Οι ανάγκες της ΑΕΚ είναι πολλές, αλλά υπάρχουν και σταθερές

«Τσακ ασχολήσου με την ΑΕΚ και άσε τον Ολυμπιακό!»
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για το βήμα σημειωτόν στη μεταγραφική δραστηριότητα της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ολοκληρώνεται και το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου και ο μεταγραφικός απολογισμός της ΑΕΚ είναι αντικειμενικά πενιχρός.

Δεν έχει υπάρξει καμία προσθήκη νέου ποδοσφαιριστή, στις αποχωρήσεις έχουν φύγει ως τώρα αυτοί που έμοιαζαν ως εύκολες διαδικασίες: οι Σιμόες και Σάκχοφ που είχαν τελειώσει προ καιρού, ο Σβάρνας – με καλή συμφωνία όμως – που το έψαχνε για μήνες, ο Κριχόβιακ που εκ των πραγμάτων ήταν εξαιρετικά δύσκολο να παραμείνει.

Μέχρι τώρα, η διάθεση για αλλαγές σε όλα τα επίπεδα έχει ξεκινήσει από ψηλά. Το αίτημα που φαινόταν να αποτελεί καθολική απαίτηση για να αλλάξουν και τα…πόμολα, έγινε πράξη σε σημαντικό βαθμό σε ό,τι αφορά τη στελέχωση της ομάδας σε Μαρούσι και Σπάτα. Είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν σαρωτικές αλλαγές και στο έμψυχο δυναμικό. Αλλά ήταν αναγκαίο, προκειμένου τα πράγματα να εξελιχθούν ομαλά αυτήν τη φορά, να υπάρξει η αλλαγή από πάνω προς τα κάτω.

Η πίεση του ανταγωνισμού

Βέβαια, κατανοώ όσους προβληματίζονται και λένε πως αυτά δεν αρκούν. Είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να λειτουργήσει έπειτα από τέσσερα χρόνια η ΑΕΚ με ποδοσφαιρικό σχέδιο και όχι στα κουτουρού, αλλά θα κριθούν και αυτές από τις επιλογές παικτών και πως αυτοί θα ταιριάξουν και θα γίνουν ομάδα. Υπάρχει αυτή η αναμονή για το είδος των μεταγραφών, ώστε να μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για το πλάνο που κυριαρχεί πλέον στην ΑΕΚ.

Η πίεση αυξάνεται περισσότερο, ειδικά από τη στιγμή που ο ανταγωνισμός κάνει κινήσεις στην αγορά. Δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς με ασφάλεια αν και πόσο θα πετύχουν οι παίκτες που έκλεισαν ήδη για να ενισχυθούν οι αντίπαλοι της ΑΕΚ. Είναι πρόβλημα αυτό, ειδικά όταν υπάρχει και τρόπος να εμφανίζεται κάθε κίνηση ως σούπερ. Ωστόσο, αυτό δεν αλλοιώνει την πραγματικότητα, πως – δυστυχώς για την ΑΕΚ – δεν είναι ίδιες οι χρονικές ανάγκες.

Η βάση σταθερότητας

Πάντως, για να μη χανόμαστε στη διαδικασία και επειδή μέσα στο σύννεφο μουντίλας που σήκωσε η αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ, παρασύρθηκαν πολλά. Η ΑΕΚ δεν ξεκινά από το μηδέν. Οσο και εάν απαξιώθηκαν οι επενδύσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια και είχαν ως αποκορύφωμα το περυσινό καλοκαίρι, η ΑΕΚ δεν βρίσκεται σε απόλυτη αποσύνθεση.

Υπάρχουν σταθερές για να σταθεί και να πιαστεί για τη νέα χρονιά. Υπάρχουν παίκτες που είναι σημεία αναφοράς: Αραούχο, Τσούμπερ, Λιβάι, Σιμάνσκι, Στάνκοβιτς είναι παίκτες που μπορούν να θεωρούνται εκ των ουκ άνευ στον κορμό της νέας σεζόν. Βάζω από κοντά και τον Μάνταλο, αν και ξέρω πως το θέμα παραμένει ανοιχτό και στο μυαλό αρκετών υπάρχουν τεράστια ζητήματα που θα πρέπει να επιλυθούν, ιδανικά πριν αρχίσει η νέα σεζόν.

Η συγκεκριμένα εξάδα, είναι μια βάση για την ΑΕΚ της «OPAP Arena». Οι άλλες λύσεις Πέραν αυτών, υπάρχει ακόμα ένα γκρουπ παικτών που μπορούν να δίνουν πολύτιμες λύσεις στη διάρκεια της σεζόν: Αθανασιάδης, Ρότα, Μοχαμάντι, Χατζισαφί, Γαλανόπουλος (που θα ήταν στην πρώτη κατηγορία εάν δεν υπήρχαν τα ζητήματα με τους τραυματισμούς), Μήτογλου, συνθέτουν άλλη μια εξάδα. Επειτα, είναι οι δανεικοί που θα πρέπει να αποφασίσει αν και ποιους θα κρατήσει (Αλμπάνη, Μπότο) και βέβαια οι «μικροί» (Μιτάι, Ραντόνια, Λάτσι, Μαχαίρας) που είναι θέμα η διαχείριση τους.

Διαβάστε τη συνέχεια

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X