Σάλος στην Πολωνία: Μπλεγμένος σε «στημένα» ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Τσεσλάβ Μίχνιεβιτς

Σάλος στην Πολωνία: Μπλεγμένος σε «στημένα» ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Τσεσλάβ Μίχνιεβιτς
Photo Credits: INTIME

Χαμός στην Πολωνία με δημοσίευμα που εμπλέκει τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Τσεσλάβ Μίχνιεβιτς σε σκάνδαλο με στημένα ματς

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο δημοσιογράφος-ερευνητής, Σίμον Γιάτζακ αποκάλυψε τη Δευτέρα (20/6) σκάνδαλα μεγατόνων για στημένους αγώνες στη χώρα τη δεκαετία του 2000 και κάπου εκεί εμφανίζεται και το όνομα του Μίχνιεβιτς, όταν βρισκόταν στον πάγκο της Λεχ Πόζναν.  Μάλιστα, ορισμένοι ποδοσφαιριστές τότε είχαν τιμωρηθεί για εμπλοκή σε χειραγωγημένα ματς, όχι όμως και ο προπονητής.

Ο Μίχνιεβιτς είχε λάβει 591 τηλεφωνικές κλήσεις από τον Ρίζαρντ Φόρμπριχ, ο οποίος καταδικάστηκε σε 4,5 χρόνια φυλάκισης επειδή ήταν ο «εγκέφαλος» της μαφίας των στημένων αγώνων που δραστηριοποιούνταν στην Πολωνία τη δεκαετία του ’00. Οι τηλεφωνικές συνομιλίες τους διήρκεσαν περίπου 27 ώρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ-έρευνα ο εκλέκτορας των Πολωνών φέρεται να είχε πραγματοποιήσει κλήσεις απευθείας πριν και μετά από αγώνες που αποδείχθηκαν στο δικαστήριο ότι ήταν χειραγωγημένοι. Επίσης σε αρκετές περιπτώσεις κάλεσε διεφθαρμένους διαιτητές και μέλη του προσωπικού της Ένωσης που ενεργούσαν σύμφωνα με τις οδηγίες του Φόρμπριχ.

Επίσης, ο Μίχνιεβιτς φέρεται πως το ποσό για ένα από τα χειραγωγημένα παιχνίδια, το διαπραγματεύτηκε ανοιχτά στα αποδυτήρια της ομάδας μέσω ανοικτής ακρόασης από το κινητό τηλέφωνο του αρχηγού της Λεχ Πόζναν κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου.

Μάλιστα, το κείμενο συνεχίζει και αναφέρει πως ο Φόρμπριχ ήταν αυτός που είχε κανονίσει τη μεταγραφή του Μίχνιεβιτς στην Άμικα Βρόνκι, όταν ήταν 26 ετών!

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X