Η ΑΕΚ πάει σε «πόλεμο» με την ΕΟΚ και πρέπει να τον κερδίσει!

Η ΑΕΚ πάει σε «πόλεμο» με την ΕΟΚ και πρέπει να τον κερδίσει!
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος βρέθηκε στην συνέντευξη τύπου το Βαγγέλη Λιόλιου και γράφει για τις-μη-απαντήσεις του

Δύσκολες μέρες για όποιον ασχολείται με το Ελληνικό μπάσκετ και την ΑΕΚ, καθώς η δράση στα παρκέ έχει δώσει την σειρά της σε αίθουσες και σε συνεντεύξεις τύπου. Όλοι θέλουν να σώσουν το μπάσκετ και βλέπω να πνίγεται από το πολύ «σώσιμο».

Η χθεσινή ημέρα είχε ενδιαφέρον, γιατί περιμέναμε την συνέντευξη τύπου του Προέδρου της ΕΟΚ, ώστε να δώσει απαντήσεις σε όσα τον κατηγορούν. Μάταια περιμέναμε, καθώς στα θέματα που «καίγανε» δεν έδωσε καμία απάντηση πετώντας χαρακτηριστικά στην μπάλα στην εξέδρα.

Μπορεί ο ίδιος να ήθελε να εμφανίσει μια φιγούρα αυστηρή που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, αλλά όταν σταμάτησαν οι ερωτήσεις από τα «αγαπημένα παιδιά» και ήρθαν οι δύσκολες, εκεί άρχισε να σπάει λίγο η αυστηρή φωνή και οι απαντήσεις θύμιζαν έκθεση ιδεών.

Παράλληλα είχαμε και την κατάθεση του φακέλου της ΑΕΚ στην εισαγγελία Αθηνών με όσα στοιχεία έχει για τα πολύ σοβαρά που κατήγγειλε. Πλέον η μάχη θα μεταφερθεί στα δικαστήρια και το μόνο σίγουρο είναι ότι η ΑΕΚ δεν θα κάνει πίσω.

Τα μπαν της ΑΕΚ

Φυσικά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι όσα είπε για την ΑΕΚ. Φάνηκε ενοχλημένος που ο φάκελος πήγε στην εισαγγελία και όχι σε αυτόν για τον εξετάσει, λες και αυτός είναι ο αρμόδιος. Βέβαια τα σημαντικότερα ήταν όσα ανέφερε για την αδειοδότηση και τα μπαν.

Είπε « Όποιος αμφισβητεί την απόφαση, ας πάει μέχρι σήμερα το βράδυ (χθες) στη δευτεροβάθμια επιτροπή μέχρι σήμερα το βράδυ. Να πάει και να πει ‘είχα πλήρη φάκελο και αυτοί οι κακοί με έκοψαν’. Θα ισχύσει ο νόμος. Από εδώ και πέρα ισχύει ο νόμος και όχι αυτοί. Από αύριο το πρωί συγκαλώ τον ΕΣΑΚΕ ως ΕΟΚ για να πάμε στη διαδικασία wildcard». Από την άλλη η ΑΕΚ λέει ότι δεν έχει να πάει πουθενά γιατί ο φάκελος της ήταν πλήρης και κακώς κόπηκε εξαρχής. Καταλαβαίνετε ότι είναι 2 εντελώς διαφορετικές προσεγγίσεις που τρακάρουν η μία με την άλλη. Από την Ένωση λοιπόν δεν αποδέχονται ότι κόπηκε ο φάκελος τους και άρα δεν θα νομιμοποιήσουν την διαδικασία των wild card που ανέφερε ο κύριος Λιόλιος, λέγοντας ότι θα πάρουμε κανονικά αδειοδότηση γιατί το αξίζουμε όχι γιατί μας έκανε την χάρη κάποιος.

Το ίδιο ισχύει και για τα μπαν της ΑΕΚ. Ο Πρόεδρος της ΕΟΚ με το πρόσχημα ότι θέλει να βοηθήσει, ήθελε οι ομάδες να πάνε σε αυτόν ώστε να μπει εγγυητής στην FIBA και να ρυθμιστούν τα χρέη. Ο Άρης το έκανε για αυτό και εκθειάστηκε σε τέτοιο βαθμό. Η ΑΕΚ που δεν θέλει να έχει καμία σχέση με τον κύριο Λιόλιο και ό,τι είναι να κάνει θα το κάνει απευθείας με την FIBA και χωρίς μεσάζοντες. Για αυτό και η χθεσινή ανάρτηση με τα νταραβέρια που δεν κάνουν στην ΑΕΚ. Η FIBA δεν ενδιαφέρεται για το τι γίνεται στην Ελλάδα, το μόνο που την νοιάζει είναι όταν πάει να εκδώσει δελτία, να είναι ρυθμισμένα όλα τα μπαν. Ούτε χρονικό περιθώριο έβαλε, ούτε ασφυκτικά deadline όπως ο πρόεδρος της ΕΟΚ.

Πλέον τα πράγματα είναι οριακά. Αν η ΑΕΚ κάνει αυτά που πρέπει, πάρει την αδειοδότηση και ρυθμίσει τα μπαν στην FIBA, ώστε να μπορεί να κάνει κανονικά μεταγραφές, τότε θα είναι καβάλα στο άλογο και θα έχει αποδείξει στον πρόεδρο της ΕΟΚ, ότι είχε δίκιο σε όσα υποστήριζε, χωρίς να πρέπει να ζητιανέψει για μια wild card. Το χτύπημα θα είναι εκτός από ουσιαστικό και επικοινωνιακό, καθώς ο κύριος Λιόλιος θα είναι έκθετος μετά από όσα είπε στην συνέντευξη τύπου.

Το σχέδιο έχει αποκαλυφτεί από τα «παπαγαλάκια»

Ήταν τρομερά διασκεδαστικό εχθές, ο πρόεδρος να δέχεται ερωτήσεις από τους υπαλλήλους του που εργάζονται στην ΕΟΚ. Πραγματικά, τον στρίμωξαν στον τοίχο με τις σκληρές ερωτήσεις που του έκαναν. Μάθαμε κιόλας ότι ο θεσμός του Πρόεδρου δεν αγγίζεται. Δηλαδή αν ο άνθρωπος πίσω από τον θεσμό, δεν ακολουθεί τις διαδικασίες που πρέπει, δεν θα αγγίζεται γιατί.. έτσι.

Μόλις τελείωσε η όλη διαδικασία, έτρεξαν να γράψουν στα σαϊτ που εργάζονται πόσο φοβερός ήταν ο πρόεδρος και πόσο θέλει το καλό του Ελληνικού μπάσκετ. Σιγά σιγά βέβαια αρχίζουν και ψελλίζουν τον απώτερο στόχο που δεν είναι άλλος από την διάλυση του ΕΣΑΚΕ και την ανάληψη του πρωταθλήματος από την ΕΟΚ. Δηλαδή το κουμάντο να μην το έχουν οι ομάδες, αλλά ο «Καίσαρας» που θα αποφασίζει για τα πάντα. Να επιστρέψουμε δηλαδή στις μαύρες μέρες που ένας θα καθορίζει την μοίρα των ομάδων και όλοι θα πρέπει να τα έχουν καλά μαζί του.

Κλείνοντας ας πούμε και κάτι να ευθυμήσουμε.

«Θέλουμε δυνατό ΕΣΑΚΕ, δυνατό πρωτάθλημα, να αναβαθμίσουμε το προϊόν, να βρούμε χορηγούς, να είμαστε ενωμένοι για το καλό του Ελληνικού μπάσκετ».

Βαγγέλης Λιόλιος, Πρόεδρος ΕΟΚ που είναι μέλος της FIBA και η ομάδα του παίζει στο.. Eurocup.

ΥΓ. Σύμφωνα με όσα λέγονται πάντως στην πιάτσα, η ΑΕΚ θα πάρει αδειοδότηση κανονικά και θα παίξει στο BCL, με όλα αυτά που συμβαίνουν και λέγονται να έχουν κυρίως επικοινωνιακό αντίκτυπο. Ίδωμεν.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X