Τι μπορεί να σημαίνει για την ΑΕΚ το Γκατσίνοβιτς, Mάνταλος και Πινέδα μαζί

Τι μπορεί να σημαίνει για την ΑΕΚ το Γκατσίνοβιτς, Mάνταλος και Πινέδα μαζί
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τις μεταγραφικές κινήσεις της ΑΕΚ και το συσχετισμό των υπό απόκτηση χαφ με τον Πέτρο Μάνταλο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Να λοιπόν που γίνεται μεταγραφική δουλίτσα, στοχευμένη και σωστή σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε. Η προσθήκη του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς είναι δεδομένα σημαντική, παρόλο που ακόμα κι αυτή θα δώσει αφορμή για σχόλια διαφόρων ειδών. Αν όμως τη συνδυάσουμε με αυτά που στην ΑΕΚ επίσης προτίθενται να κάνουν για τη δημιουργία μιας ισχυρής μεσαίας γραμμής, θα κατανοήσουμε και το πόσο σημαντικό είναι για την ομάδα να έχει όσο το δυνατόν περισσότερες λύσεις ουσίας και ποιότητας.

Περισσότερο λοιπόν από την ίδια τη μεταγραφή, προσωπικά με ικανοποιεί πολύ το γεγονός ότι από την ΑΕΚ προκύπτει πως η απόκτηση του διεθνούς Σέρβου μέσου δεν σχετίζεται με αυτή του Ορμπελίν Πινέδα. Η ομάδα θα επιμείνει για τον 26χρονο Μεξικανό χαφ και αυτό δείχνει δύο πολύ ελπιδοφόρα σημεία: αφενός ότι ο Ματίας Αλμέιδα είναι ένας προπονητής ο οποίος δεν κάνει έκπτωση στα θέλω του, αφετέρου ότι αν εν τέλει δεν βρεθεί η λύση για τον παίκτη της Θέλτα, τότε θα κινηθεί για την απόκτηση ενός άλλου μέσου με επιτελικές ικανότητες.

Αυτό είναι το πιο ενθαρρυντικό στοιχείο μετά την επιβεβαίωση της απόκτησης του Γκατσίνοβιτς, αυτής καθεαυτής. Δεν ήταν ένα plan b αλλά μία ξεχωριστή κίνηση που αντί για εφησυχασμό και νοοτροπία θριαμβευτικής διάθεσης, ακολουθείται από την επιβεβαίωση και κατανόηση της ανάγκης για περαιτέρω δυναμική ενίσχυση. Κι αν τα πράγματα κυλήσουν καλά για την ομάδα με την απόκτηση του Πινέδα η ενός σε κοντινά χαρακτηριστικά με τον Μεξικανό, τότε θα δημιουργηθούν και τα απαραίτητα αγωνιστικά διλήμματα που κάθε μεγάλη ομάδα θα πρέπει να έχει εφόσον θέλει να συγκαταλέγεται σε αυτές που κάνουν πρωταθλητισμό.

Γκατσίνοβιτς, Πινέδα και Μάνταλος

Από τις κινήσεις αυτές και το πως ο Αλμέιδα σκέφτεται τη δική του ΑΕΚ εξάγεται το εξής συμπέρασμα: ο Αργεντινός θέλει παίκτες που θα ασκούν πίεση, θα τρέχουν γρήγορα και θα ξέρουν μπάλα. Φαίνεται επίσης ότι η διάθεση του -αν και ακόμα δεν μας έχει μιλήσει ο ίδιος για να το οριστικοποιήσουμε- είναι να χτίσει ένα σύνολο βασισμένο στο 4-3-3, με τρεις χαφ τρεχαντήρια των οποίων ο κόφτης θα ξέρει επίσης να μοιράζει σωστά στην μπάλα, όπως εν προκειμένω ισχύει με τον Γένσον.

Προφανώς λοιπόν δημιουργείται και το εύλογο ερώτημα για τον Πέτρο Μάνταλο, το ζήτημα που τόσο μα τόσο απασχολεί τους φίλους της ΑΕΚ σε πολλές περιπτώσεις όμως σε λάθος βάση. Και γι’ αυτό ασφαλώς, όπως πολλές φορές έχω επισημάνει, περισσότερο ευθύνεται η ίδια η ομάδα παρά ο ποδοσφαιριστής, καθώς με επιμονή και δίχως ποδοσφαιρική λογική τον ανήγαγε σε κάτι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που στην πραγματικότητα είναι. Χωράει λοιπόν ο διεθνής χαφ στα πολύ απαιτητικά και γεμάτα ένταση τακτικά πλάνα του Αργεντινού κόουτς; Μήπως αυτή είναι η στιγμή της μεταστροφής στην αντιμετώπισή του και της αξιοποίησης του μέσω ενός ρόλου περισσότερο συμβατού στις σημερινές ικανότητες του;

Αν θεωρήσουμε ότι η ΑΕΚ θα τα καταφέρει και με τον Πινέδα, ή τέλος πάντων με κάποιον που θα πείθει τον Αλμέιδα όσο ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής για τον οποίον επιμένει δίχως να τον ενδιαφέρει ο χρόνος απόκτησής του, η συνύπαρξη με Γκατσίνοβιτς και Μάνταλο στην ίδια ενδεκάδα καθίσταται αδύνατη καθώς θα πρέπει να υπάρχει κι ένας κόφτης-σκύλος. Να σημειώσω επίσης ότι ο Σέρβος είναι ποδοσφαιριστής με (καλώς εννοούμενο) μεγάλο εγωισμό, θέλει πάντα να παίζει, κάτι που είχε διαπιστώσει κι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό. Όλα αυτά λοιπόν συνηγορούν σε μία ξεκάθαρη αλλαγή μοντέλου κι ενώ δεν πρέπει να βγάζουμε από την εξίσωση τον Σιμάνσκι και τον Γαλανόπουλο, στην περίπτωση για παράδειγμα που ο προπονητής επιλέξει να παρουσιάσει την ΑΕΚ με διάταξη που θα περιλαμβάνει τέσσερις χαφ.

Ο Αλμέιδα δεν το φωνάζει, ούτε θα μπει στη διαδικασία να ασχοληθεί με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα γύρω από ένα καυτό ζήτημα πολλών ετών. Από τις πράξεις του όμως και κυρίως από τις μεταγραφικές επιθυμίες του, προκύπτει ξεκάθαρα ότι ο Αργεντινός έχει ένα πολύ διαφορετικό μοντέλο στο μυαλό του για την ΑΕΚ που θα μπει νέο γήπεδο της. Ασφαλώς εφόσον πραγματοποιηθούν όλα όσα επιθυμεί. Η συνέχεια προσεχώς…

ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)http://ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X