Πες μας τι θα γίνει να ποντάρουμε στα.. αντίθετα

Πες μας τι θα γίνει να ποντάρουμε στα.. αντίθετα
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για τον Βαγγέλη Λιόλιο που τραβάει το σκοινί

Άλλη μια εβδομάδα πέρασε με το θέμα της αδειοδότησης των ομάδων και ειδικά της ΑΕΚ, να είναι ακόμα πρώτο στην επικαιρότητα. Πραγματικά είναι κάτι που έχει κουράσει και ενώ όλα έχουν ξεκαθαρίσει, στεκόμαστε δήθεν στους τύπους και στην σημειολογία.

Ο ΕΣΑΚΕ είχε χθες έκτακτο συμβούλιο, με σκοπό να αντικαταστήσει τον Σταύρο Δουβή, που είχε παραιτηθεί από την επιτροπή Αξιολόγησης λόγω των πρακτικών της την προηγούμενη εβδομάδα. Έτσι με την αντικατάσταση του θα μπορούσε πάλι να συνεδριάσει η επιτροπή και να περάσει τους φακέλους της ΑΕΚ, του Άρη και του Απόλλωνα (μάλλον).

Η ΑΕΚ που από την πρώτη στιγμή φώναζε ότι ο φάκελος της είναι όπως πρέπει και δεν έχει κάτι άλλο να συμπληρώσει, ήθελε όσο πιο γρήγορα να συνεδριάσει η επιτροπή για να επανεξετάσει τον φάκελο της και να ξεμπερδεύει. Είναι βέβαιο ότι ο φάκελος της είναι πλήρης καθώς από το ρεπορτάζ προκύπτει, ότι ακόμα και αυτοί που ψήφισαν κατά της στην ψηφοφορία, παραδέχονται ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα και κάποια τυπικά θεματάκια, λύθηκαν.

Όλα αυτά λοιπόν θα γινόντουσαν εχθές, αν και πάλι δεν εμφανιζόταν ο Πρόεδρος της ΕΟΚ, προσπαθώντας να κάνει άλλη μια ωμή παρέμβαση στις διαδικασίες του ΕΣΑΚΕ και να μπλοκάρει την διαδικασία, λέγοντας ότι δεν συμφωνεί με την διορία που είχαν πάρει οι ομάδες μέχρι το τέλος του μήνα και πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα.

Είναι τουλάχιστον αστείο βέβαια να επικαλείται την νομιμότητα, προσπαθώντας να επηρεάσει τα θέματα του ΕΣΑΚΕ που δεν άπτονται τις αρμοδιότητας του. Μένει να δούμε αν θα επιμείνει σε αυτό με σκοπό να το κάνει «Κούγκι» ή έστω και την τελευταία στιγμή να λογικευτεί για να τελειώνει η διαδικασία με τις αδειοδοτήσεις γιατί κούρασε. Εντάξει, μπορεί να μην πέτυχε αυτό που είχε στο μυαλό του αλλά.. καλή καρδιά.

Ό,τι είπε ισχύει το αντίθετο

Πάντως αν θέλουμε να κάνουμε μια σύνοψη από όσα έχει πει ο Πρόεδρος και βέβαια όλο το μιντιακό σύστημα που τον ακολουθεί, γιατί μην έχετε ψευδαισθήσεις, κάθε φορά που μιλάει, εμφανίζονται «αυθόρμητα» άρθρα που τον αποθεώνουν, πρέπει να πούμε ότι έχει στείλει πολύ κόσμο στον.. κουβά. Σε σημείο πλέον να θέλουμε να μάθουμε την άποψη του για να ξέρουμε ότι θα γίνει το αντίθετο. Πάμε λοιπόν να δούμε τι έχει πει ο ίδιος ή έχουν βγάλει στην δημοσιότητα τα «παπαγαλάκια» του.

  • Η ΑΕΚ θα φταίει που δεν θα παίξουν οι Ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη

Αυτό ήταν το πρώτο αφήγημα που εμφανίστηκε, μετά την προηγούμενη Πέμπτη και το τεράστιο χουνέρι που τους έκανε η ΑΕΚ με την ακύρωση της απόφασης της Επιτροπής αδειοδότησης με ψήφους 8-4. Λόγω δήθεν καθυστέρησης της διαδικασίας εξαιτίας της ΑΕΚ δεν θα μπορέσουν να δηλωθούν ομάδες στο BCL. Τελικά και οι ομάδες δηλώθηκαν, και επίσημα τις ανακοίνωσε η διοργάνωση και στους ομίλους απευθείας θα παίξουν.

  • Θα δηλωθεί η ΑΕΚ στο BCL αλλά με αστερίσκο συμμετοχής

Ο Πρόεδρος της ΕΟΚ, στην συνέντευξη τύπου που παρέθεσε είπε ότι θα δηλώσει την ΑΕΚ στο BCL, αλλά με αστερίσκο μέχρι ολοκληρώσει τον φάκελο της. Η διάψευση σε αυτό, ήρθε από τα πιο επίσημα χείλη που γινόταν, δηλαδή την παγκόσμια ομοσπονδία που ανακοίνωσε τις ομάδες με κάθε επισημότητα. Μάλιστα ο μοναδικός αστερίσκος που υπάρχει αφορά την Ορτέζ που αν δεν πάρει αδειοδότηση από τον αντίστοιχο Γαλλικό ΕΣΑΚΕ, θα πάρει την θέση της η Στρασμπούργκ. Τελικά ποιον να πιστέψουμε ότι λέει την αλήθεια; Τον Βαγγέλη Λιόλιο που βάζει μόνος του αστερίσκους ή την FIBA; Ρητορικό το ερώτημα.

  • Εξαιρετική προσπάθεια ο Άρης σε αντίθεση με την ΑΕΚ

Πολλές φορές στην συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος της ΕΟΚ, εκθείασε την προσπάθεια του Άρη για τον τρόπο που μειώνει τα χρέη του. Προφανώς έχει γίνει καλή δουλειά από τους ανθρώπους της ομάδας της Θεσσαλονίκης, αλλά όλη αυτή η αποθέωση γίνεται γιατί ο Άρης ζήτησε την βοήθεια του κύριου Λιόλιου και η ΑΕΚ όχι. Από την πολλή αποθέωση μάλιστα, ξέχασαν να τους πουν και τις ημερομηνίες δήλωσης συμμετοχής στο BCL και έμειναν απέξω.

  • Η ΑΕΚ θα υποβιβαστεί και θα είναι φαβορί για wildcard

Φτάνουμε στην κορυφαία δήλωση, αυτή που προκάλεσε την μεγαλύτερη αίσθηση και τον μεγαλύτερο.. κουβά. Παρόλο που τα έχουμε πει πολλές φορές ας το ξαναπούμε άλλη μια για όσους δεν το έχουν καταλάβει ακόμα. Ο φάκελος για την συμμετοχή στο πρωτάθλημα, δεν έχει καμία σχέση με τα ban. Θέλει μόνο να είναι είτε πληρωμένα, είτε ρυθμισμένα τα χρέη της χρονιάς που πέρασε. Η Ένωση φέτος είχε μια ομαλότητα στα οικονομικά της και δεν υπάρχουν σημαντικές εκκρεμότητες, για αυτό ο φάκελος της ήταν πλήρης. Ο Βαγγέλης Λιόλιος λοιπόν, ενώ δεν έχει καμία αρμοδιότητα ως προς τις αδειοδοτήσεις, έταζε wild cards στους κομμένους, ενώ ούτε αυτό είναι στην αρμοδιότητα του.

Η απάντηση ήρθε και πάλι από την FIBA και ήταν αποστομωτική. Πράγματι η ΑΕΚ έχει 21 ban που πρέπει να διευθετήσει, για τα οποία η Ένωση πρέπει να έρθει σε συνεννόηση με την FIBA. Η παγκόσμια ομοσπονδία λοιπόν, που είναι η καθ’ ύλην αρμόδια για το θέμα, δέχτηκε την ΑΕΚ χωρίς αστερίσκους στο BCL, ενώ ο Πρόεδρος της ΕΟΚ θέλει να μην πάρει αδειοδότηση για να της δώσει wild card. Για να το κάνουμε πενηνταράκια, η FIBA δέχεται την ΑΕΚ στις διοργανώσεις της αλλά δεν την δέχεται ο πρόεδρος της ΕΟΚ στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς την κωμωδία του ζητήματος.

Για να συνοψίσουμε. Αργά ή γρήγορα, αυτό θα εξαρτηθεί από τον πρόεδρο της ΕΟΚ και το πόσο θα τραβήξει το σκοινί, η ΑΕΚ θα πάρει άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα και θα παίξει κανονικά στους ομίλους του BCL. To όλο ζήτημα είναι πώς θα αποδεχτεί την ήττα του ο κύριος Λιόλιος και πώς θα το παρουσιάσει επικοινωνιακά, εφόσον έγιναν τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που έλεγε.

Ας τελειώνουμε λοιπόν γιατί το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας έχει μείνει πίσω.

ΥΓ. Όλοι αυτοί οι «αδέσμευτοι» που χαρακτήρισαν παρωδία το πρωτάθλημα μετά την ανατροπή της απόφασης που προκάλεσε η ΑΕΚ, έχουν να πουν τίποτα για αυτό που πάνε να κάνουν στην Ευρωλίγκα ανατρέποντας την απόφαση για την φυγή του Μπερτομέου; Γιατί ή και τα δύο είναι παρωδία ή κανένα. Εκεί όμως έχει.. αφωνία.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Η Ανάλυση του ΑΕΚ - Άρη 2-0 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 15/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X