Όχι... εκπτώσεις στους «6», κι όχι άλλους Νταντσένκο, Σιμάο, Παουλίνιο!

Όχι... εκπτώσεις στους «6», κι όχι άλλους Νταντσένκο, Σιμάο, Παουλίνιο!
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog για την ΑΕΚ, καταγράφει τις μεταγραφικές του ανησυχίες

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Από τον περασμένο Απρίλιο και με την αγωνιστική αποτυχία να ήταν δεδομένη από πολύ νωρίς για
τέταρτη σερί χρονιά, είχα γράψει εδώ στο «enwsi.gr» ότι η πρώτη ποδοσφαιρική σεζόν στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ, δεν γίνεται να είναι ίδια με αυτές της τελευταίας τετραετίας. Επιμένω να το λέω και να το πιστεύω, κι ας μην έχουμε δει ακόμα κάποια μεταγραφική προσθήκη.

Υπάρχουν πολλές φορές, γεγονότα και καταστάσεις στην ΑΕΚ, που όσο κι αν πιστεύεις ότι τα έχεις δει όλα, έρχονται να σε εκπλήξουν δυσάρεστα, αλλά ομολογώ ότι δεν μπορώ να φανταστώ ότι η ομάδα της «ΑΓΙΑ-ΣΟΦΙΑΣ» δεν θα είναι κανονική ΑΕΚ σε αγωνιστικό επίπεδο. Τι σημαίνει κανονική ΑΕΚ; Να πάρει σώνει και καλά το πρωτάθλημα; Αυτό προφανώς δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Υπάρχουν και οι ανταγωνιστές και μάλιστα πρόκειται για τέσσερις αξιόλογους αντιπάλους.

Μπάλα παίζουν, όχι μόνο, αλλά πρωτίστως οι ποδοσφαιριστές

Πώς είναι εφικτό να γίνει η μετάβαση από την πιο looser ΑΕΚ σε μια ΑΕΚ σαν αυτή που περιγράφω
παραπάνω; Χρειάζονται σίγουρα πολλά. Κάποια έχουν ήδη γίνει. Με την αλλαγή του προπονητή και όλου του τιμ, με αλλαγές σε στελέχη, με ενδυνάμωση του scouting.

Μπάλα όμως παίζουν οι ποδοσφαιριστές. Η ΑΕΚ έχει ικανούς παίκτες, που αδίκησαν κατάφωρα τους εαυτούς τους πέρυσι. Για να είμαι μάλλον πιο ακριβής και πιο δίκαιος, αδικήθηκαν από την ίδια την ομάδα πρωτίστως, με αποτέλεσμα να τους πάρει σταδιακά, τον έναν μετά τον άλλον, η… κάτω βόλτα. Κι αυτό έγινε επί τέσσερα συναπτά έτη και μάλιστα κάθε χρονιά ήταν και χειρότερα.

Δεν παύουν όμως να είναι καλοί παίκτες, οι περισσότεροι εξ αυτών, που αν θέλουν με όλη τους την ψυχή να είναι μέρος της νέας ΑΕΚ, μπορούν να προσφέρουν και να ωφεληθούν και οι ίδιοι στην καριέρα τους. Αρκεί βέβαια να επανδρωθεί το ρόστερ και με ουσιαστικές μεταγραφές, με παίκτες κλάσης και ουσίας.

Έχω γράψει εδώ και κανά μήνα περίπου, όταν επικρατούσε οργή και αγανάκτηση και ο κόσμος, αλλά και αρκετοί συνάδελφοι, απαιτούσαν “σκούπες” και “να φύγουν όλοι και να κάνουμε 20 μεταγραφές”, ότι αυτό δεν θα είχε κανένα νόημα και καμία ουσία για τη νέα ΑΕΚ. Το έκανε και πέρυσι άλλωστε, θυμίζω, η ΑΕΚ με 15 μεταγραφές. Το αποτέλεσμα της σεζόν ήταν χειρότερο κι από αυτό που θα περίμενε ο πιο αισιόδοξος εχθρός της.

Οικονομική υπέρβαση για τους έξι…

Θα επαναλάβω λοιπόν την προσωπική μου άποψη. Πόσους παίκτες ενδεκάδας έχει αποφασίσει ο
Αλμέιδα ότι χρειάζεται η ομάδα; Έξι, αν έχω καταλάβει καλά. Ήτοι δύο σέντερ μπακ, δύο χαφ (ένα “εξάρι” κι ένα “οχτάρι”), ένα εξτρέμ για αριστερά ως αντί-Άμραμπατ κι έναν φορ γιατί υπάρχει μόνο ο Αραούχο.

Μπορεί η ΑΕΚ να κάνει την υπέρβαση και να φέρει έξι παικταράδες για αυτές τις θέσεις; Κι όταν λέμε υπέρβαση, προφανώς εννοούμε οικονομική. Είτε πρόκειται για τον Πινέδα, είτε για τον Γένσον ή έναν άλλον παίκτη τύπου… Γένσον, είτε για όποιους άλλους εξετάζουν τέλος πάντων στην ΑΕΚ και πραγματικά νομίζω ότι είναι ανάλογες περιπτώσεις, θα είναι πολύ σημαντικό να μην γίνουν “εκπτώσεις”, να μην πέσει ο πήχης για αυτές τις έξι θέσεις.

Όχι, δεν θέλω 15 μεταγραφές και οι 10 να είναι τύπου… Νταντσένκο, Φράνσον, Χνιντ, Νεντελτσεάρου, Ινσούα, Σιμάο και Παουλίνιο. Αυτοί μου ήρθαν πρόχειρα στο μυαλό. Θέλω έξι παίκτες που να μου εγγυώνται ότι η ΑΕΚ θα έχει ένα στιβαρό δίδυμο στο κέντρο άμυνας (με τον έναν ηγέτη), δύο σύγχρονα χαφ, που ο ένας θα “δαγκώνει” και ο άλλος θα δημιουργεί, ένα εξτρέμ σαν τον Άμραμπατ παικτικά αλλά που να θέλει να παίζει να να είναι προσηλωμένος στην ΑΕΚ κι έναν γκολτζή ολκής ανάλογου ή ακόμα και καλύτερου επιπέδου από τον Σέρχιο.

Αν από εκεί και πέρα, χρειαστούν και κάποιες… πινελιές προς τα τέλη του καλοκαιριού ή προκύψει
κάποια άλλη μεταγραφική ανάγκη από τυχόν πώληση, αποδέσμευση, παραχώρηση παίκτη που δεν το περιμένουμε, προφανώς και θα πρέπει να έχουμε αντικατάσταση. Αλλά όπως είναι τα πράγματα αυτή τη στιγμή, για τους έξι που έχουν αποφασίσει στην ΑΕΚ ότι αποτελούν τις βασικότατες ανάγκες της ομάδας, αν μη τι άλλο, απαιτείται υπέρβαση.

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X