Σκάνδαλο στην Κύπρο: Αστυνομικός συνωμότησε με βαρυποινίτη σε βάρος διευθύντριας φυλακών

Σκάνδαλο στην Κύπρο: Αστυνομικός συνωμότησε με βαρυποινίτη σε βάρος διευθύντριας φυλακών

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ανώτερος αξιωματικός της κυπριακής Αστυνομίας φέρεται να διατηρούσε επαφές με βαρυποινίτη στις Κεντρικές Φυλακές, ζητώντας του να εξασφαλίσει βίντεο από την προσωπική ζωή της διευθύντριας του σωφρονιστικού ιδρύματος, Άννα Αριστοτέλους.

Η πληροφορία έγινε γνωστή στην κ. Αριστοτέλους, η οποία φέρεται να έχει εξασφαλίσει στοιχεία που τεκμηριώνουν την υπόθεση και εντός των ημερών θα προβεί σε επίσημη καταγγελία στην κυπριακή Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων (ΑΑΔΙΠΑ), ενημερώνοντας παράλληλα τον γενικό εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη, την υπουργό Δικαιοσύνης Στέφη Δράκου και τον αρχηγό Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου.

Πληροφορίες του κυπριακού μέσου «Πολίτης» αναφέρουν ότι ο κατάδικος έχει επιβεβαιώσει γραπτώς ότι είχε επαφές με τον ανώτερο αξιωματικό της Αστυνομίας. Ο «Π» επικοινώνησε με την κ. Αριστοτέλους η οποία επιβεβαίωσε τις πληροφορίες, χωρίς, ωστόσο, να θέλει επί του παρόντος να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

«Θέλω βίντεο και γρήγορα»

Παρά τις προσπάθειες του «Π» δεν έγινε κατορθωτό να εξασφαλιστεί και να διασταυρωθεί το όνομα και η θέση του ανώτερου αξιωματικού της Αστυνομίας που συνομιλούσε με τον βαρυποινίτη.

Ωστόσο, έγκυρες πηγές επιβεβαίωσαν στον «Π» ότι ο ανώτερος αξιωματικός χρησιμοποιούσε το προσωπικό κινητό του τηλέφωνο επικοινωνώντας με τον βαρυποινίτη μέσω της πλατφόρμας Telegram σε σχεδόν καθημερινή βάση.

Και μόνο η επικοινωνία δημιουργεί σοβαρό θέμα τάξης για τον αξιωματικό της Αστυνομίας, αλλά και ερωτηματικά για τους τρόπους με τους οποίους επικοινωνούν οι κατάδικοι με άτομα εκτός φυλακών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αξιωματικός στα μηνύματά του ζητούσε επίμονα από τον κατάδικο να βρει μέσω των διασυνδέσεών του ένα οποιοδήποτε βίντεο από προσωπικές στιγμές της διευθύντριας Φυλακών Άννας Αριστοτέλους ή της ανώτερης λειτουργού Αθηνάς Δημητρίου.

Σε ένα από τα μηνύματα στο Telegram, ο αξιωματικός έγραψε στον κατάδικο: «Υπόψιν σου ότι φημολογείται ότι θα φύγει σύντομα η Άννα για άλλη θέση. Στείλε μου τα (βίντεο) όσο πιο σύντομα γίνεται, διότι θέλω να κάνω κάποια πράγματα πριν να φύγουν τα κορίτσια από τις φυλακές».

«Βίντεο να την κάψουν»

Στις συνομιλίες που φαίνεται πως έγιναν τον περασμένο Μάρτιο, ο αξιωματικός της Αστυνομίας έγραφε στον βαρυποινίτη: «Το μόνο που θέλω είναι κάποια βίντεο που την καίνε. Εάν έχεις ή αν βρεις, στείλε μου τα και ξέρω τι θα κάνω και πριν πάει σε άλλη θέση η Άννα».

Ο βαρυποινίτης ρώτησε αν τα βίντεο που θέλει πρέπει να είναι από την προσωπική ζωή της διευθύντριας Φυλακών και η απάντηση του αξιωματικού ήταν: «Ένα τέτοιο βίντεο θέλουμε και τίποτα άλλο. Προσπάθησε και θα μιλήσουμε».
«Βουίζουν οι φυλακές»

Οι πληροφορίες για τις επαφές του αξιωματικού με τον βαρυποινίτη έφτασαν στη διευθύντρια των Φυλακών μέσω καταδίκων, οι οποίοι γνώριζαν την υπόθεση.

Η κ. Αριστοτέλους ερεύνησε τις πληροφορίες που είχε λάβει και κατάφερε να εξασφαλίσει τη γραπτή παραδοχή του βαρυποινίτη γι’ αυτές τις συνομιλίες και για το περιεχόμενό τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πληροφορίες που αφορούσαν τον ίδιο αξιωματικό είχαν διαβιβαστεί στη διεύθυνση των Φυλακών και στο παρελθόν και αφορούσαν προσπάθειές του να στιγματίσει σε επαγγελματικό επίπεδο την κ. Αριστοτέλους.
Οι προσπάθειες αφορούσαν ανατροπή της εικόνας που είχε δημιουργηθεί για τις Φυλακές που τις κατέστησαν πρότυπο και για άλλες χώρες. Μάλιστα, σε μία περίπτωση κατάδικος είχε ισχυριστεί ότι ο ίδιος αξιωματικός του είχε προτείνει να τον εφοδιάσει με κινητό τηλέφωνο ώστε να τους δίνει πληροφορίες μέσα από τις φυλακές.

«Θέλω να φύγω»

Η διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών επιβεβαίωσε στον «Π» ότι πρόκειται εντός των επόμενων ημερών να προβεί σε επίσημη καταγγελία στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας (ΑΑΔΙΠΑ), ζητώντας να γίνει άμεσα έρευνα. Όπως μας εξήγησε, δεν θα κάνει καταγγελία στην Αστυνομία, καθώς η υπόθεση αφορά ανώτερο αξιωματικό του Σώματος και δεν θα μπορούσε η Αστυνομία να ερευνήσει τον εαυτό της. Αυτό θα πρέπει να το κάνει ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής που λογικά θα διοριστεί από τον γενικό εισαγγελέα, ο οποίος, επίσης, θα ενημερωθεί επισήμως από τους δικηγόρους της κ. Αριστοτέλους.

Η διευθύντρια των Φυλακών ανέφερε στον «Π» πως προτίθεται να στείλει επιστολή στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας ζητώντας να φύγει από τις Κεντρικές Φυλακές, καθώς δεν νιώθει ότι μπορεί να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της ενόσω ο συγκεκριμένος αξιωματικός παραμένει στην Αστυνομία και συνεπώς ασκεί εξουσία.

Η κ. Αριστοτέλους αρνήθηκε να αποκαλύψει το όνομα και τη θέση του αξιωματικού, λέγοντας πως αυτό θα το κάνει στην επίσημη καταγγελία της στην οποία θα συμπεριλάβει και όλα τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει.

Άγνωστο κίνητρο

Οι λόγοι για τους οποίους ο ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας θέλησε να εκθέσει τη διευθύντρια των Φυλακών, είναι άγνωστος. Πηγές που μίλησαν στον «Π» εικάζουν ότι πρόκειται απλώς για φθόνο, λόγω της αναγνώρισης της οποίας τυγχάνει η Άννα Αριστοτέλους για το έργο της στο σωφρονιστικό σύστημα. Έργο το οποίο αναγνωρίζεται από όλους εντός και εκτός Κύπρου και ενδεχομένως αυτό να ενοχλεί κάποιους. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η κ. Αριστοτέλους ανέλαβε τα ηνία των Φυλακών μετά από μία πολύ σκοτεινή περίοδο, όταν κατάδικοι αυτοκτονούσαν λόγω των άθλιων συνθηκών κράτησης και των μεθόδων που εφάρμοζε παλαιότερη διεύθυνση.

Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X