Το πρώτο νταμπλ ελληνικής ομάδας, το έκανε η ΑΕΚ! (VIDEO)

Το πρώτο νταμπλ ελληνικής ομάδας, το έκανε η ΑΕΚ! (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Ο πρώτος από τους συνολικά 12 τίτλους που έχει πανηγυρίσει στο Πρωτάθλημα η ΑΕΚ, είχε κατακτηθεί σαν σήμερα πριν από 83 χρόνια στο παλιό γήπεδο του Ηρακλή

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το πρώτο από τα πρωταθλήματα που έχει πανηγυρίσει στο Πρωτάθλημα η ΑΕΚ, είχε κατακτηθεί σαν σήμερα πριν από 83 χρόνια. Μετά τη νίκη επί του Ηρακλή στην Αθήνα με 3-1 (1’ Τζανετής, 55’ Μαρόπουλος, 66’ Βασιλείου – 18’ Παπαδάκης) στις 4 Ιουνίου 1939, η ΑΕΚ πήγε στη Θεσσαλονίκη στις 11 Ιουνίου και κατέπληξε περίπου δέκα χιλιάδες φιλάθλους στο παλιό γήπεδο του Ηρακλή (στη σημερινή Πλατεία Χημείου).

Η ομάδα του Νεγρεπόντη ένιωσε πίεση μόνο στο πρώτο μισάωρο, οπότε και οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με πέναλτι του Κίτσου που ήταν διαρκής απειλή για την εστία της Ενωσης, αλλά βρήκε μπροστά του έναν καταπληκτικό Ρίμπα.

Η ΑΕΚ ισορρόπησε και επέβαλε την ανωτερότητά της, με αποτέλεσμα να προηγείται στο ημίχρονο με 1-2. Ο Κλεάνθης Μαρόπουλος με σουτ στο 26’ και ο Βασιλείου με κεφαλιά στο 44’ ανέτρεψαν το σκορ. Στο 55’ ο Κώστας Χριστοδούλου που είχε έρθει από τον Παναθηναϊκό, έκανε με πέναλτι το 1-3 και το σκορ έγινε 1-4 στο 82’ με σουτ του Βασιλείου. Ο Ηρακλής μείωσε σε 2-4 στο 90’ με τον Φρένελη.

Η ΑΕΚ έγινε δεκτή με ενθουσιασμό την επόμενη μέρα στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Αθηνών από τους οπαδούς της, από τους οποίους κάποιοι είχαν προσπαθήσει να πάνε στη Θεσσαλονίκη. Είχε οργανωθεί αρχικά «θαλασσία εκδρομή» περίπου 500 φιλάθλων (εκείνα τα χρόνια δεν υπήρχε Εθνική Οδός όπως την ξέρουμε και η σύνδεση Αθήνας-Θεσσαλονίκης ήταν μόνο σιδηροδρομική και ακτοπλοϊκή) όμως την τελευταία στιγμή ακυρώθηκε «για τεχνικούς λόγους», όπως έγραφε χαρακτηριστικά ο τύπος της εποχής.

Ετσι, η ΑΕΚ κατέκτησε το το νταμπλ, αφού λίγες εβδομάδες νωρίτερα είχε κατακτήσει και το Κύπελλο με το 2-1 επί του ΠΑΟΚ στον τελικό της Λεωφόρου Αλεξάνδρας

Η σύνθεση της ΑΕΚ στον αγώνα της Θεσσαλονίκης: Ρίμπας, Γάσπαρης, Παπαδόπουλος, Καπάνταης, Κοντούλης, Μάγειρας, Βασιλείου, Χατζησταυρίδης, Τζανετής, Μαρόπουλος, Χριστοδούλου.

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X