Ο Μάνταλος δεν μπορεί να είναι πρόβλημα για την ΑΕΚ!

Ο Μάνταλος δεν μπορεί να είναι πρόβλημα για την ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου αναλύει τα δεδομένα για το πρόσωπο της ημέρας και των τελευταίων ετών για την ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εχω δει στην ΑΕΚ πολλά κοντά πέντε δεκαετίες τώρα. Εχω δει να αποκαθηλώνονται είδωλα, να αμφισβητούνται αξίες, να υπάρχει έντονη πίεση και κριτική προς πρόσωπα. Τα λέγαμε και χθες με αφορμή τον Αραούχο. Η ΑΕΚ είναι μια πολύ ιδιαίτερη ομάδα, μια έντονη κατάσταση, που αγαπά και εναντιώνεται με πάθος που δύσκολα συναντάς αλλού στον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Αλλά σίγουρα, μια εντελώς ξεχωριστή περίπτωση που επί οκτώ ολόκληρα χρόνια αγαπιέται, ακόμα και από αυτούς που λατρεύουν να τον «καραμουζιάζουν» δεν έχει υπάρξει.

Η πληθωρική εμφάνιση του Μάνταλου με την Εθνική κόντρα στο Κόσοβο, ήταν σα να πάτησε το κόκκινο κουμπί. Το διαδίκτυο, τα «κιτρινόμαυρα» φόρα κατακλύστηκαν από χιλιάδες μηνύματα εκείνων που υπερθεμάτιζαν για την αξία του αρχηγού της ΑΕΚ και εκείνων που έκραζαν ξανά και ξανά και ξανά τον παίκτη. Μια ατέρμονη διαδικασία, που δεν πρόκειται να σβήσει ποτέ. Γιατί φαίνεται πως γύρω από τον Μάνταλο – και αυτό είναι πολύ βαρύ για κάθε άνθρωπο – βρίσκονται εκείνοι που ενθουσιάζονται και προσμένουν πολλά, αλλά και εκείνοι που δεν αισθάνονται καλά ούτε στην όψη του.

Παραμένουν τα ερωτηματικά για τον Μάνταλο

Ολο αυτό αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία για την ΑΕΚ, αν αναλογιστούμε πως είναι ιδιαίτερα νωπά όσα συνέβησαν στο φινάλε της περασμένης σεζόν. Οι αποδοκιμασίες εν χορώ στο γήπεδο δεν είναι πρωτοφανείς, έστω και εάν οι ύβρεις κατά ενός και μόνο παίκτη της ίδιας της ομάδας σου, είναι μια πρωτοτυπία για την ΑΕΚ. Ακολούθησαν οι δηλώσεις γεμάτες από έντονη ψυχολογική φόρτιση του Μάνταλου, η πλήρης αδυναμία της ΑΕΚ να τον προστατεύσει για να μην εκτεθεί, το ξεκαθάρισμα του Μελισσανίδη πως δεν έχει να πάει πουθενά.

Επειτα ήρθαν τα ματς της Εθνικής. Ο Μάνταλος υπήρξε καταλυτικός για το 4Χ4 του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, έδωσε ασίστ, σκόραρε, είχε εξαιρετικές εμφανίσεις στα παιχνίδια που χρησιμοποιήθηκε. Ο Πογέτ τον έβαλε σε αρκετούς ρόλους, ως εσωτερικό χαφ στο 4-3-3, ως αριστερό ακραίο για μεγάλο διάστημα χθες, ως επιτελικό χαφ. Σε όλα, ο Μάνταλος ήταν καλός και σε ορισμένες φορές πολύ καλός.

Ετσι κι αλλιώς, ακόμα και όσοι δεν γουστάρουν για χ λόγους τον Μάνταλο, δεν μπορούν να απαρνηθούν πως πρόκειται για έναν παίκτη που έχει ποιότητα στο παιχνίδι του. Δεν μπορεί να μπαίνει καν σε κουβέντα, αν σε μια ΑΕΚ που θα πρέπει να φτιαχτεί από την αρχή, με ποδοσφαιρικούς όρους έχει θέση ο Μάνταλος. Ωστόσο, επειδή το ποδόσφαιρο δεν είναι πάντα μόνο ποδοσφαιρικοί όροι, το θέμα εξακολουθεί να συνοδεύεται από πολλά ερωτηματικά.

Η χαμένη ευκαιρία

Ο Μάνταλος έχει φθαρεί περισσότερο από κάθε άλλον αυτά τα χρόνια της κατηφόρας για την ΑΕΚ. Ενδεχομένως, εάν είχε προχωρήσει εκείνη η μυθική πρόταση – για την ομάδα και τον παίκτη – πέρυσι τέτοιον καιρό, τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Ο Μάνταλος θα είχε φύγει από το βαρύ κλίμα της ΑΕΚ που μερικές φορές πέφτει και σε πλακώνει, η ομάδα θα είχε εξοικονομήσει χρήματα και θα έφερνε κάποιον νέο, που πάντα στο ποδόσφαιρο λειτουργεί κατευναστικά για μια περίοδο.

Μπορεί να υπάρξει κάποια πρόταση αυτό το καλοκαίρι; Με βάση τα ματς που έκανε ο Μάνταλος με την Εθνική και όσα μαθαίνω από μανατζερικούς κύκλους, είναι εξαιρετικά πιθανό. Ενδεχομένως, αυτό να είναι και μια λύση που θα βγάλει κάθε σκοτούρα από το μυαλό. Αλλά ακόμα και εάν δεν έρθει αυτή η πρόταση και ο Μάνταλος μπει αρχηγός στην «OPAP Arena» όπως συζητείται εδώ και χρόνια, δεν μπορεί να θεωρείται πως αυτός είναι το πρόβλημα της ΑΕΚ.

Διαβάστε τη συνέχεια για τον Μάνταλο και την ΑΕΚ.

ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)http://ΑΕΚ Cult Stories #6: Ο εφιάλτης Νατσούρα και οι στιγμές που θα αλλάζαμε – Το νέο Podcast του enwsi.gr (AUDIO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X