Τώρα πλέον, αρχίζει να πιέζει και ο χρόνος

Ξεκάθαρη η ΑΕΚ: «Πιο αρμονική από ποτέ η συνεργασία προπονητή-τεχνικού διευθυντή»
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για τις μεταγραφικές του ανησυχίες, αλλά και για το μπάσκετ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την Δευτέρα έχουμε 20 Ιουνίου, κάτι που σημαίνει ότι το πρώτο εικοσαήμερο του πρώτου από τους τρεις μήνες του καλοκαιριού, εξαντλήθηκε για την ΑΕΚ χωρίς μεταγραφή. Προφανώς δουλεύονται αρκετές περιπτώσεις, δεν αντιλέγω, απλά στέκομαι στο γεγονός ότι στις 20 Ιουνίου δεν έχει γίνει μεταγραφική κίνηση για την «Ένωση».

Σαφέστατο είναι επίσης ότι από όλες τις μεγάλες ομάδες, η ΑΕΚ ξεκινά την προετοιμασία της πιο μετά λόγω της μη ευρωπαϊκής συμμετοχής. Κι αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι έχει άπλετο χρόνο. Κι επειδή είμαι βέβαιος ότι όλο το νέο τιμ της ΑΕΚ, δουλεύει καθημερινά για μεταγραφικές περιπτώσεις, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι έχει προκύψει η λογική δυσκολία του να πειστούν παίκτες από το… πάνω ράφι λόγω του ότι η ομάδα δεν έχει ευρωπαϊκή προοπτική. Όπως… στρώσαμε βέβαια, θα… κοιμηθούμε!

Είναι πρόδηλο ότι θέλοντας και μη, θα προκύψουν παίκτες για τους οποίους η ΑΕΚ θα μπει στο δίλημμα. Να τους περιμένει ή όχι; Δεν είμαι εγώ αυτός που θα απαντήσει. Απλά θεωρώ ότι βασικό στάδιο προετοιμασίας χωρίς τα δύο βασικά στόπερ, χωρίς δύο χαφ, χωρίς τον αντί-Άμραμπατ και με μοναδικό φορ τον Αραούχο, θα είναι ουσιαστικά μια προετοιμασία με βασικές ελλείψεις.

Κοινώς… οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες, όπως μου είπε και ο Τσίλης το μεσημέρι του Σαββάτου στον ραδιοφωνικό αέρα του OVER FM. Στην προκειμένη περίπτωση μάλιστα, ισχύει στον απόλυτο βαθμό.

Εγώ θα προσθέσω και μια τρίτη εβδομάδα μέχρι να φύγει η ομάδα για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, εκεί δηλαδή που θα «χτιστεί», μέσα στις οποίες τρεις εβδομάδες, θα πρέπει να έχει κάνει, αν όχι έξι που θα ήθελε για να είναι σούπερ καλυμμένη, τουλάχιστον τέσσερις κινήσεις, ήτοι τα δύο στόπερ, έναν χαφ και έναν επιθετικό.

Πήγαν να σκάψουν το λάκκο της και έπεσαν οι ίδιοι μέσα!

Επιτρέψτε μου να σταθώ και στο «enwsi.gr» για τη νίκη και τη δικαίωση της μπασκετικής ΑΕΚ, μέσα στην εβδομάδα που πέρασε. Ίσως να φαίνονται υπερβολικά και βαρύγδουπα σε πολύ κόσμο, όλα αυτά περί νίκης και δικαίωσης. Δεν μιλάμε για την κατάκτηση κάποιου τροπαίου, δεν μιλάμε για μια νίκη σε ντέρμπι. Μιλάμε… απλά – θα πουν κάποιοι – για την επικράτηση του δικαίου σε μια επιτροπή.

Κι όμως δεν είναι έτσι. Για την ακρίβεια δεν είναι καθόλου έτσι. Είναι η μάχη, ο αγώνας και η μεγάλη νίκη κόντρα σε ένα ολόκληρο Σύστημα, κόντρα σε μια σαπίλα, που επιδιώκει συστηματικά να εξαφανίσει την ΑΕΚ από τον μπασκετικό χάρτη επειδή δεν υποτάσσεται σε αυτό το άθλιο Σύστημα, επειδή δεν τους κάνει χατίρια, επειδή δεν κάνει «κωλοτούμπες» στις αρχές και στις αξίες της.

Είναι μια μεγάλη μάχη που η ΑΕΚ την κέρδισε κόντρα σε όλους και σε όλα, κόντρα σε εκείνους που επιδιώκουν συνεχώς να νομιμοποιούν την παρανομία. Πήγαν να σκάψουν το λάκκο της ΑΕΚ, αλλά έπεσαν οι ίδιοι μέσα γιατί τελικά από την ψηφοφορία, ξεμπροστιάστηκαν και δικαίωσαν απόλυτα την ΑΕΚ και εμάς, για όσα λέγαμε και πιστεύαμε. Γιατί αποκαλύφθηκε πλήρως ποιοι ήθελαν να την ρίξουν!

Γιατί όλος ο κόσμος – και όχι μόνο της ΑΕΚ – κατάλαβε ότι η ΑΕΚ δεν έβλεπε… φαντάσματα, ούτε ύφαινε θεωρίες συνωμοσίας. Απλά ήξερε πολύ καλά τι παιχνίδια παίζονται και με την ανακοίνωση της Τετάρτης, τους τα… έδειξε!

Μπράβο λοιπόν σε όσους τα κατάφεραν, αλλά ο πόλεμος εναντίον της ΑΕΚ, όχι απλά θα συνεχιστεί, αλλά θα γίνεται ολοένα και πιο έντονος. Σε όλα τα επίπεδα. Η μοναδική «ασπίδα» της ΑΕΚ είναι η ΕΝΩΣΙΣ και η ΣΤΗΡΙΞΗ σε καθετί ΑΕΚτζήδικο. Στην κυκλοφορία έχουν ήδη τεθεί οι Κάρτες Φίλου και πραγματικά δεν μπορούμε ούτε να φανταστούμε τι εκτόξευση θα έφερνε στο σωματείο της ΑΕΚ και τι πανικό θα προκαλούσε στους ανταγωνιστές της, αν όλοι οι «Ενωσίτες» προμηθεύονταν μια Κάρτα Φίλου και γίνονταν συμμέτοχοι στην τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται σε περισσότερα από 40 αθλήματα…

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X