Οποιος τολμήσει να ακουμπήσει την ΑΕΚ, δεν θα πιστεύει όσα θα συμβούν!

Οποιος τολμήσει να ακουμπήσει την ΑΕΚ, δεν θα πιστεύει όσα θα συμβούν!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου ανοίγει μπασκετική κουβέντα για τα απίθανα που συμβαίνουν με στόχο την ΑΕΚ και τον Μάκη Αγγελόπουλο

Δεν θα περίμενε κανείς τη συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ το βράδυ της Τρίτης για να διαπιστώσει πόση σαπίλα υπάρχει στο ελληνικό μπάσκετ. Επί μήνες, για εβδομάδες ολόκληρες, σπεκουλάριζαν γύρω από την ΑΕΚ και το μέλλον της. Κάθε τρεις και λίγο, σε πρόθυμες «Κασσάνδρες» που περίμεναν με χαρά στη γωνία προσδοκώντας την καταστροφή της ΑΕΚ. Περίμεναν να καταρρεύσει το οικοδόμημα, έβρισκαν απίθανες ιστορίες, αλλά μέσα στο γήπεδο, η ΑΕΚ τους έβαζε στη θέση τους. Ολοκλήρωσε μια σεζόν που την περίμεναν στη γωνία με απόλυτη αξιοπρέπεια και έδειξε πως παραμένει τεράστιο μέγεθος για το ελληνικό μπάσκετ.

Ετσι, αφού δεν μπόρεσαν να προχωρήσουν τα σχέδια που εξύφαιναν στη διάρκεια της σεζόν, πήγαν στο τελικό στάδιο. Στην απειλή για μη συμμετοχή της ΑΕΚ στην Α1 της επόμενης χρονιάς. Σε μια συνεδρίαση παρωδία, όπου καταστρατηγήθηκε κάθε έννοια αμεροληψίας και σοβαρότητας, κατέλυσαν τις περίφημες ρήτρες εμπιστευτικότητας και διοχέτευσαν πως η ΑΕΚ είναι μέσα στις ομάδες που «κόπηκαν» για την επόμενη σεζόν. Και ακόμα, δεν έκαναν καν τον κόπο να ενημερώσουν την ΑΕΚ για τις περίφημες ελλείψεις του φακέλου.

Τα λάθη της ΑΕΚ

Για την ΑΕΚ είναι ξεκάθαρο το θέμα. Υπήρξαν λανθασμένες εκτιμήσεις τα προηγούμενα χρόνια, υπερβάσεις που δεν δικαιολογήθηκαν στην πράξη, που σε συνδυασμό με την πανδημία και την απώλεια σημαντικών εσόδων, έφεραν καθυστερήσεις σε πληρωμές. Ακόμα και ο τρόπος που αποφάσισε να χειριστεί η ΑΕΚ τα θέματα, αποδείχθηκε στην πράξη πως έδινε λαβές για να την εκθέτουν και να επιχειρούν να βρωμίσουν το όνομα της οι διαφόρων ειδών περίεργοι του ελληνικού μπάσκετ.

Λάθη είναι αυτά. Αλλά ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω. Σε ένα πρωτάθλημα που είναι γεμάτο από σκιές, ομάδες που σήμερα είναι και αύριο δεν είναι, οφειλές χρόνων ακόμα και από εκείνους που θεωρητικά έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία, δεν μπορεί να αναδεικνύεται ως αιτία όλου του κακού η ΑΕΚ. Σε ένα άθλημα που έγιναν πολλές ομορφιές και υπάρχουν ομάδες που συνδέονται ευθέως με καταστάσεις που δεν έχουν καμία σχέση με κανονικότητα, είναι υποκριτικό και εξόχως ντροπιαστικό να αναζητούν ένα θύμα στο πρόσωπο της ΑΕΚ και του Αγγελόπουλου.

«Καφέ παρανομίας και στοιχηματισμού»

Στην ανακοίνωση της ΑΕΚ, υπήρξαν σοβαρότατες καταγγελίες. «Η ΑΕΚ θα είναι και η πρώτη που θα ξεσκεπάσει τα «κέντρα» και «παράκεντρα», που έχουν αρχίσει να λυμαίνονται το ελληνικό μπάσκετ και το έχουν μετατρέψει σε κακό καφέ οχλαγωγίας, παρανομίας, τζόγου και στοιχηματισμού εις βάρος κάποιων ομάδων, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουν μικροπροσωπικά και μικροομαδικά συμφέροντα, αλλά και για να ικανοποιήσουν κρυφές ματαιοδοξίες». Πόσο πιο ξεκάθαρα να μιλήσει κανείς για καφέ, για στοιχηματισμούς, για παρανομίες, για συνθήκες που ομοιάζουν με λειτουργία οργάνωσης.

Ας τολμήσουν. Ας δείξουν, ότι είναι τόσο δυνατοί και σίγουροι για τον εαυτό τους, που θα αποπειραθούν να ρίξουν την ΑΕΚ στα χαρτιά. Σε ένα πρωτάθλημα που κάθε χρόνο μπάζει από παντού και υπάρχει γενική ανυποληψία, ας κάνουν την κίνηση τους. Μόνο που θα πρέπει να είναι βέβαιοι, πως εάν τολμήσουν να αγγίξουν την ΑΕΚ, αυτό θα γυρίσει μπούμερανγκ και θα διαλύσει όλη αυτήν την παραγκίτσα που στήνουν γύρω από το μπάσκετ.

Η ΑΕΚ τους χαλά τη συνταγή

Καταλαβαίνω, πως η ΑΕΚ χαλά τη συνταγή. Πως η ΑΕΚ τους χαλά την ιστορία και δημιουργεί ζητήματα. Επειδή σε ορισμένους αρέσουν και οι αναλύσεις περί ιστορικών και μεγάλων ομάδων, μεγάλη είναι η ομάδα που έφερε στην Ελλάδα τον τελευταίο διεθνή της τίτλο. Που κατέκτησε ευρωπαϊκό και διηπειρωτικό, την ώρα που άλλοι ψάχνουν να βρουν τρόπους να διασκεδάσουν την αποτυχία τους και να εμφανιστούν θριαμβευτές.

Διαβάστε περισσότερα για την ΑΕΚ

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Θάνος Τσίμπος: Οι προπονήσεις και τα συμβόλαια των Ελληνων παικτών
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X