Το τέλος της πανδημίας των «γαμπρών» στην ΑΕΚ

Το τέλος της πανδημίας των «γαμπρών» στην ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την αλλαγή σκηνικού στο στελεχιακό δυναμικό της ΑΕΚ που δεδομένα συνιστά αλλαγή σελίδας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Χρόνια τώρα ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε μία πάγια τακτική. Να εντάσσει στη στρατηγική και στη φιλοσοφία του ανθρώπους που θα την τηρούσαν απαρέγκλιτα, δίχως να προβάλλουν ιδιαίτερες ενστάσεις και το κυριότερο (δυστυχώς), χωρίς τα απαιτούμενα εχέγγυα για τους ρόλους που αναλάμβαναν. Έδινε ευκαιρίες σε νέα άτομα, παιδιά της ΑΕΚ. Το σκεπτικό δεν ήταν απαραίτητα λάθος, όμως όχι και αποδοτικό.

Με εξαίρεση τον Ίλια Ίβιτς ο οποίος είχε την προσωπικότητα και την τεχνογνωσία, όλες οι άλλες επιλογές από το καλοκαίρι του 2017 με την αποχώρηση του Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς έως σήμερα, αποδείχθηκαν μη λειτουργικές. Συνέβησαν πράγματα τα οποία καταστρατηγούσαν την ποδοσφαιρική λογική δίχως εκείνοι να διαθέτουν το ειδικό βάρος να τα αποτρέψουν. Ήταν συνένοχοι ακριβώς επειδή δεν διέθεταν την προσωπικότητα για να κάνουν κάτι διαφορετικό από το να συναινούν.

Η επιλογή τους με βασικά κριτήρια το να είναι έμπιστοι, δουλευταράδες, γλωσσομαθείς και καλά παιδιά, λες και η ΑΕΚ έψαχνε γαμπρούς για τις κόρες της και όχι στελέχη με ικανότητες να τις ανοίξουν τις πόρτες του εκσυγχρονισμού και της ταύτισης με το σύγχρονο ποδόσφαιρο, δημιούργησε ένα προηγούμενο το οποίο έμοιαζε με κατεστημένο.

Για να φτάσουμε στο σήμερα όπου πλέον η σελίδα γυρίζει. Η Ένωση έχει για πρώτη φορά τεχνικό διευθυντή ο οποίος δεν υπήρξε ποτέ ποδοσφαιριστής της ομάδας και γενικότερα δεν είχε την παραμικρή σχέση μαζί της στο παρελθόν. Ούτε ασφαλώς ξεκίνησε να κάνει αυτή τη δουλειά μέσα από την ΑΕΚ.

Υπάρχουν κι άλλες… πρώτες φορές

Αυτή είναι επίσης η πρώτη φορά που η ομάδα εμπιστεύεται έναν τεχνικό που δεν είναι Ευρωπαίος (προπονητικά αναθρεμμένος για να γίνει και η απαραίτητη διευκρίνηση). Η επιλογή του Ματίας Αλμέιδα είναι ομολογουμένως επαναστατική για τα δεδομένα της ΑΕΚ δίχως να γνωρίζουμε αν αυτό θα της βγει σε καλό. Δείχνει όμως μία τόλμη να αποδράσει το club από τα συνηθισμένα, εμπιστευόμενη έναν άνθρωπο με πολύ σπουδαίο παρελθόν και χαρακτήρα που δεν καλουπώνεται σε συμβιβασμούς. Για να το πω και διαφορετικά, αν η ΑΕΚ έψαχνε έναν καλό μπελά, τότε τον βρήκε!

Στο ρόλο του αθλητικού διευθυντή ενεργοποιήθηκε Ο Μπρούνο Άλβες. Όντως ο Πορτογάλος έχει παρελθόν με την ΑΕΚ όμως αυτό κατεγράφη 20 χρόνια πριν και έκτοτε έχει διανύσει πορεία που τον καθιστά ως μία από τις εξέχουσες και διεθνώς αναγνωρισμένες κι αποδεκτές προσωπικότητες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Ακόμα και αυτή η επιλογή είναι έξω από τα στενά μονοπάτια που η ΑΕΚ συνήθιζε να βαδίζει όλα αυτά τα χρόνια διότι πρόκειται για ένα πρόσωπο το οποίο δεν είχε ανάγκη την ΑΕΚ για να βρει την πρώτη του δουλειά μακριά από την ενεργό δράση. Θα μπορούσε να είναι ήδη μέλος της εθνικής Πορτογαλίας και να ετοιμάζεται για το Μουντιάλ αλλά προφανώς είδε κάτι που του έκανε κλικ. Κάτι που εξίσου εύκολα θα αφήσει αν δεν είναι όπως το περιμένει και το φαντάζεται. Γιατί είναι ο Άλβες που αν μια πόρτα κλείσει σήμερα, δέκα θα ανοίξουν για εκείνον αύριο.

Εύλογα θα αναρωτηθείτε αν όλα αυτά αρκούν για να γίνει η ΑΕΚ ξανά ομάδα η οποία θα διεκδικεί με πραγματικές πιθανότητες τους εγχώριους τίτλους και θα παγιώσει ξανά τη θέση της στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Από κάπου πρέπει να αρχίσεις όμως όταν θέλεις πραγματικά να αλλάζεις πράγματα με έργα και όχι στα λόγια.

Είναι πάρα πολλά αυτά που πρέπει να συμβούν ώστε οι τρεις προαναφερθέντες να βρουν τους ιδανικούς κώδικες επικοινωνίες την κατάλληλη χημεία και την κοινή ποδοσφαιρική διάλεκτο για να γιγαντώσουν την ομάδα. Αλλά σε πρώτη φάση τουλάχιστον, μπορούμε να μιλάμε για αλλαγές που όντως διαφοροποιούν την κατάσταση σε σύγκριση με όσα έως σήμερα γνωρίζαμε.

ENWSI TV: ΟΛΟ το ΑΕΚ talk για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με Καζαντζόγλου και Λούπο
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X