ΑΕΚ: Η απίστευτη ανατροπή της Ξάνθης (VIDEO)

ΑΕΚ: Η απίστευτη ανατροπή της Ξάνθης (VIDEO)

Στα χρόνια που η ΑΕΚ κατακτούσε τα τρία σερί πρωταθλήματα (1991-94) χρειάστηκε να ανατρέψει εις βάρος της σκορ 13 φορές. Τόσες ήταν οι νίκες που πήρε έχοντας δεχθεί πρώτη γκολ ή έχοντας βρεθεί πίσω στο σκορ σε κάποια στιγμή του αγώνα και η πιο μεγάλη από αυτές ήταν το 4-3 στην Ξάνθη, σαν σήμερα πριν από 28 χρόνια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ της περιόδου 1992-93 ήταν μια ομάδα που απλά δεν…παιζόταν από κανέναν αντίπαλο. Με τον αέρα της πρωταθλήτριας, ενισχυμένη με παίκτες που της έδιναν αυτό που έλειπε σε κάποια ματς (όπως ο δυναμισμός που προσέφερε ο Μητρόπουλος), δεν σταματούσε πουθενά. Ακόμα και όταν όλα έδειχναν τελειωμένα. Τρανή απόδειξη, η απίστευτη ανατροπή επί της Ξάνθης μια μέρα σαν σήμερα του 1992.

Εκείνη την ημέρα τα πράγματα είχαν ξεκινήσει σχεδόν ιδανικά για την ΑΕΚ. Ο Δημητριάδης ανάγκασε την άμυνα της Ξάνθης να κάνει λάθος γύρισμα στον τερματοφύλακα και με έμμεσο μέσα από τη μικρή περιοχή έδωσε από νωρίς το προβάδισμα. Ωστόσο, η Ενωση αντιμετώπισε με μπλαζέ ύφος το ματς. Η Ξάνθη πίεσε και κατάφερε αρχικά να ισοφαρίσει και στη συνέχεια να προηγηθεί με τον Βεριντιάνο Μαρτσέλο (αργότερα φόρεσε και τη φανέλα της ΑΕΚ).

Στο δεύτερο μέρος, πριν η ΑΕΚ ξεκινήσει αντεπίθεση η Ξάνθη πέτυχε και τρίτο γκολ με αντεπίθεση του Αθανασιάδη. Αλλά αυτό φάνηκε πως ήταν και το φινάλε της στο παιχνίδι. Όταν η Ενωση σοβαρεύτηκε, όταν βρήκε δύναμη από τις αλλαγές του Μπάγεβιτς (Σλίσκοβιτς και Μητρόπουλος), δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει το παιχνίδι. Ο Δημητριάδης μείωσε για την ΑΕΚ στο 57’. Λεπτό που στο γήπεδο υπήρχαν ακόμα πανό του…ΠΑΟΚ και ειρωνικά σχόλια από τους ακρίτες.

Η ΑΕΚ έπαιζε την Ξάνθη σαν τη γάτα με το ποντίκι. Ο Ζόραν Σλίσκοβιτς κατάφερε να ισοφαρίσει στο 77’ έπειτα από φάση διαρκείας. Ένα λεπτό πριν το φινάλε, ο Κροάτης επιθετικός, η…Παναγιωταρέα όπως έμεινε γνωστός από τη λευκή τούφα στο μαλλί, έστειλε ξανά τη μπάλα στα δίχτυα με κοντινή προβολή. Οι παίκτες της Ξάνθης τραβούσαν τα μαλλιά τους. Η ΑΕΚ είχε δείξει σε όλους πως δεν έχανε με τίποτα.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X