Λος Άντζελες: Τα αστέρια Μπέιλ - Κιελίνι και ο ιδιοκτήτης Μάτζικ Τζόνσον

Λος Άντζελες: Τα αστέρια Μπέιλ - Κιελίνι και ο ιδιοκτήτης Μάτζικ Τζόνσον
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

«Τα λέμε σύντομα, Λος Άντζελες», είπε ο Γκάρεθ Μπέιλ σε ένα βίντεο ντυμένος στα χρώματα της Λος Άντζελες FC επισημοποιώντας έτσι τη μεταγραφή του. Ο Ουαλός πλησιάζει τα 33 και αφού κατέκτησε συνολικά 19 τίτλους με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ετοιμάζεται για το MLS (American Major League). Σύμφωνα με τους «Los Angeles Times», ο αρχηγός της Εθνικής Ουαλίας θα υπογράψει μονοετές συμβόλαιο με τη νέα του ομάδα με οψιόν επέκτασης για 18 μήνες. Ο μισθός του θα είναι μικρότερος από 1,52 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Καλιφόρνια. Ο πολύπειρος στράικερ θα κάνει μια… στάση στο Λος Άντζελες προκειμένου να ταξιδέψει τον Νοέμβριο στο Κατάρ στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Πρέπει να δω ποια λύση θα μου δώσει την καλύτερη ευκαιρία να είμαι σε φόρμα τον Νοέμβριο», είχε δηλώσει ο Μπέιλ λίγο αφότου η Ουαλία σφράγισε το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Στο Λος Άντζελες, ο Γκάρεθ θα παίξει σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα αλλά μακριά από την ευρωπαϊκή ελίτ της οποίας η κανονική σεζόν ολοκληρώνεται στις 9 Οκτωβρίου. Ο τελικός των «πλέι οφ» της λίγκας είναι στις 5 Νοεμβρίου, 16 ημέρες πριν κάνει το ντεμπούτο του στο Κατάρ εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών!

Ποια είναι όμως η Λος Άντζελες; Οι Λέικερς και οι Κλίπερς είναι «κολλημένοι» στο NBA, οι Angels και οι Dodgers στο Major League Baseball, οι Rams και οι Chargers στο NFL… και στο MLS, από το 2018, οι Los Angeles Galaxy κοντράρονται με τη LAFC (Los Angeles FC).

Η διάλυση της Chivas USA το 2014 έδωσε στο Λος Άντζελες την επιλογή να έχει άλλη ποδοσφαιρική ομάδα στο πρωτάθλημα. Και έτσι γεννήθηκε ένας ποδοσφαιρικός σύλλογο τον οποίο προωθούσαν οι επιχειρηματίες Henry Nguyen, Peter Guber και Tom Penn και μια ομάδα 29 συνιδιοκτητών, μεταξύ των οποίων ο πέντε φορές πρωταθλητής του NBA Μάτζικ Τζόνσον, ο ηθοποιός Γουίλ Φέρελ, ο δημιουργός του video game «League of Legends» Brandon Beck, η πρώην Αμερικανίδα παίκτρια και δύο φορές Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια Μία Χαμ.

Αν και έχουν αγωνιστεί μόνο πέντε σεζόν στο MLS – το 2019 κέρδισαν το Supporters’ Shield -ετήσιο βραβείο που απονέμεται στην ομάδα της Major League Soccer με το καλύτερο ρεκόρ κανονικής περιόδου, όπως καθορίζεται από το σύστημα πόντων MLS- και το 2020 ήταν φιναλίστ των Concachampions – η Λος Άντζελες FC έχει μια πιστή βάση οπαδών. Οι ιδιοκτήτες του συλλόγου συμβουλεύτηκαν μάλιστα τους υποστηρικτές για τα χρώματα, το έμβλημα, το σχέδιο του γηπέδου «Banc of California».

Ταξίδεψαν ακόμη και στο Ντόρτμουντ για να «μάθουν» από τους οπαδούς της Μπορούσια. Στόχος τους ήταν να δημιουργήσουν μια «κουλτούρα του συλλόγου».

«Η ευκαιρία μας είναι να πούμε την ιστορία διαφορετικά», δήλωσε ο Rich Orosco, διευθυντής μάρκετινγκ, στους «LA Times». Ήθελαν να έρθουν πιο κοντά στους millennials και το έκαναν: Το YouTube, ο πρώτος τους «χορηγός», μεταδίδει τα παιχνίδια τους ήδη από το 2018.

Ο γενικός διευθυντής του κλαμπ, Τζον Θόρινγκτον, «διαχειρίζεται» έναν σύλλογο που έχει δύο προπονητές -τον Μπομπ Μπράντλεϊ και τον Στιβ Τσερουντόλο- από το 2018. Ο Κάρλος Βέλα είναι ο σταρ και ο μεγάλος σκόρερ της ομάδας, που αυτό το καλοκαίρι έσπασε το «mondus operandi» της που ήθελε την υπογραφεί νεαρών ταλέντων της λατινικής Αμερικής, κάνοντας δικούς της, αρχικά τον πρωταθλητή Ευρώπης με την Ιταλία Τζόρτζιο Κιελίνι, κι ύστερα τον Γκάρεθ Μπέιλ.

 

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X