Μαθήματα αφοσίωσης
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο enwsi.gr και βγάζει το καπέλο στον κόσμο της ΑΕΚ που είναι ακόμη εδώ με... φλόγα στην καρδιά

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ από το 2012 μέχρι σήμερα έχει περάσει πολλά και πολύ δύσκολα. Είναι όλα πολύ νωπά σε όλους μας.

Έκλεισε μία 10ετία που έζησε την ταλαιπωρία, την πίκρα του εξευτελιστικού υποβιβασμού, τα χωράφια και τα χωριά της Γ’ και της Β’ εθνικής, την επιστροφή εκεί που ανήκει, την κατάκτηση δύο τίτλων και τις διακρίσεις στην Ευρώπη, την αγωνιστική κατρακύλα εν συνεχεία, την ώρα που στη Νέα Φιλαδέλφεια «σηκωνόταν» το νέο γήπεδο. Πολλά, πάρα πολλά. Και τα περισσότερα «δύσκολα».

Και φτάσαμε στο κλείσιμο της 10ετίας, μετά από μία 4ετία απογοήτευσης στο αγωνιστικό κομμάτι με αποκορύφωμα την «μαύρη σελίδα» στην ιστορία της με την μη έξοδο στην Ευρώπη. Με όλα αυτά που μεσολάβησαν σε αυτή τη 10ετία, πιθανότατα άλλη ομάδα να είχε συρρικνωθεί σε μέγεθος κόσμου και να έβλεπε άδειες και απογοητευμένες εξέδρες. Αντ’ αυτού ο κόσμος της ΑΕΚ με την προοπτική και μόνο του νέου γηπέδου «ανέπνεε» ακόμη στην κερκίδα, παρότι έβλεπε στο χορτάρι τα… χειρότερα. Και έφτασε η μεγάλη ημέρα που περίμενε.

Να τρέχει να εξασφαλίσει τη παρουσία του στο νέο γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στο νέο γήπεδο που οραματίστηκε το 2013 ο Δημήτρης Μελισσανίδης και κατάφερε με πολύ κόπο να φτιάξει στη Νέα Φιλαδέλφεια, Έργο που πίστεψαν πολλοί και τώρα τρέχουν να «καρπωθούν» τους credits. Αλλά για να λέμε την αλήθεια μόνος του το πίστεψε πραγματικά και έκανε ότι έπρεπε για να το δει να «σηκώνεται». Και όσα μεγάλα λάθη και αν έχει κάνει στο «καθαρά» ποδοσφαιρικό κομμάτι, ότι πέτυχε στο γήπεδο δεν μπορεί να του το «αφαιρέσει» κανείς. Και αν το προσπαθήσει, θα είναι πραγματικά ανήθικο.

Η ΑΕΚ είναι εδώ, με τον κόσμο της

Όμως για να λέμε όλη την αλήθεια, λίγοι περίμεναν ότι αυτός ο κόσμος θα στέκεται ακόμη «όρθιος» με ότι έζησε. Και εκεί ξεχωρίζει η πραγματικά μεγάλη ομάδα. Κόσμος μαθημένος σε δυσκολίες, ναι. Μαθημένος σε πίκρες, ναι. Ξεσπιτωμένος από το 2003, ναι.

Όμω φίλαθλοι κάθε ηλικίας ξεχνούν τα δύσκολα και ότι έζησαν και είναι δίπλα της κάθε φορά που δεν το περιμένει κανείς. Αυτά είναι μαθήματα αφοσίωσης.

Μαθήματα αφοσίωσης

Αλλά εδώ εσχάτως ξεπεράστηκαν τα όρια βάση προσδοκιών και απαιτήσεων στο αγωνιστικό και όμως ο κόσμος κράτησε ήπια στάση απέναντι σε ιστορικές κατραπακιές, η σημαία της ΑΕΚ κυμάτιζε ψηλά πάντα και τώρα για ακόμη ένα καλοκαίρι περιμένει στωικά σε ουρές για ένα (ακριβό) διαρκείας στην «Αγιά Σοφιά». Εκεί από όπου έλειπε 19 χρόνια και τώρα δεν μπορεί να την πετάξει κανείς έξω.

Σίγουρα δεν θα πάρουν όλοι διαρκείας, σίγουρα δεν θα μπουν του χρόνου όλοι στο νέο γήπεδο. Αλλά είναι δεδομένο ότι αυτός ο κόσμος που περίμενε, υπέμεινε πολλά που ίσως άλλος σύλλογος να μην άντεχε, είναι ακόμη εδώ. Χάρη στον κόσμο του.

Και με την φλόγα ακόμη να καίει μέσα του. Δεν υπάρχει εξήγηση για να αναλυθεί το όλο ζήτημα. Δεν εξηγούνται όλα με λέξεις. Είναι το πάθος και η τρέλα για την ομάδα. Αυτό που υπάρχει στην καρδιά και στο μυαλό του καθενός.

Και φανταστείτε σε αυτό αυτό το γήπεδο, αυτό τον τρελαμένο κόσμο να δει μία… κανονική ΑΕΚ που βάση των όσων έχει δώσει 10 χρόνια, οφείλουν να του την «προσφέρουν» επιτέλους. Σε κάθε φίλο της ΑΕΚ που άντεξε αυτή την 10ετία ένα «μπράβο» και ένα «ευχαριστώ» θα έπρεπε να λένε οι καθήμενοι στις καρέκλες της ΠΑΕ ΑΕΚ. Και λίγα είναι…

ΥΓ: Ο κόσμος πάντα θα έχει απαιτήσεις. Και καλώς. Αλλά όσους δεν ξεπερνούν τα όρια της ηθικής, δεν μπορούμε να τους λέμε «αχάριστους» και «αγνώμονες».

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X