα χρόνια στην «ΩΡΑ», τα μισά εκ των οποίων ως ρεπόρτερ της ΑΕΚ και τα άλλα μισά ως διευθυντής σύνταξης, το κλίμα του κόσμου, αλλά και το τι πιστεύουν, τι λένε και τι πραγματικά εννοούν οι «Ενωσίτες», μπορώ να το αφουγκράζομαι.

Έχω φίλους που όταν η ομάδα ηττήθηκε από τον Άρη και έμεινε εκτός Ευρώπης, με έπαιρναν τηλέφωνο και έβριζαν και μου έλεγαν μεταξύ πολλών άλλων: «Τέλος για μένα, αυτό δεν είναι ΑΕΚ, ούτε απ’ έξω από το γήπεδο δεν θα περνάω».

Και τους έλεγα: «Μόλις βγουν τα διαρκείας, όσο κι αν έχουν, θα είσαι από τα ξημερώματα απ’ έξω για να πάρεις». Ήδη έχουν διαρκείας στα χέρια τους, αφού την Τετάρτη ήταν από εκείνους που βρέθηκαν έξω από το «Γ. Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ, στις 06:15 το πρωί!

Δεν θέλει μαντικές ικανότητες. Αρκεί μια απλή επαφή με αυτόν τον φίλαθλο κόσμο, που αποτέλεσε το μεγάλο στήριγμα της ΑΕΚ, όχι απλά σε δύσκολα, όχι απλά σε πέτρινα χρόνια, αλλά σε δύο δεκαετίες που η ομάδα του ήταν άστεγη και σε περιόδους που στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ δεν αγωνιζόταν καν στη φυσική της κατηγορία.

Δεν χρειάζεται να θυμίσω σε κανέναν τι πίκρες έχει βιώσει αυτός ο φίλαθλος κόσμος. Όμοιές του, προφανώς και δεν συναντάς στους οπαδούς των άλλων ομάδων. Κακά τα ψέματα, δεν μπορεί όποιος δεν είναι ΑΕΚ να αντιληφθεί αυτό το επίπεδο της αγάπης και της αφοσίωσης. Και δικαιολογημένα δεν μπορεί γιατί δεν γίνεται.

Και δεν μπορεί να εξηγηθεί κιόλας γιατί δεν έχει ίχνος λογικής, έχει μόνο αγάπη. Αστείρευτη αγάπη. Είναι αυτό που λέμε «δεν θα μας καταλάβετε ποτέ». Αυτός ο κόσμος αξίζει τα καλύτερα.

Τελεία και παύλα!

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Γκέκο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X