Το enwsi.gr αναλύει τον φάκελο «στόπερ» στην ΑΕΚ: Παίρνει δύο κάθε χρόνο και δεν της βγαίνει κανείς!

Το enwsi.gr αναλύει τον φάκελο «στόπερ» στην ΑΕΚ: Παίρνει δύο κάθε χρόνο και δεν της βγαίνει κανείς!
Photo Credits: INTIME

Το enwsi.gr ανοίγει τον «φάκελο» των στόπερ και θυμάται όσους πέρασαν από την ΑΕΚ από το 2013 έως και σήμερα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα με μεγάλη παράδοση στους κεντρικούς αμυντικούς, τις προηγούμενες δεκαετίες παίκτες όπως ο Στέλιος Μανωλάς, ο Κάρλος Γκαμάρα, ο Τραϊανός Δέλλας, ο Μιχάλης Καψής, ο Μπρούνο Τσιρίλιο και ο Μπρούνο Άλβες, όπως και εσχάτως ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι.

Ωστόσο τη χρονιά που μας πέρασε η Ενωση είχε ξανά τεράστιο πρόβλημα στην άμυνα. Δεχόταν πολύ εύκολα γκολ και σε καμία περίπτωση κάποιο από τα στόπερ δεν ενέπνεε σιγουριά. Είτε ο Βράνιες, είτε ο Τζαβέλλας, είτε ο Μήτογλου. Τρία στόπερ που απέκτησε πέρυσι το καλοκαίρι μάλιστα!

Το enwsi.gr αναλύει τον φάκελο «στόπερ» στην ΑΕΚ: Παίρνει δύο κάθε χρόνο και δεν της βγαίνει κανείς!

Αυτό το πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας υπήρχε και τα προηγούμενα χρόνια (εκτός της πρωταθληματικής χρονιάς όταν έπαιζε συνήθως με τρία στόπερ ο Χιμένεθ – Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης), καθώς τα τελευταία έτη ένα από τα κυριότερα ζητήματα της μεταγραφικής περιόδου είναι η απόκτηση ενός βασικού στόπερ που θα κάνει τη διαφορά.

Η απόκτηση στόπερ λοιπόν είναι από τους πρώτους στόχους στην ΑΕΚ και φέτος με τον Ματίας Αλμέιδα να ζητά επιτακτικά δύο νέα στόπερ για το κέντρο της άμυνας.

Και το enwsi.gr σήμερα θυμάται όλους τους κεντρικούς αμυντικούς που αγωνίστηκαν στους «κιτρινόμαυρους» επί εποχής Μελισσανίδη, δηλαδή από το 2013 και έπειτα.

Από τότε η ΑΕΚ παίρνει μέσο όρο δύο κεντρικούς αμυντικούς κάθε χρόνο, ωστόσο ελάχιστοι έχουν καταφέρει να κάνουν τη διαφορά, εκτός του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι που έκανε τη διαφορά όταν είχε αξιοπρεπή στόπερ στο πλάι του.

Συγκεκριμένα στην ΑΕΚ έχουν έρθει από το 2013 και έπειτα έχουν έρθει 22 κεντρικοί αμυντικοί (χωρίς να υπολογίσουμε τα πήγαινε-έλα των Βράνιες-Σβάρνα) και όμως αυτή τη στιγμή που γράφεται το κείμενο η Ενωση ψάχνει βασικό κεντρικό αμυντικό.

ΑΕΚ: Από τον Σταθάκη και τον Τζανετόπουλο

Το 2013 ήταν η πιο περίεργη χρονιά για την ΑΕΚ, καθώς αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

Αρκετά νεαρά παιδιά ήρθαν τότε στον Δικέφαλο, ώστε να τον βοηθήσουν να επιστρέψει εκεί που ανήκει. Το δίδυμο των κεντρικών αμυντικών εκείνη την χρονιά στην ΑΕΚ ήταν ο Σταθάκης και ο Τζανετόπουλος, ενώ στο ρόστερ υπήρχε και ο πολύπειρος Τσιρίλο, αλλά οι Ντουμπέρετ, Τσούπρος, Κέζος.

Το enwsi.gr αναλύει τον φάκελο «στόπερ» στην ΑΕΚ: Παίρνει δύο κάθε χρόνο και δεν της βγαίνει κανείς!

Την επόμενη χρονιά στην ΑΕΚ έρχονται οι Κολοβέτσιος από τον ΠΑΣ Γιάννινα (η ΑΕΚ θα δώσει περίπου 250.000 ευρώ για να τον αποκτήσει και Λαμπρόπουλος (από Πανιώνιο), οι οποίοι, μαζί με τον Τζανετόπουλο, θα πάρουν τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής, ενώ αποκτείται και ο Σαρρής από τον Εργοτέλη και ο 17χρονος -τότε- Σβάρνας από την Τριγλία Ραφήνας.

Άρθο και Μανωλάς οι μεταγραφές της ΑΕΚ της Super League

Η ΑΕΚ επιστρέφει στην Super League και το καλοκαίρι αποκτά δύο στόπερ. Ο πρώτος είναι ο Θεσάρ Άρθο, ο οποίος έρχεται από την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ. Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής θα είναι βασικός στον νικηφόρο τελικό κυπέλλου τον Μάιο του 2017, όπου ο Δικέφαλος θα νικήσει τον Ολυμπιακό.

Η άλλη μεταγραφή ήταν ο Κώστας Μανωλάς, γιος του Στέλιου Μανωλά. Ο Έλληνας στόπερ ήρθε από τον Λεβαδειακό, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να βρει χώρο στην ομάδα.

Από την ΑΕΚ αποτέλεσε παρελθόν ο Σαρρής, ενώ και ο Τζανετόπουλος θα παραγκωνιστεί στην άκρη του πάγκου.

ΑΕΚ: «Βόμβες» με Λέσκοτ και Τσιγκρίνσκι

Η ΑΕΚ προχωράει το καλοκαίρι του 2017 σε δύο προσθήκες σπουδαίων ονομάτων. Ο πρώτος είναι ο Τζολέον Λέσκοτ, με πλούσια καριέρα στην Αγγλία και τη Μάντσεστερ Σίτι. Η παρουσία του στην ΑΕΚ θα λήξει όμως πρόωρα, μετά από 2 μήνες.

Το άλλο «ηχηρό» όνομα είναι ο Ντμίτρο Τσιγρκίνσκι. Ο Ουκρανός στόπερ ήταν μέλος της Μπαρτσελόνα του Γκουαρδιόλα και έδειξε από την πρώτη στιγμή την ποιότητά του.

Το enwsi.gr αναλύει τον φάκελο «στόπερ» στην ΑΕΚ: Παίρνει δύο κάθε χρόνο και δεν της βγαίνει κανείς!

Η ΑΕΚ αντικατέστησε τον Λέσκοτ τον χειμώνα, καθώς τότε αποκτήθηκε ο Όγκνιεν Βράνιες, ο οποίος βοήθησε πολύ στο να δημιουργηθεί μια πολύ δυνατή αμυντική γραμμή.

Το 2018 ο Ούρος Τσόσιτς έρχεται στην Ενωση για να πλαισιώσει το δίδυμο Τσιγκρίνσκι-Βράνιες. Ο Σέρβος θα βοηθήσει την ομάδα στη κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά η απόδοση του ήταν σταθερά καθοδική στη συνέχεια, με αποτέλεσμα να λύσει την συνεργασία του με την «Ενωση».

Εκείνη τη χρονιά αποχωρεί από την ΑΕΚ και ο Κολοβέτσιος, ο οποίος πήγε ως ελεύθερος στον Παναθηναϊκό.

Εκείνη τη χρονιά η ΑΕΚ κατακτά το πρωτάθλημα, έχοντας και την καλύτερη άμυνα, καθώς δέχθηκε μόλις 12 γκολ.

Champions League με Οικονόμου

Η ΑΕΚ προκρίνεται μετά από 14 χρόνια στους ομίλους του Champions League. Το κέντρο της άμυνας θα ενισχυθεί με την απόκτηση του Οικονόμου από την Μπολόνια. Το πρόσημο όμως στη γενικότερη εικόνα του Έλληνα στόπερ ήταν αρνητικό.

Επιπλέον εκείνο το καλοκαίρι, ήρθε (ξανά) στην ΑΕΚ ο Στράτος Σβάρνας, χωρίς ωστόσο να πάρει πολλά λεπτά συμμετοχής εκείνη τη χρονιά.


Εκείνη τη χρονιά οι «κιτρινόμαυροι» πούλησαν με ένα ποσό που ξεπερνούσε τα 3,2 εκατ. ευρώ τον Βράνιες στην Άντερλεχτ.

Στον ίδιο κορμό (περίπου) βασίστηκε η άμυνα της ΑΕΚ και την επόμενη χρονιά, με τον Σβάρνα να παίρνει περισσότερα λεπτά συμμετοχής -τα οποία τον οδήγησαν μέχρι και στο ντεμπούτο του με την Εθνική Ελλάδας.

Η ΑΕΚ πήρε τον χειμώνα τον νεαρό Σλοβένο, Ζίγκα Λάτσι, ο οποίος φέτος αγωνίστηκε με την ΑΕΚ Β’.

Το enwsi.gr αναλύει τον φάκελο «στόπερ» στην ΑΕΚ: Παίρνει δύο κάθε χρόνο και δεν της βγαίνει κανείς!

Οταν έπαιρνε Χνιντ, Νεντελτσεάρου η ΑΕΚ

Χρονιά αλλαγών ήταν το 2020/21 για την άμυνα της ΑΕΚ, καθώς απέκτησε του Νασίμ Χνιντ έναντι 600 χιλ. ευρώ από την Σφάξιεν και τον Νεντελτσεάρου έναντι 550 χιλ. ευρώ από την Ούφα.

Και οι δύο ήρθαν με καλές περγαμηνές, ουδέποτε όμως, ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες και σύντομα αποτέλεσαν παρελθόν.

Παρελθόν από τον Δικέφαλο αποτέλεσε ο Μάριος Οικονόμου, ο οποίος πωλήθηκε στην Κοπεγχάγη.

Το enwsi.gr αναλύει τον φάκελο «στόπερ» στην ΑΕΚ: Παίρνει δύο κάθε χρόνο και δεν της βγαίνει κανείς!

ΑΕΚ με Τζαβέλλα και (ξανά) Βράνιες

Επιστρέφουμε στη χρονιά που μας πέρασε. Η ΑΕΚ καλείται να αποκτήσει έναν κεντρικό αμυντικό για να καλύψει το κενό του Τσιγκρίνσκι, ο οποίος αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στον Ιωνικό, ενώ με συνοπτικές διαδικασίες «τέλειωσαν» και οι Χνιντ-Νεντελτσεάρου.


Επί της ουσίας στο ρόστερ της ΑΕΚ υπήρχε μόνο ο Σβάρνας για την άμυνα. Οι «κιτρινόμαυροι» εμπιστεύτηκαν ξανά τον Βράνιες, ο οποίος όμως δεν δικαίωσε και αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν (ξανά) λόγω χαρακτήρα.


Στην Ενωση ήρθε και ο έμπειρος Τζαβέλλας, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε ομάδες στη Γερμανία και στην Τουρκία, όμως «βυθίστηκε» στη γενικά απογοητευτική εικόνα της ομάδας φέτος και δεν μπόρεσε να δώσει το κάτι παραπάνω και έτσι είναι αρκετά πιθανό τη φετινή χρονιά να μην έχει τον ίδιο ρόλο στην ομάδα.

Επίσης οι «κιτρινόμαυροι» απέκτησαν και τον Γεράσιμο Μήτογλου από το Βόλο.

Και φτάσαμε τελικά καλοκαίρι του 2022 η ΑΕΚ να ψάχνει εκ νέου δύο βασικούς κεντρικούς αμυντικούς…

ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)http://ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X