Ο Αλμέιδα θα ψάξει με τον Λιβάι, ό,τι δεν πέτυχε κανείς μέχρι τώρα

Ο Αλμέιδα θα ψάξει με τον Λιβάι, ό,τι δεν πέτυχε κανείς μέχρι τώρα
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης ανοίγει ποδοσφαιρική κουβέντα, για έναν από τους πιο σημαντικούς παίκτες του ρόστερ της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μπήκαμε ήδη στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως πλέον σιγά – σιγά, μπαίνει η ΑΕΚ στην τελική ευθεία για να ξεκινήσει την προετοιμασία. Προς ώρας δεν έχει έρθει κανένας εξ όσων πρέπει να έρθουν. Και έχει φύγει μόνο ο Σβάρνας απ’ όσους πρέπει να φύγουν. Αν είχαμε στην ΑΕΚ τον Τσιόδρα, σίγουρα θα έλεγε πως οι επόμενες δυο εβδομάδες είναι κρίσιμες. Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ξεκινήσει το κτίσιμο ο Αλμέιδα με κουτσό ρόστερ και χωρίς τουλάχιστον τέσσερις προσθήκες από τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας. Αυτογκολάρα με το καλημέρα θα είναι, χωρίς να χρειάζονται πολλές αναλύσεις. Πάμε παρακάτω.

Όσο σημαντικό είναι για την ΑΕΚ να γίνουν αυτή την φορά οι σωστές προσθήκες με τους σωστές παίκτες στις κατάλληλες θέσεις, άλλα τόσο σημασία έχει να αξιοποιηθούν αγωνιστικά και ποιοτικοί ποδοσφαιριστές του ρόστερ, οι οποίοι πέρυσι έδωσαν πολύ λιγότερα σε σχέση με την αξία τους. Ένα τέτοιο παράδειγμα και από τα πιο χαρακτηριστικά, είναι αυτό του Γκαρσία. Στην πραγματικότητα το θέμα του Λιβάι, είναι μείζονος σημασίας και θα πρέπει να απασχολεί πολύ σοβαρά την ΑΕΚ. Και για αγωνιστικούς αλλά και για οικονομικούς λόγους. Υπό την έννοια πως είναι πρακτικά η μεγαλύτερη επένδυση που έχει κάνει η ομάδα και ως εκ τούτου περιμένει και ανάλογη ανταπόδοση.

Ο Γκαρσία έχει ήδη «γράψει» δυο γεμάτες σεζόν με την ΑΕΚ. Ούτε την πρώτη, ούτε και την δεύτερη που μόλις τελείωσε, έγραψε αριθμούς σε γκολ και ασίστ που ζαλίζουν. Δεν ήταν λίγα, δεν ήταν και για να τρελαθείς. Από την άλλη μεριά, αφού μιλάμε με αριθμούς, ο Λιβάι στη σεζόν που έφυγε έβαλε γκολ και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και απέναντι στον ΠΑΟΚ και δυο στον χαμένο «τελικό» για το ευρωπαϊκό εισιτήριο στο Χαριλάου. Δυο γκολ είχε βάλει και απέναντι στον ΠΑΟ την προηγούμενη σεζόν. Γενικώς σκοράρει (και δίνει και ασίστ) στα ντέρμπι και αφού είναι ένα (αντιποδοσφαιρικό) επιχείρημα που χρησιμοποιήθηκε από πολλούς στην κουβέντα για τον Λιβάγια, δεν μπορεί να μείνει έξω από τη συζήτηση για τον Λιβάι.

Τα προσόντα που έχει αυτό το παιδί, φαίνονται αμά τη εμφανίσει σ’ ένα ματς. Μπορεί να κάνει άλμα στον ουρανό, έχει έκρηξη στο πρώτο βήμα, αν του δώσεις χώρο θα σε τσακίσει. Είναι πρόβλημα πως αν ο αντίπαλος τον διαβάσει, δυσκολεύεται να γίνει απρόβλεπτος. Και ο αντίπαλος τον διαβάζει με σχετική ευκολία. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως, είναι πως έχει ένα τεράστιο έλλειμμα στο κομμάτι της τακτικής. Θα κάνει την κούρσα και το ανέβασμα στην πλάτη του το ακραίο μπακ και ο Λιβάι δεν θα του δώσει ποτέ την μπάλα και ψάξει μια άλλη κίνηση. Και αυτό είναι ένα μόνο παράδειγμα.

Ο Αλμέιδα θα ψάξει με τον Λιβάι, ό,τι δεν πέτυχε κανείς μέχρι τώρα

Κανείς προπονητής μέχρι τώρα, ούτε ο Καρέρα, ούτε ο Κωστένογλου, ούτε ο Χιμένεθ, ούτε ο Μιλόγεβιτς, ούτε ο Γιαννίκης, ούτε ο Οφρυδόπουλος, κατάφερε να βάλει τον Γκαρσία σ’ ένα τακτικό καλούπι. Ίσως ο Οφρυδόπουλος είναι ο μόνος που κάπως, το διαχειρίστηκε και το ψιλό-πέτυχε. Αλλά για να ξέρουμε και τι λέμε, ένα μεγάλο στοίχημα που έχει μπροστά του ο Αλμέιδα, είναι να πετύχει με τον Λιβάι, ότι δεν κατάφερε κανείς από τους προκατόχους του. Να μπορέσει να τον βάλει σε μια τακτική νόρμα για να βοηθήσει την συνολική λειτουργία της ομάδας και παράλληλα να αξιοποιήσει τα προσόντα του. Δεν είναι μια καθόλου εύκολη συνθήκη αυτή. Και ο προπονητής το ξέρει.

Ο Αλμέιδα τον Γκαρσία τον έχει μελετήσει ήδη πολύ. Το έχει κάνει άλλωστε μ’ όλους τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Τον παρακολούθησε και από την κερκίδα στα ματς των πλέι οφς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και με τον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ. Έχει ξεκάθαρη εικόνα και για τον Λιβάι, όπως και για όλους τους παίκτες του ρόστερ. Και έναν παίκτη με τέτοια σωματικά και φυσικά προσόντα αλλά και αγωνιστικά χαρακτηριστικά, προφανώς και θέλει να βρει τον τρόπο που θα τον αξιοποιήσει. Είναι και για τον Αλμέιδα πολύ σημαντικό να το πετύχει. Γιατί καταλαβαίνει ο πως ο Λιβάι είναι ένα εργαλείο, με ορισμένα προσόντα που είναι σπάνια. Από την άλλη βέβαια, χωρίς τακτικό «κούμπωμα», δεν έχει και πολύ νόημα. Δεν θα απέκλεια καν το ενδεχόμενο να δούμε τον Αλμέιδα να δοκιμάζει σε διαφορετικές θέσεις τον Γκαρσία. Αλλά αυτό θα έχει να κάνει και με τον τρόπο που θα θέλει ο Αργεντινός να παίζει η ΑΕΚ.

Παρεμπιπτόντως για να το ξεκαθαρίσουμε και αυτό. Μέχρι τώρα υπάρχουν μόνο ενδείξεις για τις σκέψεις του Αλμέιδα για το σχήμα που θα δουλέψει για να έχει ως βάση. Όμως αυτό που όλοι μας περιμένουμε, είναι να δώσει ο ίδιος ο προπονητής της ΑΕΚ το στίγμα του. Κάτι που θαρρώ δεν θα αργήσει και θα γίνει και πριν καν ξεκινήσει η προετοιμασία. Όταν ο Αλμέιδα μας δώσει ένα στίγμα για το αν σκέφτεται σχηματισμό με τρία χαφ ή με δυο επιθετικούς, τότε νομίζω θα καταλάβουμε πολλά περισσότερα και για τον τρόπο που θα κινηθεί συνολικά η ΑΕΚ στην μεταγραφική αγορά αλλά και για το πως θα διαχειριστεί κάποιους από τους ποδοσφαιριστές του ρόστερ.

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X