Ο Μπρούνο της ΑΕΚ, εμπιστευτικό

Ο Μπρούνο της ΑΕΚ, εμπιστευτικό
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης βγάζει από το σεντούκι ιστορίες από το μακρινό 2004 που αναδεικνύουν το δέσιμο του Άλβες με την ομάδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Μπρούνο Άλβες είχε αποκτήσει ένα ιδιαίτερο δέσιμο με την ΑΕΚ, πολύ πριν ανακοινωθεί πως αναλαμβάνει την θέση του αθλητικού διευθυντή. Και η αλήθεια είναι πως αγάπησε την ομάδα και αγαπήθηκε από τους οπαδούς τόσο πολύ, που θαρρείς είχε φορέσει πολλά χρόνια τα κιτρινόμαυρα. Όμως ήταν μόλις μια σεζόν. Βεβαίως μια πολύ ιδιαίτερη σεζόν και για την ΑΕΚ, αλλά και για τον Άλβες.

Το καλοκαίρι του 2004 ήταν ένα περίεργο και μεταβατικό καλοκαίρι για την ΑΕΚ. Το ίδιο και για τον Άλβες, που είχε κάνει μια γεμάτη σεζόν στην Γκιμαράες ως δανεικός από την Πόρτο, είχε παίξει και με την εθνική Πορτογαλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας αλλά το μέλλον του ήταν μάλλον… θολό. Η Πόρτο δεν είχε αποφασίσει τι θα κάνει μαζί του και πάνω σ’ αυτή την αναποφασιστικότητα των “Δράκων” πάτησε ο Φερνάντο Σάντος για να “αρπάξει” τον Άλβες. Έστω και δανεικό για έναν χρόνο, χωρίς καμία οψιόν αγοράς.

Ο Άλβες είδε την ΑΕΚ ως μεγάλη ευκαιρία για να απογειώσει την καριέρα του και τον Σάντος ως τον δάσκαλο του. Ενώ λόγω χαρακτήρα και ιδιοσυγκρασίας, λάτρεψε αμέσως τον κόσμο. Και το “γλυκό” έδεσε. Άρχισε να αισθάνεται πραγματικά καλά και εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Στα ματς ήταν κολώνα της άμυνας. Και στα αποδυτήρια η χαρά του παιδιού. Κανείς από εκείνη την ομάδα δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ, τα τραγούδια του Άλβες μέσα από τα ντουζ των Θρακομακεδόνων. Από κάποια στιγμή μάλιστα και μετά, σε άπταιστα ελληνικά.

Για τους οπαδούς της ΑΕΚ, ο Μπρούνο ήταν έρωτας με την πρώτη… ματιά. Το ίδιο και οι οπαδοί για τον Μπρούνο. Τον είχαν “πιάσει” πολλές φορές συμπαίκτες του κατά την διάρκεια της προθέρμανσης πριν από ένα ματς, να προσπαθεί να ακολουθήσει συνθήματα της κερκίδας σιγοτραγουδώντας. Ενώ η αγαπημένη του στιγμή, ήταν ο Άγης πήγαινε στο κέντρο του γηπέδου και όλοι έκαναν… “χέρια”. Το ζήλευε πολύ και φυσικά δεν άργησε να το κάνει κιόλας. Μετά το τέλος ενός ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, για πρώτη φορά πήγε στο κέντρο και ανέλαβε να δώσει εκείνος το ρυθμό με “χέρια”. Και από τότε, το έκανε σε κάθε ευκαιρία.

Το μεγάλο του “στοίχημα” όμως, ήταν να παρακολουθήσει ένα ματς, ανάμεσα στους οπαδούς της ΑΕΚ. Να ζήσει από μέσα τον παλμό της κιτρινόμαυρης εξέδρας. Και αυτό το στοίχημα επίσης το κέρδισε. Στο ματς με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, ήταν νοκ άουτ και δεν μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα αγωνιστικά. Ταξίδεψε ωστόσο στην Κρήτη και το παιχνίδι το παρακολούθησε από το πέταλο των οπαδών της ΑΕΚ. Και το έζησε κανονικά ως οπαδός.

Εκείνη η μαγική σεζόν, τελείωσε άδοξα χωρίς τίτλο. Ο Άλβες μαζί με τον Σάντος, έκαναν μια κρούση στην Πόρτο για παράταση δανεισμού για ακόμα έναν χρόνο. Βρήκαν κλειστή πόρτα και ο Πορτογάλος μπακ επέστρεψε στους “Δράκους” για να ξεκινήσει την σούπερ καριέρα του. Χωρίς να βγάλει ποτέ από το μυαλό του την ΑΕΚ. Το καλοκαίρι του 2007 η Ένωση έκανε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο Ντούρβερτ της Ολλανδίας. Περίπου 200 χιλιόμετρα πιο μακριά, έκανε το βασικό στάδιο προετοιμασίας η Πόρτο. Το είχε παλέψει πολύ ο Άλβες για να καταφέρει να πάει στο Ντούρβερτ και επισκεφτεί τους ανθρώπους της ΑΕΚ. Δεν τα κατάφερε. Τελικά πήγαμε εμείς και το βρήκαμε για μια συνέντευξη, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία, για άλλη φορά.

Η Ανάλυση του Άρης-ΑΕΚ 1-2 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 22/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X