«Ο χαρακτηρισμός ''κωλοτούμπας'' δεν αποτελεί δυσφήμιση για τον Κούγια» - Το σκεπτικό της απόφασης που δικαίωσε ΑΕΚ και Μελισσανίδη

Απίστευτη δήλωση Κούγια: «Οσο νυχτώνει η π... μεγαλώνει»!

Ακόμα και τα δικαστήρια γνωρίζουν τι εστί Αλέξης Κούγιας με τις κατηγορίες του σε βάρος της ΑΕΚ να καταρρίπτονται

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το σκεπτικό της απόφασης που δικαίωσε την ΑΕΚ και τον Δημήτρη Μελισσανίδη δείχνει το πόσο αστεία φιγούρα αποτελεί ο Αλέξης Κούγιας για τα ελληνικά δικαστήρια με την έδρα να αποφασίζει πως ο χαρακτηρισμός «κωλοτούμπας» δεν αποτελεί δυσφήμιση για τον… γνωστό ποινικολόγο.

Το ποσό των 800 ευρώ επεδίκασε το δικαστήριο στο οποίο είχε προσφύγει ο Κούγιας κατά του ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ για ανακοίνωση που είχε εκδοθεί ως απάντηση σε σχόλιο του που έθιγε την Ένωση και το πρωτάθλημα που κατέκτησε δίκαια και μέσα στο γήπεδο.

Το δικαστήριο δέχτηκε πως ο Κούγιας δικαιούται να αποζημιωθεί με το εν λόγω ποσό επειδή η ΑΕΚ στην ανακοίνωση της τον παρομοίασε ευθέως και παραστατικά με ζώο της άγριας πανίδας (μαϊμού), που έχει συνδεθεί στην συνείδηση του κόσμου με την διασκέδαση και το γέλιο, λόγω της αστείας του συμπεριφοράς.

Η ίδια απόφαση όμως έχει ιστορική αξία διότι στο σκεπτικό της κρίνει πως ο όρος κωλοτούμπας δεν θεωρείται δυσφημηστικός για τον Κούγια διότι όπως αναφέρει το σκεπτικό:« συνιστά αφενός ισχυρισμό γεγονότος για την επί πλείονες φορές μεταστροφή στάσης και θέσεων του ενάγοντα στο χώρο του ποδοσφαίρου, όπως αυτή ελέγχεται βάσιμη από όλα τα δημοσιεύματα που προσκομίζουν με επίκληση οι εναγόμενοι».

Επίσης η απόφαση ξεκαθαρίζει πως δεν αποτελεί δυσφήμηση και το απόσπασμα της ανακοίνωσης που αναφέρει: «Ο φαντασιομανής Αλέξης Κούγιας, ο οποίος εξυπηρετώντας τα κατά περιόδους αφεντικά του, εδώ και ένα χρόνο δεν κάνει τίποτα άλλο από το να κατηγορεί την ΑΕΚ και τους ανθρώπους της εξυφαίνοντας σενάρια επιστημονικής φαντασίας».

Υπενθυμίζεται ότι στις 22-5-2019 σχολιάζοντας ο Αλέξης Κούγιας τη διαιτησία του Γιώργου Κομίνη στον αγώνα ΟΦΗ-Πλατανιά, έκανε την εξής δήλωση: «Ο Κομίνης τη μια χρονιά έβγαλε μαϊμού πρωταθλητή και μέσα σε ένα χρόνο έκανε ξανά το θαύμα του».

Η ΠΑΕ ΑΕΚ απάντησε με την εξής δήλωση: «Η ΠΑΕ ΑΕΚ ούτε ασχολήθηκε ποτέ, ούτε σκοπεύει να ασχοληθεί με τον πλέον γραφικό παράγοντα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο φαντασιομανής Αλέξης Κούγιας, ο οποίος εξυπηρετώντας τα κατά περιόδους αφεντικά του, εδώ και ένα χρόνο δεν κάνει τίποτα άλλο από το να κατηγορεί την ΑΕΚ και τους ανθρώπους της εξυφαίνοντας σενάρια επιστημονικής φαντασίας, για μία ακόμα φορά έπιασε στο στόμα του την ομάδα μας χαρακτηρίζοντας «μαϊμού» το περσινό μας πρωτάθλημα. Μαϊμού με ειδικότητα στις κωλοτούμπες είναι ο ίδιος και το γνωρίζει όλη η Ελλάδα».

Για την ανακοίνωση αυτή ο Κούγιας έκανε αγωγή σε βάρος της ΠΑΕ ΑΕΚ και όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και ζητούσε αποζημίωση 50.000 ευρώ. Εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 5384/2022 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία του επιδίκασε . . . 800 ευρώ, κρίνοντας ότι η ανακοίνωση της ΑΕΚ ήταν λίγο έως πολύ δικαιολογημένη και οι χαρακτηρισμοί που περιείχε ήταν κατά μέγα μέρος αληθείς, απλά γελοιοποιούσαν τον κ. Κούγια και γι’ αυτό του έδωσε τα 800 ευρώ.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X