Η ΑΕΚ κόντρα στη χούντα και τα αγαπημένα παιδιά της! - Αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για "σφαγιαστική" διαιτησία (VIDEO)

Η ΑΕΚ κόντρα στη χούντα και τα αγαπημένα παιδιά της! - Αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για "σφαγιαστική" διαιτησία (VIDEO)

Το σκληρό παιχνίδι του ΟΦΗ και η κακή διαιτησία ώθησαν τον Στάνκοβιτς και τους παίκτες της ΑΕΚ σε αποχώρηση από το γήπεδο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ιστορικά, η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που έχει ουκ ολίγες φορές ταλαιπωρηθεί από το βρωμερό παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου και υπήρξαν αποχωρήσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για άθλιες διαιτησίες. Κάτι που είχε συμβεί και στον αγώνα με τον ΟΦΗ το 1969. Ακόμα και στα χρόνια μας, στον 21ο αιώνα πια, η ΑΕΚ είχε πολλές αφορμές να κάνει κάτι ανάλογο, μόνο που τώρα οι επιπτώσεις θα ήταν πιο σοβαρές. Αν κάτι δεν αλλάζει, είναι οι κατευθυνόμενες διαιτησίες που εξοργίζουν παίκτες και φιλάθλους και χαλάνε τις Κυριακές μας.

Σαν σήμερα πριν από 53 χρόνια η ΑΕΚ έπαιζε στο Ηράκλειο με τον νεοφώτιστο ΟΦΗ που έδινε μάχη για να αποφύγει τους αγώνες μπαράζ για τη σωτηρία του. Η ΑΕΚ ισοβαθμούσε στην 4η θέση με τον Πανιώνιο και ήθελε μόνο νίκη, ώστε να πάρει απευθείας ή στη διαφορά τερμάτων μια θέση που οδηγούσε στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Κύπελλο Εκθέσεων.

Η ομάδα του Μπράνκο Στάνκοβιτς είχε πάει στην Κρήτη με πολλές απουσίες (Παπαϊωάννου, Σκευοφύλαξ, Σταθόπουλος, Βασιλείου, Μπαλοπουλος, Σταματιάδης, Βεντούρης, Σεβαστόπουλος) αφού εκτός από τραυματισμούς και τιμωρίες, υπήρχαν και κάποιοι παίκτες που ήδη δεν υπολογίζονταν από τον προπονητή. Επιπλέον, ο Γιώργος Κεφαλίδης αντικαταστάθηκε μόλις στο 20’, αφού από το 10’ έπαιζε τραυματίας λόγω εν ψυχρώ κτυπήματος από τον αντίπαλο Παπουτσάκη. Η ΑΕΚ μάλιστα υπέβαλε ένσταση για τη φάση αυτή μετά τον αγώνα.

Μέχρι το 26’ η ΑΕΚ είχε ήδη πολλά παράπονα από την εχθρική διαιτησία του Βούλγαρη που άφηνε ατιμώρητο το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων. Σε εκείνο το λεπτό, όμως, η αγανάκτηση ξεχείλισε, αφού ο διαιτητής ανακάλυψε πέναλτι όταν οι Καραπουλιτίδης και Σπυρόπουλος μάρκαραν τον ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ Λεμονή μέσα στην περιοχή.

Οι παίκτες της ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκαν έντονα και τότε ο αρχηγός Σπύρος Πομώνης έδωσε το σύνθημα να αποχωρήσει η ομάδα από το γήπεδο. Ήταν μάταιο να παλεύει η ΑΕΚ, αφού ήταν ειλημμένη απόφαση από… πολύ ψηλά να νικήσει ο ΟΦΗ. Ηταν η αγαπημένη ομάδα του Νο 2 της χούντας Στέλιου Παττακού, ο οποίος είχε κάνει τα πάντα για να τον βοηθήσει να ανέβει και να σταθεί στην Α’ Εθνική. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάθε νίκη του έστελνε… συγχαρητήρια τηλεγραφήματα!

Η ΑΕΚ έπρεπε να χάσει και ήταν αδύνατο να το αποφύγει. Τουλάχιστον με τη στάση των παικτών της διακωμώδησε την κατάσταση και δεν έγινε κομπάρσος σε μία παρωδία. Εννοείται ότι μηδενίστηκε (τότε ίσχυε το σύστημα 3-2-1)  αλλά έτσι κι αλλιώς ο στόχος της Ευρώπης είχε χαθεί.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Κωνσταντινίδης, Καραπουλιτίδης, Σπυρόπουλος, Κεφαλίδης (20’ Αντωνόπουλος) Φρογουδάκης, Λαβαρίδης, Σιμιγδαλάς, Καραφέσκος, Νικολαϊδης, Παπαγεωργίου, Πομώνης

Η Ανάλυση του ΑΕΚ - Άρη 2-0 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 15/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X