Κερδισμένη σε όλα τα επίπεδα η ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου υποδέχεται το πρώτο φετινό μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ και βάζει τα πράγματα σε σειρά

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εδώ και μέρες, περιμέναμε από την ΑΕΚ να «μιλήσει». Σας το έγραφα και προ ημερών, ότι πέρα από εκτιμήσεις που μπορεί να κάνει ο καθένας ή την πληροφόρηση που μπορεί να λαμβάνει από πηγές της ΑΕΚ, το πιο σημαντικό ήταν να αρχίσει να ανοίγει τα χαρτιά της η νέα τάξη πραγμάτων που ηγείται της ομάδας. Αναμφίβολα, όταν το πρώτο δείγμα γραφής αυτής της νέας εποχής είναι ο Γκατσίνοβιτς, τότε υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αισιοδοξείς για όσα έρχονται.

Αντιλαμβάνομαι, πως για πολλούς όταν υπάρχει μια μεταγραφή με παίκτη που προέρχεται από ανταγωνιστική ομάδα, αμέσως αρχίζει η υπόθεση να ιντριγκάρει. Κάποιος μπορεί να το εκλάβει ως μια μεγάλη νίκη σε ψυχολογικό επίπεδο, κάποιος να θεωρεί πως η ΑΕΚ θα έπρεπε να βρει παίκτη που να μην έχει σχέση με το ελληνικό πρωτάθλημα. Η δική μου οπτική είναι αρκετά διαφορετική σε όλη αυτήν τη διαδικασία.

Κατά πρώτον, με κάθε σεβασμό προς τον Παναθηναϊκό, εκτιμώ πως η κατάσταση των δύο ομάδων αυτήν την εποχή, δεν μπορεί να συγκριθεί. Δεν παραγνωρίζω, πως τη σεζόν που τελείωσε, ο Παναθηναϊκός έκανε υπερβατικά πράγματα, κέρδισε ξανά έπειτα από χρόνια την ευρωπαϊκή έξοδο και το επιστέγασμα της επιτυχίας του υπήρξε η κατάκτηση του κυπέλλου. Κι όλα αυτά μάλιστα, με την ΑΕΚ στο χειρότερο σημείο της τελευταίας τετραετίας, χάνοντας τα αυγά και τα καλάθια.

Η ΑΕΚ δίνει προοπτική

Αλλά σας ρωτώ: ακόμα και έτσι, στο ξεκίνημα της νέας σεζόν και με πολλά θέματα ανοιχτά, ποια ομάδα είναι αυτή που σε πείθει πως έχει λαμπρό μέλλον. Στα δικά μου μάτια, σαφώς και η ΑΕΚ έχει τον πρώτο λόγο, αρκεί πλέον να απαλλαχθεί από θλιβερά λάθη του παρελθόντος και να λειτουργήσει κανονικά. Φαίνεται πως κάνει βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση, έχει ισχυρή διοίκηση, μπαίνει στο νέο της σπίτι και αναμφίβολα όλα αυτά είναι άκρως ενθαρρυντικά για τη συνέχεια της ΑΕΚ.

Αυτά δεν είναι πράγματα που φαίνονται έτσι μόνο στα δικά μου μάτια. Το βλέπουν και άλλοι και πιστεύω, πως ο Γκατσίνοβιτς είχε μια ανάλογη θεώρηση της κατάστασης. Πρόκειται για παίκτη που δέχθηκε μεν να έρθει τον περασμένο Γενάρη στον Παναθηναϊκό για να πάρει παιχνίδια, αλλά δεν θέλησε να θέσει κάποια οψιόν που θα μπορούσε εύκολα να ενεργοποιηθεί. Πιθανότατα, δεν έβλεπε την προοπτική. Αυτήν δηλαδή, που του προσφέρει η ΑΕΚ.

Ετσι κι αλλιώς, το μείζον για την ΑΕΚ δεν είναι να ξεπεράσει την επόμενη σεζόν τον Παναθηναϊκό ή και τον Αρη ακόμα που για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν ολοκλήρωσε τη σεζόν πιο ψηλά στη βαθμολογία. Η ΑΕΚ φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια ομάδα που θα κάνει πρωταθλητισμό και προς αυτό στοχεύει. Η ΑΕΚ έκανε βήματα προς τα πίσω και προκάλεσε μελαγχολία με την εικόνα της, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει και να φτάσει ξανά στα κανονικά της στάνταρ.

Οσα έδειξε ο Κριχόβιακ

Αρκεί ο Γκατσίνοβιτς για να λύσει τα θέματα της ΑΕΚ; Σαφέστατα και όχι. Αλλά είναι μια εξαιρετική αρχή. Πολύ καλό πρώτο βήμα, μια σαφής ένδειξη πως υπάρχει πλέον πρόθεση να δουν διαφορετικά κάποια πράγματα και να βάλουν λογικές του σύγχρονου ποδοσφαίρου στο παιχνίδι της ομάδας. Το πιο σημαντικό σε μια τέτοια διαδικασία είναι να βρίσκεις παίκτες που δεν έχουν απλά δυνατό όνομα και βιογραφικό, αλλά που ταιριάζουν σε αυτό που θέλει να παίξει η ομάδα.

Διαπιστώσαμε την περασμένη σεζόν, ακόμα και στο μικρό διάστημα που αγωνίστηκε, έστω και εάν πήγαινε…περπατητός στα περισσότερα παιχνίδια καθώς δεν είχε τον επιθυμητό βαθμό φυσικής κατάστασης, πως ο Κριχόβιακ δεν είχε καμία σχέση με τα χαφ που πέρασαν από την ΑΕΚ τα προηγούμενα χρόνια. Με την κάθετη κίνηση, την ευχέρεια στο χειρισμό της μπάλας, την ικανότητα στο διάβασμα του παιχνιδιού, έστω και σβηστά έκανε τη διαφορά.

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X