Η ΑΕΚ έχει πέντε μέσους και είναι όλοι υποψήφιοι προς αποχώρηση

Η ΑΕΚ έχει πέντε μέσους και είναι όλοι υποψήφιοι προς αποχώρηση
Photo Credits: INTIME

Οι κεντρικοί χαφ της ΑΕΚ και η προοπτική γύρω από αυτούς

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Επιθυμία και πρόθεση της ΑΕΚ είναι, μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας, να έχει αποκτήσει τουλάχιστον δύο μέσους, ένα 6αρι και ένα 8αρι.

Που μπορεί όμως, να φτάσει ο τελικός αριθμός των αφίξεων; Ας εξετάσουμε τα υπάρχοντα δεδομένα.

Αυτή τη στιγμή στην ομάδα υφίστανται πέντε ποδοσφαιριστές που μπορούν να αγωνιστούν στον άξονα της μεσαίας γραμμής: οι Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος, Φράνσον, Μπότος και Μάνταλος. Κατά συνθήκη και ο Χατζισαφί, σε ακραίες περιπτώσεις πια και όχι αναζητώντας “μπαλώματα”.

Ποιο είναι το κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών; Ότι κανείς τους δεν έχει εξασφαλισμένη θέση για την επόμενη χρονιά. Σε ένα ακραίο σενάριο, μπορεί να αποχωρήσουν άπαντες! Καθένας βέβαια έχει διαφορετικές πιθανότητες ως προς την παραμονή του. Ας το δούμε και πιο αναλυτικά:

Η ΑΕΚ έχει πέντε μέσους και είναι όλοι υποψήφιοι προς αποχώρηση

Νταμιάν Σιμάνσκι

Είναι εν ενεργεία διεθνής, σε καλή ηλικία και με συμβόλαιο για επιπλέον δύο έτη. Ο Αλμέιδα δείχνει να τον υπολογίζει αρχικά για τη θέση του αμυντικού μέσου. Στα τέλη Μαΐου εμφανίστηκαν δημοσιεύματα για πιθανές κρούσεις ομάδων με σκοπό την αγορά του παίχτη. Αν μετουσιωθούν σε σοβαρές προτάσεις, λογικά θα εξεταστούν πολύ διεξοδικά.

Πιθανότητα αποχώρησης: 25%

Κώστας Γαλανόπουλος

Παίχτης από τα φυτώρια της ομάδας, ένα σοβαρό πρότζεκτ της ΑΕΚ που έχει μείνει στάσιμο λόγω τραυματισμών. Ο Γαλανόπουλος είναι ουσιαστικά εκτός εδώ και δύο σεζόν. Τα τελευταία δείγματά του ήταν άκρως ενθαρρυντικά καθώς έμοιαζε να πατάει γερά στα πόδια του και να ξετυλίγει το ταλέντο του. Στην προετοιμασία πρέπει να αποδείξει στον Αλμέιδα ότι έχει θέση στο βασικό rotation των εσωτερικών μέσων (σε σύστημα 4-3-3). Μένει ελεύθερος το ερχόμενο καλοκαίρι και δεν βιάζεται να υπογράψει νέα συνεργασία, αν και πιέζεται από την ομάδα για να το κάνει.

Πιθανότητα αποχώρησης: 15%

Αλεξάντερ Φράνσον

Προσθήκη της τελευταίας στιγμής τον περασμένο Γενάρη, σε θέση που δεν έψαχνε η ομάδα, με στοιχεία που επίσης δεν αναζητούσε η ΑΕΚ. Αυτή η κίνηση έγινε μόνο και μόνο για να κατευνάσει τα εξοργισμένα πλήθη από την περιορισμένη ικανότητα των τότε υπευθύνων του μεταγραφικού σχεδιασμού. Ο Αλμέιδα προτίθεται να του δώσει χώρο και χρόνο να δείξει αν μπορεί να βοηθήσει κάπως την ομάδα, τα χαρακτηριστικά του όμως δεν καλύπτουν το βασικά “θέλω” του προπονητή για τη συγκεκριμένη θέση, το οποίο είναι: διαρκής ένταση με παρουσία και στις δύο περιοχές.

Πιθανότητα αποχώρησης: 80%

Η ΑΕΚ έχει πέντε μέσους και είναι όλοι υποψήφιοι προς αποχώρηση

Γιάννης Φοίβος Μπότος

Επιστρέφει στην ΑΕΚ μετά από μιάμιση σεζόν στην Ολλανδία: 6 μήνες στην Β’ κατηγορία με καταλυτική παρουσία στην άνοδο της ομάδας, και ένα έτος σε ρόλο rotation στην 1η κατηγορία με συμπαθητική παρουσία. Ο Μπότος έχει ωριμάσει ως ποδοσφαιριστής, έχει γυρίσει λίγα μέτρα πιο πίσω (παίζοντας και στο 8 εκτός από το 10) και θέλει να κερδίσει χώρο στο βασικό rotation της ομάδας.

Πιθανότητα αποχώρησης: 50%

Πέτρος Μάνταλος

Ο δικαιωματικά αρχηγός κατά την περίοδο της επανόδου στις μεγάλες κατηγορίες αλλά και κατ’ ευφημισμόν ηγέτης της ΑΕΚ, με τις δηλώσεις του στο τέλος της σεζόν άφησε να εννοηθεί ότι μάλλον ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα της καριέρας του. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην κατ’ ιδίαν συζήτηση που είχαν, του ξεκαθάρισε ότι αυτός θα μπει ως αρχηγός και στο νέο γήπεδο, εξαφανίζοντας την όποια σκέψη για φυγή από την ομάδα. Με τις εμφανίσεις του ως μέλος της Εθνικής στον όμιλο του Nations League, ο Μάνταλος διατηρεί ένα καλό όνομα στην αγορά και μια ενδεχόμενη πρόταση από ομάδα του εξωτερικού δεν θα απορριφθεί χωρίς να εξεταστεί πρώτα.

Πιθανότητα αποχώρησης: 40%

Πηγή: Sport24.gr

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X