ΑΕΚ: Γιατί δεν έχουν προχωρήσει οι αποχωρήσεις παικτών - Τι άλλαξε φέτος το κλαμπ

ΑΕΚ: Γιατί δεν έχουν προχωρήσει οι αποχωρήσεις παικτών - Τι άλλαξε φέτος το κλαμπ
Photo Credits: INTIME

Το enwsi.gr καταγράφει γιατί σημειώνεται καθυστέρηση και στις αποδεσμεύσεις παικτών της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στις 17 Μάϊου η ΑΕΚ έδωσε το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς και έκτοτε έχει περάσει ένας μήνας, ενώ σε λιγότερο από ένα μήνα πια η Ένωση θα βρίσκεται στην Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.

Μεταγραφές δεν έχουν γίνει ούτε για τις βασικές ανάγκες της ΑΕΚ ακόμη, με το… τιμ των μεταγραφών να βρίσκεται σε επαφές και σε διαδικασία διαπραγματεύσεων για τους πρώτους στόχους. Ωστόσο, μεγάλο κομμάτι της νέας ΑΕΚ είναι και η αποχώρηση ποδοσφαιριστών από την περσινή ομάδα. Την ομάδα που για δεύτερη σερί σεζόν απέτυχε αγωνιστικά.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής πέραν των Αντρέ Σιμόες και Γεβγιέν Σάκχοφ που αποχώρησαν καθώς έληξαν τα συμβόλαια τους και τον δανεισμό του Στράτου Σβάρνα στην πολωνική Ράκοβ (ένα μικρό ενοίκιο συν ρήτρα δανεισμού σε καλό επίπεδο), δεν υπάρχουν εξελίξεις ούτε με τις αποδεσμεύσεις.

Οι Νταμιέν Λε Ταλέκ, Μουαμέρ Τάνκοβιτς, Όγκνιεν Βράνιες, Καρίμ Ανσαριφάρντ, Μιχάλης Μπακάκης και Παναγιώτης Τσιντώτας δεν βρίσκονται στο πλάνο για τη νέα ΑΕΚ και πρέπει να βρεθεί φόρμουλα αποχώρησης τους. Κάτι που «βαραίνει» τον νέο τεχνικό διευθυντή Ράντεκ Κουχάρσκι, τον Παναγιώτη Κονέ που αποφασίστηκε να συνεχίσει στο οργανόγραμμα και τα υπόλοιπα στελέχη του κλαμπ.

Τι ψάχνει πλέον η ΑΕΚ

Ενδιαφέρον από ομάδες υπάρχει, ωστόσο η ΑΕΚ αλλάζει ρότα αυτό το καλοκαίρι. Και στόχος της είναι να υπάρχει σημαντικό οικονομικό όφελος από τις αποδεσμεύσεις και όχι να φεύγουν… τσάμπα οι παίκτες της για άλλες ομάδες. Ο λόγος για να μην βρίσκεται μονίμως «ζημιωμένη» οικονομικά από αποχωρήσεις παικτών της και να μην έχει έστω το μίνιμουμ κέρδος.

Άλλωστε δεν μπορεί να περιμένει και πολλά χρήματα, από την στιγμή που αγωνιστικά η ομάδα δεν βοήθησε τους παίκτες να κρατήσουν ψηλά την χρηματιστηριακή αξία τους. Και αυτό το… πληρώνει ακριβά το κλαμπ, με δική του ευθύνη σαφώς και κυρίως της διοίκησης της.

Πάντως, το γεγονός ότι ψάχνει περισσότερα χρήματα σε σχέση με το παρελθόν η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ (2η σερί σεζόν δίχως έσοδα από Ευρώπη), είναι και ο λόγος καθυστέρησης σε αρκετές περιπτώσεις με ομάδες που ήθελαν προ ημερών παίκτες της.

ΑΕΚ: Γιατί δεν έχουν προχωρήσει οι αποχωρήσεις παικτών - Τι άλλαξε φέτος το κλαμπ

Σε αυτούς τους παίκτες πάντως δεν αποκλείεται να προστεθεί αργότερα και ο Αλεξάντερ Φράνσον, ο οποίος ενδέχεται να πάρει ευκαιρία από τον Ματίας Αλμέιδα για να τον δει στην προετοιμασία.

Ειδική είναι η περίπτωση του Νόρντιν Άμραμπατ, ο οποίος έχει ενημερώσει τη διοίκηση της ΑΕΚ τους λόγους που θέλει να επιστρέψει στην Ολλανδία, ακόμα κι αν δεν βρει εκεί ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του. Πάντως και εδώ η ΠΑΕ ΑΕΚ θα ήθελε ένα μικρό οικονομικό όφελος, καθότι έχει συμβόλαιο με τον Μαροκινό.

Ο Ματίας Αλμέιδα έχει δει τα περσινά παιχνίδια της ΑΕΚ και έχει κάνει ήδη την αξιολόγηση των παικτών, καθώς και τις σχετικές εισηγήσεις, τόσο για μεταγραφές, όσο και για αποδεσμεύσεις. Ο Ράντεκ Κουχάρσκι από πλευράς του επιχειρεί με έξυπνα deal, τόσο να απελευθερώσει θέσεις στο ρόστερ, όσο και να ελαφρύνει το μπάτζετ.

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X