Η απίστευτη κλοπή του πρωταθλήματος από την ΑΕΚ για χάρη του Παναθηναϊκού!

Η απίστευτη κλοπή του πρωταθλήματος από την ΑΕΚ για χάρη του Παναθηναϊκού!

Η ΑΕΚ έχασε με σκανδαλώδη τρόπο το πρωτάθλημα Αθήνας του 1952

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο της προ Α’ Εθνικής εποχής (πριν το 1959 δηλαδή) ήταν πολύ σημαντικοί οι τίτλοι των εσωτερικών πρωταθλημάτων ανά νομό και ειδικά στην Αθήνα, όπου βρίσκονταν πολλές ισχυρές ομάδες. Η ΑΕΚ είχε κατακτήσει τέσσερις φορές τον τίτλο αυτό και θα μπορούσε να το έχει καταφέρει περισσότερες φορές, αν δεν ήταν μόνιμα στο στόχαστρο του ποδοσφαιρικού κατεστημένου που δρούσε κυρίως υπέρ του Παναθηναϊκού.

Η πιο κραυγαλέα από αυτές τις περιπτώσεις ήταν το πρωτάθλημα Αθηνών του 1952. Η ΑΕΚ έχασε με 2-1 στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο την τελευταία αγωνιστική (η ΑΕΚ αιφνιδιάστηκε από τα γκολ του Σωτηριάδη και του… Κώστα Νεστορίδη στο πρώτο τέταρτο και απλά μείωσε με τον Ηλία Παπαγεωργίου στο 28’) αλλά θα μπορούσε και πάλι να έχει πάρει τον τίτλο, αν δεν γινόταν το μέγα σκάνδαλο στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Ο Παναθηναϊκός νικούσε με 2-0 τον Φωστήρα και όλα έδειχναν ότι θα ισοβαθμούσε με την ΑΕΚ και θα πήγαιναν σε μπαράζ,. Όμως, με δύο γκολ του Δημητσάνα στο 87’ και στο 90΄ο Φωστήρας ισοφάρισε σε 2-2 και η ΑΕΚ πανηγύρισε τον τίτλο.

Βιάστηκε όμως. Τρεις μέρες μετά, η ΕΠΣΑ (του «καταπράσινου» Ανδρέα Βγενόπουλου, παππού του γνωστού εμπνευστή της πολυμετοχικότητας του 2008) έκανε δεκτή την ένσταση που είχε υποβάλει ο Παναθηναϊκός, διαμαρτυρόμενος ότι το δεύτερο γκολ είχε σημειωθεί εκπρόθεσμα. Ακόμα και ο διαιτητής Κοσκινάς εμφανίστηκε να βεβαιώνει ότι είχε «κολλήσει» το χρονόμετρό του!

Η ΕΠΣΑ όχι μόνο «ακύρωσε» εκ των υστέρων το γκολ, αλλά ανακήρυξε νικητή τον Παναθηναϊκό, αντί να διατάξει –έστω- την επανάληψη του αγώνα. Διέταξε την ΑΕΚ να παίξει μπαράζ στο Φάληρο με τον Παναθηναϊκό, όμως η διοίκησή της  ΑΕΚ αρνήθηκε, θεωρώντας (και πολύ σωστά) ότι η ομάδα της ήταν πρωταθλήτρια και μάλιστα έστειλε διαμαρτυρία στη ΦΙΦΑ μέσω…  ΕΠΟ. Ακόμα περιμένει απάντηση…

Ο Παναθηναϊκός στέφθηκε «πρωταθλητής» με το έτσι θέλω, ενώ η (πάντα αστεία και πάντα ένοχη) ΕΠΟ ματαίωσε ακόμα και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, με την πρόφαση της προετοιμασίας της Εθνικής Ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ελσίνκι

Η σύνθεση της ΑΕΚ στον αγώνα με τον Πανιώνιο: Δελαβίνιας, Γούλιος, Μπράτσος, Δαράκης, Παπαθεοδώρου, Πούλης, Σταματιάδης, Μαρόπουλος, Εμμανουηλίδης, Κουντούρης, Παπαγεωργίου.

AEK Cult Stories: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X