Το «σχέδιο» τους πήγε κουβά, οι «αντικειμενικοί» πόνεσαν, ο εισαγγελέας έρχεται και η αυτοκριτική που πρέπει να κάνει η ΑΕΚ

Το «σχέδιο» τους πήγε κουβά, οι «αντικειμενικοί» πόνεσαν, ο εισαγγελέας έρχεται και η αυτοκριτική που πρέπει να κάνει η ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για όσα συνέβησαν τις προηγούμενες μέρες και την συνέχεια της διαμάχης

Πέρασε μια πολύ έντονη εβδομάδα για όλους. Μετά από 8 χρόνια μετριοπαθούς στάσης, η ΑΕΚ βγήκε μπροστά με έναν τρόπο που δεν μας είχε συνηθίσει στο παρελθόν, αφού ένιωσε ότι πάνε να την «στήσουν» και να την πετάξουν έξω από το πρωτάθλημα. Μέχρι που ήρθε το βράδυ της Πέμπτης και η δικαίωση ήταν τόσο δυνατή που προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Σε αυτήν την κρίση, μπορεί να ήταν τα πράγματα πολύ δύσκολα για την ΑΕΚ, αλλά είχε και ένα μοναδικό καλό. Ξεσκεπάστηκαν όσοι τόσο καιρό σχεδίαζαν την αποβολή της. Αν προσθέσουμε σε αυτό και τα «αυθόρμητα» άρθρα που βγαίνουν από «αντικειμενικούς» δημοσιογράφους, τότε έχουμε την πραγματική εικόνα της κατάστασης.

Δεν τους πέτυχε το σχέδιο

Για να τα πάρουμε από την αρχή και με μεγαλύτερη ψυχραιμία. Όπως κατήγγειλε η ΑΕΚ υπήρξε οργανωμένο σχέδιο για να την αποβάλλουν από το πρωτάθλημα. Ο λόγος ήταν ο ελλιπής φάκελος της λόγω των οφειλών της. Η ΑΕΚ απάντησε σε αυτό, ότι είναι υπερπλήρης και να ανοιχτούν όλοι οι φάκελοι και να δοθούν στην δημοσιότητα. Αφού δεν τους πέρασε αυτό για τις οφειλές, πήγανε στις χορηγίες. Κουβά και εκεί. Μην γελιέστε, θα μπορούσαν να συνεχίσουν, να βρουν συντακτικά ή ορθογραφικά λάθη στα χαρτιά της ΑΕΚ, το σημαντικό ήταν να την κόψουν, όχι ο λόγος. Η ψηφοφορία δικαίωσε περίτρανα την Ένωση και την προσπάθεια που έκανε όλες αυτές τις μέρες και έδειξε ότι δεν μπορούν να φέρονται στην ΑΕΚ λες και είναι το Ψυχικό.

Προφανώς αυτή ήταν μεγάλη ήττα που δεν την περίμεναν και φυσικά δεν θα την αφήσουν έτσι. Ήδη από εχθές ξεκίνησε ο 2ος γύρος. Έκτακτη γενική συνέλευση και πάλι διφορούμενα μηνύματα. Από τα μέσα που εκπροσωπούν τον ΕΟΚ (ναι υπάρχουν και αυτά!) βγαίνει ότι οι 4 ομάδες πήραν διορία για να συμπληρώσουν τους φακέλους τους μέχρι τέλος του μήνα. Από την ΑΕΚ λένε ότι ο φάκελος είναι πλήρης και η μόνη διόρθωση που πρέπει να γίνει είναι να της δώσουν την αδειοδότηση. Καταλαβαίνετε ότι θα έχουμε και άλλα επεισόδια στην πορεία. Φήμες λένε ότι προσπαθούν να ανατρέψουν το 8-4 και να πάρουν με το μέρος τους ομάδες, που ψήφισαν υπέρ της ΑΕΚ, για να δούμε.

Αμέτρητος ο πόνος στους «αντικειμενικούς»

Είναι πάντως έως και συγκινητικό να βλέπεις όλα αυτά τα «αυθόρμητα» άρθρα πόνου που βγήκαν εχθές. Η ΑΕΚ λέει θα φάει -6 και αφαίρεση βαθμών για δυσφήμιση του αθλήματος λόγω των ανακοινώσεων που έβγαλε. Δηλαδή κάποιος που ζει στην Ελλάδα, παρακολουθεί το μπάσκετ εδώ και πολλά χρόνια, έχει δει την «κόλαση» που έγινε με την αποχώρηση του Ολυμπιακού από το πρωτάθλημα, τις ανακοινώσεις εκατέρωθεν, αλλά τώρα ανακάλυψαν ότι υπάρχει κανονισμός για δυσφήμιση. Μόνο για γέλια. Δεν ντράπηκαν έστω και να το γράψουν;

Μετά λέει θα φταίει η ΑΕΚ που δεν θα έβγαιναν οι ομάδες στην Ευρώπη επειδή η ψηφοφορία ακύρωσε την απόφαση της επιτροπής, λέγοντας ψέματα ακόμα και για την διορία στην FIBA. Δηλαδή θα φταίει αυτός που δικαιώθηκε από μια απόφαση που έβγαλε μια «τρύπια» επιτροπή και όχι αυτοί που έβγαλαν αυτήν την απόφαση. Λογικά θα διαβάσουμε πολλά συγκινητικά άρθρα ακόμα, με «ειλικρινείς αγωνίες» για το καλό του Ελληνικού μπάσκετ  πάντα.

Θα έχει πλάκα πάντως να μάθουμε κάποια στιγμή και μετά την διαδικασία στον εισαγγελέα ποιοι είναι αυτοί οι μεγαλοδημοσιογράφοι, τρομάρα τους, που προσπάθησαν να χαλάσουν χορηγίες της ΚΑΕ, λέγοντας τους ότι θα τους «βολέψουν» αλλού.

Η αυτοκριτική της ΑΕΚ

Είναι δεδομένο ότι τις στιγμές αγωνίας σαν και αυτές που ζήσαμε μέσα στην εβδομάδα δεν έχει κανέναν νόημα να κάνεις υψηλή κριτική και να απαριθμείς τα λάθη που έχει κάνει η ΑΕΚ. Πρώτα έπρεπε να καθαρίσει από την περιπέτεια της Πέμπτης και μετά θα μπορούσαμε να τα πούμε όλα. Η ΑΕΚ λοιπόν φταίει, γιατί με τα πολλά λάθη στην διαχείριση των τελευταίων χρόνων, έδωσε δικαίωμα σε διάφορους «νάνους» να την πιάνουν στο στόμα τους και όχι μόνο αυτό, αλλά να την διασύρουν και δημόσια λόγω των χρεών.

Σε αυτό φταίει η ΑΕΚ και μόνο. Υπήρξε ανακόλουθη στις εξαγγελίες και υποσχέσεις της στο παρελθόν με αποτέλεσμα αυτό να δημιουργεί πλέον δυσπιστία και σε κομμάτι των οπαδών της. Δεν είμαστε μπροστά στο φάκελο της ΑΕΚ, ούτε ξέρουμε τους φακέλους των άλλων ομάδων για να ξέρουμε ποιος λέει την απόλυτη αλήθεια και ποιος όχι. Όμως, αν ενώσει κάποιος τις τελείες των τελευταίων εβδομάδων, μπορεί να καταλάβει πώς στήθηκε όλο αυτό το σχέδιο για τον αποκλεισμό της. Όταν πάρει η ΑΕΚ επίσημα την αδειοδότηση και βγει Ευρώπη, τότε θα πρέπει να υπάρξει σκληρή αυτοκριτική για τα λάθη που την οδήγησαν σε αυτό το θρίλερ των τελευταίων ημερών.

#mexritelous2 στον εισαγγελέα

Στην δεύτερη ανακοίνωση της η ΑΕΚ, πέταξε «βόμβες» και μίλησε για «οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης» και για «εγκληματική οργάνωση» που κάνει κουμάντο στο χώρο του μπάσκετ. Ανέφερε τα «τα «κέντρα» και «παράκεντρα, που έχουν αρχίσει να λυμαίνονται το ελληνικό μπάσκετ και το έχουν μετατρέψει σε κακό καφέ οχλαγωγίας, παρανομίας, τζόγου και στοιχηματισμού εις βάρος κάποιων ομάδων». Μιλάμε για πολύ σοβαρές καταγγελίες που θα πρέπει να τις πάει μέχρι τέλους και να καταθέσει όποια στοιχεία έχει στο εισαγγελέα.

Αυτό πρέπει να γίνει όχι μόνο για να αποδείξει τι συμβαίνει στο Ελληνικό μπάσκετ, αλλά και γιατί πλέον είναι απαίτηση του κόσμου της ώστε να καταλάβουν όλοι πώς παίζεται το παιχνίδι. Ο Μάκης Αγγελόπουλος με δηλώσεις του στο σημερινό «Δικέφαλο», τόνισε ότι πλέον η ΑΕΚ περνάει στην επίθεση καθώς η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Θα έχει πολλά επεισόδια ακόμα αυτή η ιστορία και καμία από τις 2 πλευρές δεν θα καταθέσει τα «όπλα».

Ας ελπίσουμε ότι αυτή θα είναι τελευταία φορά που θα έχουμε αγωνία για την αδειοδότηση της  ομάδας, δηλαδή κάτι που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Γκέκο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X