Η ουσία μετράει για την ΑΕΚ και ο Γκατσίνοβιτς την εγγυάται

Η ουσία μετράει για την ΑΕΚ και ο Γκατσίνοβιτς την εγγυάται
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για την κίνηση απόκτησης του Σέρβου χαφ από την ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στα πάντα εμπεριστατωμένα ρεπορτάζ του «enwsi.gr», έχετε διαβάσει το παρασκήνιο γύρω από την υπόθεση του Γκατσίνοβιτς. Εδώ όμως, θα καταγράψουμε την άποψή μας για την ουσία της επικείμενης μεταγραφής του Σέρβου διεθνή χαφ της Χοφενχάιμ. Και η ουσία είναι πολύ ευχάριστη για την ΑΕΚ διότι μιλάμε για μία πραγματικά έξυπνη κίνηση, που προσωπικά θεωρώ ότι αποτελεί εγγύηση για αγωνιστική προσφορά στην ομάδα.

Βλέπετε, τον Γκατσίνοβιτς τον έχουμε δει να αγωνίζεται στην Ελλάδα, έστω και ως αντίπαλο, έστω και για όχι πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Ούτε θα σας πω ότι είδα όλα τα παιχνίδια του ΠΑΟ στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν, γιατί θα έλεγα ψέματα. Οσο όμως είδα ματς των «πράσινων», αρκούσε για να αντιληφθώ ότι μαζί με τα εξτρέμ, Αϊτόρ και Παλάσιος, ο Γκατσίνοβιτς ήταν ο πιο επιδραστικός παίκτης της ομάδας του Γιοβάνοβιτς. Από τη στιγμή που πήγε στον ΠΑΟ, τον ανέβασε αγωνιστικό επίπεδο κατά 40%.

Γρήγορος, ντριμπλαδόρος, πρώτος στο πρέσινγκ, ξέρει να συνδυάζεται με τους παίκτες που έχει γύρω του και γενικά με τα στοιχεία που έχει ένα σύγχρονο «δεκάρι», κι ας πρόκειται επί της ουσίας για «8-10άρι». Η ΑΕΚ όπως επίσημα παραδέχεται, δεν σχετίζει μάλιστα την υπόθεση του Γκατσίνοβιτς με αυτή του Πινέδα και σίγουρα όχι και με του «κόφτη», είτε πρόκειται για τον Γιόνσον, είτε για κάποιον άλλον.

Η ουσία μετράει για την ΑΕΚ και ο Γκατσίνοβιτς την εγγυάται

Σωστή στόχευση για τριπλή ενίσχυση στα χαφ

Αρα αυτό σημαίνει ότι πάει για τριπλή ενίσχυση στα χαφ. Με ένα «εξάρι», που μακάρι να είναι ο Γιόνσον, με ένα «δεκάρι», που μακάρι να είναι ο Πινέδα και με τον Γκατσίνοβιτς συνδετικό τους κρίκο. Αυτό τουλάχιστον καταλαβαίνω εγώ. Και το θεωρώ πολύ σημαντικό αφού «μεταμορφώνει» εντελώς το κέντρο της ΑΕΚ, με μία τριάδα που δεν την είχε.

Και μην λησμονούμε και κάτι άλλο πολύ σημαντικό για τον Γκατσίνοβιτς. Οτι δεδομένα δεν τον είδαμε στο 100% στον ΠΑΟ αφού πήγε μεσούσης της σεζόν στο «τριφύλλι» και έχοντας λίγες συμμετοχές στο πρώτο μισό της χρονιάς. Τώρα, αν όλα πάνε καλά, θα κάνει και προετοιμασία με τον Αλμέιδα και θα είναι από την αρχή όπως πρέπει και σε ρυθμό και σε φυσική κατάσταση.

Για σκεφτείτε λοιπόν, στο 4-3-3, μια τέτοια τριάδα στα χαφ (Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα) και με Τσούμπερ στο ένα άκρο, Λιβάι στο άλλο και κορυφή τον Αραούχο. Προφανώς θα πρέπει να πέσει πολλή δουλειά και να δούμε στο χορτάρι τη «χημεία» τους, αλλά δεδομένα μιλάμε για άλλες… ταχύτητες πλέον.

Και είναι αυτό που έχει ανάγκη η ΑΕΚ, εκτός φυσικά από το «λίφτινγκ» στο κέντρο της άμυνάς της, όπου ούτως ή άλλως, πάει για δύο αξιόλογες μεταγραφές βασικών κεντρικών αμυντικών.

Εν κατακλείδι, είναι μια ευχάριστη εξέλιξη, η επικείμενη απόκτηση του Γκατσίνοβιτς και πραγματικά θεωρώ ότι ο Σέρβος θα αποτελέσει σημαντικό κρίκο της αλυσίδας για μια εντελώς νέα, διαφορετική και φυσικά πολύ καλύτερη ΑΕΚ.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X