Η ΑΕΚ των ανατροπών και της μεγάλης ψυχής!

Η ΑΕΚ των ανατροπών και της μεγάλης ψυχής!

Μεγάλη νίκη επί μιας πανίσχυρης ομάδας μετά από μια σειρά κακών εμφανίσεων και αποτελεσμάτων, η ΑΕΚ 2-1 τον Αρη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στην Ελλάδα του 1931 ο Αρης Θεσσαλονίκης ήταν μια από τις καλύτερες ομάδες, έχοντας κατακτήσει ήδη το πρωτάθλημα του 1928. Η ΑΕΚ, αντίθετα, με δέκα χρόνια ζωής λιγότερα από αυτόν (1914-1924) προσπαθούσε ακόμα να καθιερωθεί και να φτάσει στις πρώτες της μεγάλες επιτυχίες. Γι’ αυτό και η νίκη της επί του ομόχρωμου της Θεσσαλονίκης στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας σαν σήμερα πριν από 91 χρόνια ήταν… κοσμοϊστορικό γεγονός!

Ήταν οι τελευταίες αγωνιστικές του πρώτου Πανελληνίου Πρωταθλήματος που διοργανώθηκε ποτέ, με συμμετοχή ομάδων βέβαια μόνο από Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη. Το κατέκτησε ο Ολυμπιακός και τον ακολούθησαν στη βαθμολογία ο Παναθηναϊκός, ο Αρης και η ΑΕΚ.

Εκείνη την Κυριακή, ο Αρης ήταν φαβορί, όμως το πρώτο ημίχρονο πέρασε με την ΑΕΚ να πιέζει, να χάνει ευκαιρίες και να μένει στο 0-0. Στο 52’, όμως, η τεχνική ανωτερότητα του Άρη έδειξε να επιβάλλεται, καθώς ο Αγγελάκης άνοιξε το σκορ. Οι περισσότεροι θεατές πίστεψαν ότι η ΑΕΚ θα υποτασσόταν στη μοίρα της, αλλά αυτό που ακολούθησε ήταν εκπληκτικό: οι γηπεδούχοι όχι μόνο αντέδρασαν και πίεσαν, αλλά έφτασαν σε μια μεγάλη ανατροπή στο τελευταίο τέταρτο με τα τέρματα του 23χρονου Ηλία Ηλιάσκου στο 75’ και στο 87’.

Ήταν η πρώτη νίκη της ΑΕΚ επί του Άρη σε επίσημο αγώνα (στον πρώτο μεταξύ τους στην Αθήνα) και ήταν ένα αποτέλεσμα που ανέβασε πολύ την ψυχολογία της ομάδας και των οπαδών. Πέντε μήνες μετά, στο ίδιο γήπεδο και με τον ίδιο αντίπαλο, η ΑΕΚ νίκησε 5-3 στον τελικό του Κυπέλλου και κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Γιάμαλης, Νταϊσπάγγος, Μάλλιος, Αργυρόπουλος, Κωνταντινίδης, Πάτροκλος, Εμμανουηλίδης, Ηλιάσκος, Μούγγρας, Μπαλτάς, Νεγρεπόντης.

 

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X