Η ΑΕΚ απέναντι στον Πελέ! (VIDEO)

Η ΑΕΚ απέναντι στον Πελέ! (VIDEO)

Το μεγάλο φιλικό της ΑΕΚ με τη βραζιλιάνικη Σάντος και η μεγάλη κόντρα με τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών, το μυθικό Πελέ!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μεταξύ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της παγκόσμιας ιστορίας που έχουν τεθεί αντιμέτωποι με την ΑΕΚ, ήταν και ο Πελέ! Μερικούς μήνες πριν κλείσει τα 21 του, ενδιάμεσα των δύο από τους τρεις παγκόσμιους τίτλους που είχε πανηγυρίσει με τη Βραζιλία (1958 και 1962) ο Βραζιλιάνος μάγος είχε έρθει με την ομάδα του, τη Σάντος, για βραδινά φιλικά στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Η ανωτερότητά τους ήταν εμφανής απέναντι στην ΑΕΚ και το αποτέλεσμα κρίθηκε μέσα σε 8 λεπτά. Τα γκολ του Πελέ στο 36’ και του Καουντίνιο στο 40’ και 44’ διαμόρφωσαν το 0-3, το οποίο δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, αφού οι Βραζιλιάνοι κατέβασαν τον ρυθμό τους. Η ΑΕΚ έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τον Κώστα Νεστορίδης και τον Στέφανο Δεμίρη, ενώ εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε ο 21χρονος Στέλιος Σκευοφύλαξ που μόλις είχε αποκτηθεί από τον ΑΟ Ελευθερούπολης στη Νέα Ιωνία.

Η Σάντος νίκησε 3-2 τον Παναθηναϊκό, αλλά έχασε με 2-1 από τον Ολυμπιακό, κατάκοπη πια από τα συνεχή ματς και από την… ντόλτσε βίτα στις παραλίες της Αττικής, αλλά και επηρεασμένη από το σκληρό παιχνίδι πάνω στον Πελέ.

Σημειωτέον ότι η ΑΕΚ βρήκε και πάλι μπροστά της την Σάντος και τον Πελέ σε φιλικά στη Νέα Υόρκη το 1965.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Φακής (46’ Σεραφείδης) Αναστασιάδης, Μαρδίτσης, Σταματελόπουλος, Πολύζος, Σκευοφύλαξ, Ζάγκυλος, Δεμίρης, Νεστορίδης, Πετρίδης (46’ Παπαποστόλου) Αμπος

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X