Η ΑΕΚ αρχίζει να γίνεται ξανά ποδοσφαιρικό πρότζεκτ!

Η ΑΕΚ αρχίζει να γίνεται ξανά ποδοσφαιρικό πρότζεκτ!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου καταγράφει τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται γύρω από την ΑΕΚ και βλέπει φως στο βάθος του τούνελ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ αλλάζει. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Αυτή η ομάδα που θα εμφανιστεί την επόμενη σεζόν, να μην τρομάζει πια τον εαυτό και τον κόσμο της, αλλά να προκαλεί φόβο στους αντιπάλους. Δεν μπορώ να ξέρω που θα βγάλει αυτή η προσπάθεια στο φινάλε, αλλά η ολική ρήξη με όσα πήγαν πίσω την ομάδα κατά το παρελθόν, μου δίνει ξεκάθαρη προσδοκία πως αυτό που θα έρθει θα μπορεί να οδηγήσει την ΑΕΚ ξανά σε συνθήκες κανονικότητας.

Οσο καθαρά μπορεί να δει κάποιος όσα συνέβησαν την προηγούμενη τετραετία, θα διαπιστώσει πως υπήρχε ένας συνδυασμός λανθασμένων επιλογών, αλαζονείας, ωραιοποίησης της κατάστασης. Πολλές φορές η ΑΕΚ παρασύρθηκε σε επιλογές που δεν θα μπορούσαν να βγουν, γιατί πολύ απλά δεν στηρίζονταν σε καμία λογική. Ηταν απλώς κινήσεις που πίστευαν με βάση κάποιες ιδέες, κάποιες πεποιθήσεις που δεν είχαν – όπως αποδείχθηκε στην πράξη – καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Επιστρέφοντας στο τώρα, διαπιστώνει εύκολα κάποιος πως η ΑΕΚ επιχειρεί βαθιές τομές σε όλα τα επίπεδο. Αλλαξε σχεδόν ριζικά το εταιρικό οργανόγραμμα, προχώρησε σε ριζοσπαστικές αλλαγές στη στελέχωση των Σπάτων, είναι δεδομένο πως θα προχωρήσει σε μεγάλες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της. Κατά την εκτίμηση μου, το σύνολο των παικτών που θα έρθουν και εκείνων που θα αποχωρήσουν, στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου θα είναι μεγαλύτερο από όσα συνέβησαν πέρυσι.

Η ΑΕΚ έβαλε ξανά μπροστά το ποδόσφαιρο

Ενδεχομένως κάποιοι να θεωρούν οξύμωρο κάθε αίσθημα αισιοδοξίας, ειδικά από τη στιγμή που δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις με μεταγραφές παικτών, που να δείχνουν πως όντως το πράγμα παίρνει άλλη τροπή. Κι όμως, όσα συμβαίνουν είναι αυτά που μπορούν να δίνουν πίστη για το μέλλον. Πως μετά από πολλά χρόνια, η ΑΕΚ αποφάσισε να βάλει μπροστά το ποδόσφαιρο και να αφήσει στην άκρη εμπνεύσεις και εκτιμήσεις που οδηγούσαν σε αδιέξοδο.

Η ΑΕΚ αρχίζει να γίνεται ξανά ποδοσφαιρικό πρότζεκτ!

Είναι πολύ σημαντικό πως πριν προχωρήσει σε μεταγραφές παικτών, επέλεξε εκείνους που θα διαλέξουν τους παίκτες. Δεν μπορεί κανείς να είναι βέβαιος για την επιτυχία τους, αλλά είναι ξεκάθαρο πως προέκυψε έπειτα από σωστή διαδικασία. Δηλαδή, πολλές συναντήσεις, συζήτηση για τη φιλοσοφία ώστε να μην υπάρχουν άγνωστοι παράμετροι στην πορεία, επιλογή έπειτα από διερεύνηση και άλλων υποψηφιοτήτων, γρήγορες αποφάσεις.

Να κάνει σύμμαχο το χρόνο

Ως συνέχεια της επιστροφής της ποδοσφαιρικής λογικής στην ΑΕΚ, είναι η διαδικασία που ξεκινά από μέσα προς τα έξω. Σε μια ομάδα με ρόστερ ήδη φορτωμένο και με πολλά ζητήματα, το πρώτιστο μέλημα είναι πως θα μπορέσεις να βρεις λύσεις με παίκτες που δεν υπολογίζονται, να εξοικονομήσεις χρήματα και να διαπιστώσεις ανάγκες, προτού βγεις τη σωστή στιγμή στην αγορά για να πάρεις όσα θέλεις. Θα είναι εξόχως σημαντικό, η ΑΕΚ να μπει στην προετοιμασία δίχως ούτε έναν παίκτη που θα παραμένει απλά μέχρι να βρεθεί λύση.

Επίσης, θα πρέπει να υπάρχει ρεαλισμός σε κάποια πράγματα. Αντιλαμβάνομαι πως πολλοί θα ήθελαν η ΑΕΚ να είχε κλείσει τις μεταγραφές της από τώρα και να ήξερε ο Αλμέιδα με ποιους θα πορευθεί. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πως επειδή η ΑΕΚ θα πάει για παίκτες διαφοράς και έχει πολλά ντεζαβαντάζ στη διαδικασία, το μοναδικό πλεονέκτημα που έχει και είναι ο χρόνος, και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευθεί. Ακούμε πολλά, ας δούμε ποιοι θα επιλεχθούν και πως θα «κουμπώνουν» και θα κρίνουμε.

Διαβάστε περισσότερα για τα νέα δεδομένα της ΑΕΚ.

Η Ανάλυση του ΑΕΚ - Άρη 2-0 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 15/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X