Ο μεγάλος Λευτέρης στην Ελλάδα

Ο μεγάλος Λευτέρης στην Ελλάδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στην ιστορία της ΑΕΚ δεν ξεχωρίζουν μόνο οι τεράστιοι Ελληνες ποδοσφαιριστές, αλλά και αρκετοί που είχαν παγκόσμια λάμψη και έκαναν αίσθηση σε όλο τον πλανήτη: Ριβάλντο, Μπάγεβιτς, Εστερχάζι, Οκόνσκι, Σαμπανάντζοβιτς και άλλοι πολλοί. Ανάμεσα τους κάποια μεγάλα ονόματα με προβλήματα τραυματισμών (Μπόνεφ), κάποιοι που βρίσκονταν στα τελειώματα της καριέρας τους (Καλόν), αλλά και κάποιοι που έφτασαν στην Ελλάδα και την Ενωση από…σπόντα. Όπως ο μεγάλος Λευτέρης Αντωνιάδης ή απλώς Λευτέρης.

Μια μέρα σαν σήμερα του 1963, ο 38χρονος Ελληνας με τουρκική υπηκοότητα Λευτέρης Κιουτσούκ (μικρός) Αντωνιάδης, ερχόταν για πρώτη φορά στη χώρα μας. Σε προχωρημένη ποδοσφαιρικά ηλικία, ήρθε για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Αιγάλεω και παράλληλα να αγωνίζεται όπου και όταν χρειάζεται. Ο Λευτέρης ήταν σπουδαίο όνομα στο τουρκικό ποδόσφαιρο: αρχηγός της Εθνικής ομάδας (με τον σταυρό στον λαιμό) στο Μουντιάλ του ’58, κορυφαία μορφή στην ιστορία της Φενέρ Μπαχτσέ.

Ηταν εύλογο, πως οι Κωνσταντινουπολίτες της ΑΕΚ δεν έμειναν διόλου αδιάφοροι στην παρουσία του Λευτέρη στην Ελλάδα. Ο αστικός μύθος αναφέρει πως σε μια έξοδο και μεταξύ τύρου και αχλαδιού, κατάφεραν να αποσπάσουν την υπογραφή του σε συμβόλαιο, δίχως ποτέ να το καταλάβει εκείνος. Ετσι φόρεσε τη φανέλα της Ενωσης και την περίοδο 1965-1966 αγωνίστηκε σε πέντε αγώνες σκοράροντας δύο γκολ. Ωστόσο, αναγκάστηκε να σταματήσει την καριέρα του μετά από τραυματισμό στον αγώνα με τον Ηρακλή και θα κλείσει άδοξα την τεράστια πορεία του. Ο μύθος του Λευτέρη έσβησε στις 13 Ιανουαρίου του 2012, σκορπίζοντας θλίψη σε Ελλάδα και Τουρκία.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X