Χρόνος υπάρχει, αλλά περνάει επικίνδυνα

Η στελέχωση, οι μεταγραφές και η απαραίτητη οικονομική υπέρβαση
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για τα μεταγραφικά περιθώρια της ΑΕΚ ενόψει της νέας σεζόν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ξημερώνει 20η Ιουνίου και συμπληρώνεται ένας μήνας από την επίσημη ανακοίνωση της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ από τον Ματίας Αλμέιδα. Βεβαίως ο Αργεντινός είναι μέσα στον οργανισμό του Δικεφάλου πολύ περισσότερο καιρό. Επίσης σήμερα συμπληρώνονται τρεις εβδομάδες από την ανακοίνωση της ανάληψης της θέσης του Τεχνικού Διευθυντή από τον Ράντεκ Κουχάρσκι.

Αντιλαμβάνομαι όλη την αγωνία που έχει ο κόσμος της ΑΕΚ, διότι για αυτούς δεν έχουν περάσει ένας μήνας και τρεις εβδομάδες αντίστοιχα. Κουβαλάει στην πλάτη του τέσσερα χρόνια αποτυχιών και ειδικά το φετινό κάζο, όπου οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν εκτός Ευρώπης. Απολύτως λογικά λοιπόν όλοι ρωτάνε δεξιά και αριστερά «τι γίνεται ρε παιδιά; Που πάμε;».

Υπάρχει μία αλήθεια η οποία πρέπει να γραφτεί για να καταλάβει ο κόσμος περισσότερα πράγματα. Ο Κουχάρσκι από τη μέρα που ήρθε, δεν έχει μιλήσει με κανέναν άλλο, πλην των ανθρώπων της ΑΕΚ. Ακόμα και μέσα στα γραφεία της ΠΑΕ, περιορίζεται στα απολύτως απαραίτητα και μιλάει μόνο με τους συνεργάτες του. Ο Αλμέιδα το ίδιο.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως δεν έχει γίνει καν μία παρουσίασή τους για να μας εξηγήσουν για μία δύο ώρες τον τρόπο που σκέφτονται να δουλέψουν, τι έχουν στο μυαλό τους, πως θέλουν να πετύχουν πράγματα. Οπότε κανένας δεν μπορεί να πει το παραμικρό με σιγουριά. Αυτό κατά τη γνώμη μου είναι λάθος, αλλά η ΑΕΚ τη δεδομένη στιγμή θέλει να αλλάξει τον τρόπο δουλειάς της. Και επειδή ο χρόνος την πιέζει πραγματικά, δε θέλει -τουλάχιστον αυτό μου μεταφέρεται από επίσημα χείλη- να χάσει ούτε λεπτό.

 

Κουχάρσκι και Κονέ έκαναν μαζί ένα ακόμα ταξίδι πρόσφατα στο εξωτερικό καθαρά για μεταγραφικούς στόχους. Όμως δεν προκύπτει απολύτως τίποτα ρεπορταζιακά διότι δεν υπάρχει πληροφόρηση. Το μόνο που μπορούν να κάνουν όλοι οι ρεπόρτερ είναι συλλέγουν ελάχιστες πληροφορίες από τον περίγυρο της ΑΕΚ για όλα τα νέα πρόσωπα. Αλλά κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά πως δουλεύουν γιατί πραγματικά κανείς δεν ξέρει.

 

Όσο για τις μεταγραφές και το που βρισκόμαστε, καθημερινά μπορεί να ακουστούν πολλά ονόματα. Από εκπροσώπους ποδοσφαιριστών, από ξένα ΜΜΕ. Πρέπει όμως ακόμα και εμείς να φιλτράρουμε πολλά πράγματα για να τα αναπαράγουμε. Και πραγματικά δεν έχει κανένα νόημα να γράφουμε 45 ονόματα και μετά να ξεκινάει το γνωστό γαϊτανάκι.

 

Από αυτά που γνωρίζω, υπάρχει μία λίστα με την έγκριση του Αλμέιδα. Υπάρχουν τέσσερις περιπτώσεις -εκτός από αυτή του Πινέδα και θα πάρει χρόνο- που είναι ψηλά στη λίστα, αλλά όπως έχουμε ξαναπεί, το πρόβλημα του πολύ χαμηλού ποιοτικά ελληνικού πρωταθλήματος και το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν παίζει Ευρώπη, θα το πληρώσουμε κυριολεκτικά και μεταφορικά. Διότι για να πείσεις έναν πολύ καλό παίκτη να έρθει τώρα θα πρέπει είτε να τον πληρώσεις πολύ παραπάνω από την αξία του, είτε να τον περιμένεις μέχρι το τέλος.

 

Ο χρόνος περνάει και δεν τον καταλαβαίνεις

Είναι επίσης αλήθεια ότι η ΑΕΚ ήθελε να δώσει χρόνο στον Κουχάρσκι να προσαρμοστεί στα νέα του δεδομένα. Δεν είναι απλή υπόθεση να πηγαίνεις σε μία άλλη χώρα και να πρέπει να φτιάξεις μία νέα ομάδα, όσο καλή ατζέντα και αν έχεις. Γιατί ήταν άλλες οι ανάγκες της Λέγκια και άλλες της ΑΕΚ.

 

Στόχος λοιπόν είναι να γίνουν οι κατάλληλες επιλογές που θα ελαχιστοποιήσουν το ρίσκο της αποτυχίας. Να μην πάμε δηλαδή να δώσουμε συμβόλαιο 700 χιλιάδων όπως κάναμε για παράδειγμα με τον Λε Ταλέκ, για μία επιλογή του προπονητή και να κλαίμε τη μοίρα μας.

 

Σε ό,τι αφορά στο θέμα του χρόνου τώρα. Η ΑΕΚ ξεκινάει προετοιμασία στις αρχές του μήνα και φεύγει στις 12/7 για την Ολλανδία. Έχει λοιπόν μπροστά της ένα διάστημα τριών εβδομάδων. Επειδή όμως όταν παθαίνεις πρέπει να μαθαίνεις και πέρσι λέγαμε ότι χρόνος υπάρχει και όταν ο χρόνος πέρασε, χάθηκαν όλα. Καλό λοιπόν θα είναι όλοι στο Μέγαρο του Αμαρουσίου να καταλάβουν ότι δεν έχουν άπλετο χρόνο.

 

Αν θέλουν να στηρίξουν τον προπονητή θα πρέπει να του δώσουν το 80-90% του ρόστερ να το δουλέψει στην προετοιμασία σωστά. Να μείνουν μία δύο «πινελιές» οι οποίες ακόμα και αν έρθουν τον Αύγουστο να είναι παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά. Όμως στην Ολλανδία θα πρέπει να πάει τουλάχιστον ένα στόπερ, τουλάχιστον δύο χαφ, τουλάχιστον ένα ακόμα εξτρέμ και φυσικά ο δεύτερος επιθετικός.

Ειδικά από τη στιγμή που οι Βράνιες, Λε Ταλέκ, Άμραμπατ, Ανσαριφάρντ δεν (θα) υπολογίζονται και θα αποτελούν ένα ξεχωριστό γκρουπ, θα πρέπει ο Αργεντινός να έχει στα χέρια του τα απαραίτητα εργαλεία για να δουλέψει σωστά.

 

ΥΓ: Το πόση «σαπίλα» και «βρωμιά» υπάρχει στο μπάσκετ το διαπιστώσαμε όλοι μας τα τελευταία 24ωρα. Αυτό που πέτυχε η ΑΕΚ την Πέμπτη ήταν πολύ σημαντικό αλλά δεν τελειώσαμε. Ο Λιόλιος και η παρέα του πάνε με πολύ ύπουλο τρόπο να σπρώξουν το Περιστέρι για να παίξει στο BCL. Για αυτό το λόγο άλλωστε επικύρωσαν την αδειοδότηση για τους 8.

Τις επόμενες μέρες ο πόλεμος θα κλιμακωθεί. Πρέπει επιτέλους να καταλάβουν όλοι ότι η ΑΕΚ δεν πήρε αδειοδότηση όχι επειδή χρωστάει. Στο Enwsi.gr υπήρχε ξεκάθαρο ρεπορτάζ για τα ban που μας τρελάνανε όλοι. Ναι χρωστάει, ναι υπάρχουν ban, ναι πρέπει να διευθετηθούν. Σε όλα ναι. Δεν ήταν όμως αυτό το θέμα για την αδειοδότηση. Ξεπεράστε τη μανία αυτοκαταστροφής.

Ο Αγγελόπουλος δεν ζήτησε χρήματα από κανέναν. Μόνος του πάλευε και μόνος του παλεύει. Δεν πούλησε μετοχές χωρίς καμία αξία όπως κάνει ο Χατζόπουλος. Ας προστατέψουμε επιτέλους μία φορά την ΑΕΚ. Ας την υπερασπιστούμε όπως πρέπει. Και όπως λέγαμε παλιά: «Η ΑΕΚ έχει πάντα δίκιο! Ακόμα και όταν έχει… άδικο!».

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X