Μπλόκο από την ΕΠΟ στη συμφωνία Cosmote - Ολυμπιακού!

Τι απέκτησε η Cosmote TV, τι μένει ελεύθερο: Αυτά είναι τα ελεύθερα ευρωπαϊκά ματς των ελληνικών ομάδων
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Τάκης Μπαλτάκος συναντήθηκε χθες με προέδρους και εκπροσώπους εφτά ομάδων της Super League1 στους οποίους δεσμεύτηκε ότι από την αγωνιστική περίοδο 2023-24 θα καθιερωθεί συνολικά και με την αντίστοιχη ποινολόγηση κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων στο πρωτάθλημα, όπως ισχύει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και τις διοργανώσεις της UEFA, ενώ σχετική αναφορά γίνεται στην ολιστική μελέτη και το Καταστατικό της Ομοσπονδίας. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός, για παράδειγμα, δεν μπορεί να εξαντλήσει το τριετές συμβόλαιο του με την Cosmote TV, το οποίο λήγει τον Μάιο του 2025.

Οι παράγοντες των ΠΑΕ υπέβαλαν αίτημα για κεντρική διαχείριση στην ΕΠΟ και η απάντηση του Μπαλτάκου ήταν άμεση. Στο καταστατικό της λίγκας δεν υπάρχει αναφορά για το συγκεκριμένο καθεστώς, στο οποίο εκτός του Ολυμπιακού κόντρα είναι ο Παναθηναϊκός και ο Αρης.

Είναι βέβαιο πως η υπόθεση της διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ΠΑΕ θα κριθεί στα δικαστήρια. Η ΕΠΟ δεν θα επικυρώσει τα συμφωνητικά των ομάδων με τα κανάλια για την περίοδο 2023-2024 κι αυτές θα προσφύγουν στο Διαιτητικό Δικαστήριο για να δικαιωθούν.

Στη συνάντηση που έγινε στα γραφεία της ΕΠΟ μετείχαν οι Αχιλλέας Μπέος (ΠΑΕ Βόλος), Γιώργος Μποροβήλος (Αστέρας Τρίπολης), Γιώργος Σπανός (Ατρόμητος), Φώτης Κωστούλας (Παναιτωλικός), Γιώργος Χριστοβασίλης (ΠΑΣ Γιάννενα), Μηνάς Λυσάνδρου (ΟΦΗ) και Πανουργιάς Παπαϊωάννου (Λαμία), ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει την προεδρία της λίγκας.

Από την Ομοσπονδία ζητήθηκε, επίσης, η τροποποίηση του άρθρου 14.2 του Πειθαρχικού Κώδικα ούτως ώστε να ευθύνεται για τυχόν επεισόδια όχι αναγκαστικά ο γηπεδούχος, αλλά και η ομάδα της οποίας οι φίλαθλοι προκάλεσαν «εν τοις πράγμασι» τα επεισόδια αυτά.

Πηγή: livesport

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X