Πρωτάθλημα χωρίς την ΑΕΚ δεν γίνεται!

Πρωτάθλημα χωρίς την ΑΕΚ δεν γίνεται!
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για τις μεγάλες δυσκολίες της αδειοδότησης, τα λάθη της ΑΕΚ αλλά και την υποκρισία του ΕΣΑΚΕ

Ζούμε άλλο ένα δύσκολο καλοκαίρι για την ΑΕΚ, που  μετά το αγωνιώδες περσινό, το ίδιο θα έχουμε και φέτος. Αντί να ασχολούμαστε με το ποιοι παίκτες θα μείνουν, ποιοι θα φύγουν, ποιος θα έρθει προπονητής, δηλαδή με πράγματα που αφορούν το μπάσκετ, για άλλη μια φορά θα έχουμε αγωνία για την επόμενη μέρα. Τα πράγματα είναι δύσκολα, τα περιθώρια στενεύουν και στην ΑΕΚ τρέχουν να καλύψουν τις υποχρεώσεις. Από την άλλη είναι δυνατόν να έχουμε πρωτάθλημα χωρίς την ΑΕΚ;

Ο φάκελος της ΑΕΚ

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όπως όλες οι ομάδες, έτσι και η ΑΕΚ κατέθεσε φάκελο για την αδειοδότηση της επόμενης σεζόν, ο οποίος εξετάζεται. Οι πληροφορίες λένε ότι 4 ομάδες είχαν κάποια θέματα και χρειάζονται και άλλα δικαιολογητικά μέχρι την Τρίτη που ουσιαστικά λήγει η προθεσμία. Φυσικά αυτή που μας νοιάζει είναι η Ένωση και στο πως θα καταφέρει να παρουσιάσει έναν ολοκληρωμένο φάκελο. Η ΑΕΚ λοιπόν, ως αναφορά την εγγυητική των 800.000 ευρώ δεν θα έχει κανένα πρόβλημα, αφού τα έσοδα που έχει παρουσιάσει είναι αρκετά παραπάνω. Το πρόβλημα είναι ότι πλέον τα επιδικασμένα χρέη από την FIBA, προστίθενται σε αυτά σύμφωνα με το νέο καταστατικό και πρέπει να εμφανιστούν οι διακανονισμοί με όλους τους παίκτες ή προπονητές υπογεγραμμένοι και με εγγυήσεις ότι μπορεί να πληρωθεί το άθροισμα των δόσεων για την επόμενη σεζόν. Σε αυτό το κομμάτι η ΑΕΚ πρέπει να τρέξει. Τα 21 ενεργά μπαν αυτήν την στιγμή είναι από δόσεις που δεν έχουν εξυπηρετηθεί και θα πρέπει να γίνουν νέες συμφωνίες. Όπως καταλαβαίνει κανείς, η κατάσταση είναι δύσκολη, όμως στην ΑΕΚ εργάζονται πυρετωδώς για να προλάβουν την προθεσμία.

Η περίπτωση του Ρέι, παράδειγμα των λαθών που έχουν γίνει

Πριν μερικές μέρες βγήκαν στο site της FIBA, οι αποφάσεις για την διαμάχη της ΑΕΚ με τον Ρέι, τον Γκραντ και τους Τσαλμπούρη, Κακλαμανάκη. Θα σταθώ περισσότερο στην περίπτωση του Ρέι που δείχνει και αρκετά πράγματα για το πώς κάποια πράγματα διογκώνονται στην ΑΕΚ. Την χρονιά του κόβιντ που διακόπηκε βίαια το πρωτάθλημα, οι ομάδες προσπάθησαν να γλιτώσουν τους μισθούς των μηνών που δεν υπήρξε μπασκετική δραστηριότητα, εφόσον και εκείνες δεν είχαν έσοδα. Με τον Ρέι λοιπόν έγινε μια συμφωνία ότι δεν θα πάρει τους μισθούς των 3 μηνών που ακυρώθηκαν, αλλά θα πληρωθεί τα δεδουλευμένα, μαζί με τα μπόνους Κυπέλλου και πρόκρισης στην Ευρώπη σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Αν η ΑΕΚ δεν ήταν συνεπής, τότε θα ζητούσε ολόκληρο το υπόλοιπο του συμβολαίου του. Η ΑΕΚ δεν τήρησε την συμφωνία με αποτέλεσμα το ΒΑΤ να επιδικάσει στον Αμερικανό όλο το υπόλοιπο συμβόλαιο και από εκεί που θα πλήρωνε η 55 χιλιάδες τώρα καλείται να πληρώσει 115. Μιλάμε για λάθη που έχουν γίνει πολλά τέτοια και σε άλλες περιπτώσεις και δείχνει ότι κάτι δεν δουλεύει σωστά στην ΚΑΕ.

Θα αποβάλλουν την ΑΕΚ από το πρωτάθλημα;

Αφού μιλήσαμε για τα πολλά και μεγάλα λάθη της ΑΕΚ πάμε να δούμε και την άλλη πλευρά, αυτή του πρωταθλήματος και των ομάδων. Είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι στο πρωτάθλημα, λίγο πολύ μέχρι σήμερα, έκαναν τα στραβά μάτια σε διάφορα περίεργα που συνέβαιναν. Τρανή απόδειξη, η φετινή Basket League. Όσες ομάδες είχαν τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών, τους πήραν πίσω. Ο Ηρακλής κατάφερε και ολοκλήρωσε την χρονιά και έπεσε αγωνιστικά, ενώ υπήρχε αποδεδειγμένα υπόθεση πλαστογραφίας, μεταξύ άλλων, εις βάρος του. Για να μην πάμε στην εποχή του πρώτου λοκντάουν, που το πρωτάθλημα διακόπηκε, οι θέσεις της κορυφής κατοχυρώθηκαν αλλά οι θέσεις του υποβιβασμού όχι, με αποτέλεσμα Άρης και ΠΑΟΚ να μείνουν στην κατηγορία με το έτσι θέλω. Από αυτό λοιπόν το πρωτάθλημα θα αποβάλλουν την ΑΕΚ λόγω πίεσης χρόνου; Δηλαδή σε ένα απαξιωμένο προϊόν, που η ΕΡΤ δεν προτίθεται να ανανεώσει το τηλεοπτικό συμβόλαιο και οι μεγάλες ομάδες θα ψάξουν να βρουν μόνες τους τηλεοπτική στέγη, θα θελήσουν να το απαξιώσουν ακόμα περισσότερο, χωρίς ένα από τα 3 μεγαλύτερα brand names;

Θα μου πείτε, τι θες να κάνουν ρε Τσίμπο, να παραβούν τους κανονισμούς; Προφανώς και κανείς δεν το θέλει αυτό, όταν γίνεται προσπάθεια να γίνει πιο σοβαρή η Λίγκα αλλά όταν τόσα χρόνια οι κανονισμοί γίνονται λάστιχο κατά το δοκούν, θα εξαντλήσουν όλη τους την αυστηρότητα στην ΑΕΚ; Επίσημα η ΚΑΕ μίλησε για οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης, φωτογραφίζοντας ένα μπλοκ ομάδων φιλικά προσκείμενων στον Ολυμπιακό. Δεν ξέρω αν είναι έτσι, αλλά το θέμα είναι ότι βρίσκουν και τα κάνουν, επειδή η ΑΕΚ τους έδωσε το δικαίωμα.

Δεν γνωρίζω τι θα γίνει τελικά, αν θα μπορέσει η ΑΕΚ να ξεπεράσει για άλλη μια φορά αυτό το σκόπελο, ή θα έχουμε δράματα στην συνέχεια. Είναι κρίμα, γιατί με τις συμφωνίες που έχει κλείσει η ΑΕΚ για την επόμενη σεζόν και τις χορηγίες, θα μπορεί να ανταπεξέλθει πολύ καλύτερα στην συνέχεια και να αρχίσει να μειώνει το χρέος της. Έχει επενδύσει σε ένα δικό της γήπεδο πάρα πολλά λεφτά για να το κάνει μια μπασκετική έδρα, ενώ έχει και περαιτέρω σχέδια για την εμπορική του ανάπτυξη και όλα αυτά σε μια δύσκολη εποχή όχι μόνο για το μπάσκετ αλλά γενικότερα.

Όπως είπαμε και στο ξεκίνημα, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά αυτήν την φορά και αυτό θα πρέπει να γίνει μάθημα για το μέλλον, αν τελικά τα καταφέρει η ΑΕΚ και το ξεπεράσει. Το παράδειγμα της φετινής ομάδας που κύλισε ομαλά η κατάσταση, πρέπει να είναι οδηγός για την συνέχεια, αρκεί να περάσει και αυτή η δοκιμασία. Πλέον δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, η εξορθολογίζεις τα οικονομικά σου ή αποβάλλεσαι, δεν υπάρχει επιλογή, είναι απλά μονόδρομος.

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X