Η στελέχωση, οι μεταγραφές και η απαραίτητη οικονομική υπέρβαση

Η στελέχωση, οι μεταγραφές και η απαραίτητη οικονομική υπέρβαση
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για το «καυτό» καλοκαίρι της ΑΕΚ…

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια, πορεύτηκε σε μια πολύ κομβική θέση, όπως είναι αυτή του τεχνικού διευθυντή, με άτομα, που είτε ξεκάθαρα δεν έκαναν για τη δουλειά, είτε στην καλύτερη θα έπρεπε να μάθουν στου… κασίδη το κεφάλι. Να είναι κοινώς, μαθητευόμενοι μάγοι. Εξαίρεση αποτέλεσε σε αυτόν τον κανόνα, μόνο ο Ίλια Ίβιτς που είχε και την εμπειρία και την προσωπικότητα για να αναλάβει αυτή τη θέση.

Το πώς αντιλαμβανόταν η διοίκηση τη σημασία της συγκεκριμένης θέσης, ήταν μάλιστα πολύ χειρότερο από τις επιλογές προπονητή. Γιατί, για να ξέρουμε τι λέμε, προπονητές όπως ο Χιμένεθ, ο Καρέρα, ο Μιλόγεβιτς, ο Ουζουνίδης (και πριν από όλους αυτούς ο Πογέτ), μόνο της πλάκας δεν ήταν.

Θυμίζω ότι ακόμα και όταν ανέλαβε ο Καρντόσο, το περιβάλλον της ΑΕΚ δεν είχε ενστάσεις για αυτή την επιλογή. Αντίθετα, είχαν όλοι ενστάσεις για το αν ήταν κατάλληλος ο Λυμπερόπουλος ως τεχνικός διευθυντής. Σύντομα βέβαια καταλάβαμε το μέγεθος της τραγωδίας της επιλογής Καρντόσο.

Από Γιαννίκη, Παπαδημητρίου, Κονέ σε Αλμέιδα, Κουχάρσκι, Αλβες

Με τα παραπάνω δεδομένα του παρελθόντος, είναι ξεκάθαρο ότι η ΑΕΚ σε στελέχωση δεν είναι πλέον όπως πριν. Κοινώς, τη θέση του Γιάννη Παπαδημητρίου, που ήταν ένα ακόμα «στοίχημα» και που δεν είχε δουλέψει ποτέ σε ομάδα επιπέδου ΑΕΚ για να έχει μάλιστα και τα «κλειδιά» του μαγαζιού, την έχει πάρει ο Πολωνός Κουχάρσκι, που μάλιστα δεν είναι μόνος, αλλά θα έχει ως συμπληρωματικούς στη δουλειά του, τόσο τον Αλβες, όσο και τον προπονητή.

Συν τον Παναγιώτη Κονέ, που μπορεί να έχει πλέον ουσιαστικό ρόλο, δίπλα στους Κουχάρσκι, Αλμέιδα και Αλβες, αλλά οπωσδήποτε όχι τη βασική ευθύνη για τις μεταγραφές. Θα το ξαναγράψω γιατί δεν το έχουμε εμπεδώσει ακόμα. Σκεφτείτε ποια μεταγραφική αγορά μπορούσε να έχει ανοιχτή η ΑΕΚ και τι ελιγμούς κινήσεων μπορούσε να κάνει με τριπλέτα τους Γιαννίκη, Παπαδημητρίου, Κονέ και αναλογιστείτε πόσο διαφορετική θα είναι πλέον η κατάσταση με την τριπλέτα Αλμέιδα, Κουχάρσκι, Αλβες.

Θα επαναλάβω κάτι που πιθανότατα δεν έχουν συνειδητοποιήσει οι περισσότεροι, ότι με τον Αλμέιδα έχει ανοίξει για την ΑΕΚ η αγορά της Λατινικής Αμερικής, με τον Κουχάρσκι της Κεντρικής Ευρώπης και με τον Αλβες της Ίβηρικής. Αυτό που παραμένει βέβαια ίδιο είναι η κεφαλή. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης δηλαδή που παίρνει τις τελικές αποφάσεις και που ανάβει το πράσινο φως για τις μεταγραφές.

Η στελέχωση, οι μεταγραφές και η απαραίτητη οικονομική υπέρβαση

Τα «συμβόλαια του εκατομμυρίου» πρέπει να γίνουν περισσότερα στην ΑΕΚ

Νομίζω όμως ότι ήταν πολλές οι φορές που τα τελευταία χρόνια, άναψε πραγματικά το πράσινο φως για κινήσεις, αλλά που δεν μπόρεσαν οι συνεργάτες που είχε επιλέξει να πετύχουν αυτό που είχε ανάγκη η ομάδα. Δεν πιστεύω δηλαδή, για να το κάνω ακόμα πιο λιανά, ότι θα πει «όχι» ο Μελισσανίδης σε κάποια μεταγραφή, αν δει σιγουριά κυρίως από τον Αλμέιδα και τον Κουχάρσκι, για την οποιαδήποτε περίπτωση.

Τώρα λοιπόν που σε στελέχωση, η ΑΕΚ ομολογουμένως δεν είναι όπως πριν, είναι ευκαιρία να μην είναι όπως πριν και σε παίκτες. Ποντάρουμε πολλά, είναι η αλήθεια, στο νέο τιμ. Κι ελπίζουμε ότι δεν θα μας απογοητεύσουν σε αυτό το μεταγραφικό καλοκαίρι.

Αυτό που ωστόσο θα χρειαστεί και που επιμένω να διαφωνώ με τους περισσότερους αξιόλογους συναδέλφους, είναι και η οικονομική υπέρβαση. Οι ποδοσφαιριστές με ποιότητα και με προσωπικότητα που έχει τεράστια ανάγκη η ΑΕΚ, θα πρέπει να πληρωθούν για να έρθουν και δεν αρκεί μόνο το κίνητρο του νέου γηπέδου, που ασφαλώς έχει τη σημασία του.

Μας αρέσει, δεν μας αρέσει, τα… «συμβόλαια του εκατομμυρίου» πρέπει να αυξηθούν στην ομάδα. Την ΑΕΚ, την ξεπέρασαν τέσσερις ομάδες στο τελευταίο πρωτάθλημα και καλείται πλέον αυτή να ξεπεράσει και τις τέσσερις! Με πρώτο τον Ολυμπιακό, που βλέποντας ότι πήρε τα τρία τελευταία πρωταθλήματα, παίζοντας και με καλή ομάδα και με μέτρια και με κακή, βγαίνει τώρα και στέλνει το μήνυμα στους ανταγωνιστές του, να ξεχάσουν το πρωτάθλημα… για τα επόμενα 20 χρόνια.

Η ΑΕΚ να κόψει την αλαζονεία του Ολυμπιακού

Και μπορεί να πρόκειται για μια κλασική «ερυθρόλευκη» αλαζονεία, αλλά εμάς το θέμα μας πρέπει να είναι τι κάνει η ΑΕΚ. Γιατί αν η ΑΕΚ κάνει ότι έκανε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, επιτρέποντας ουσιαστικά στον Ολυμπιακό να κάνει… περίπατο στο ελληνικό πρωτάθλημα, είτε είναι καλός, είτε μέτριος, είτε ακόμα και κακός, τότε δεν (θα) μας φταίει η όποια αλαζονεία του αντιπάλου, αλλά το κακό μας το κεφάλι. Κοινώς, αυτοί κάνουν τη δική τους δουλειά, ας κάνουμε κι εμείς τη δική μας.

Τώρα λοιπόν που η ΑΕΚ μπαίνει στο δικό της σπίτι, στο δικό της γήπεδο και όπως έγραψα και πριν από λίγες μέρες, θα πρέπει να μετατρέψουμε ξανά σε πράξη αυτό που ίσχυε παλιά ότι θα χάνουν από τη στροφή της Δεκελείας, θα πρέπει η διοίκηση να δημιουργήσει μια ομάδα που θα τους κόψει τον… βήχα.

Ολα τα άλλα δεν έχουν κανένα νόημα και καμία ουσία. Στο κάτω κάτω της γραφής, ο κάθε σύλλογος έχει τη δική του νοοτροπία, το δικό του dna και από εκεί και πέρα και ο φίλαθλος-οπαδός ακολουθεί και υποστηρίζει ότι τον εκφράζει. Το θέμα μας είναι τι κάνει η ΑΕΚ. Για αυτό και απαιτείται σκληρή δουλειά από όλους, αλλά και να έρθουν στην ομάδα και ποδοσφαιριστές, που σε κάθε θέση θα είναι καλύτεροι ή στη χειρότερη περίπτωση ισάξιοι με εκείνους των ανταγωνιστών και δη του Ολυμπιακού, που είναι πρώτος

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X