Το πιο μεγάλο καλοκαίρι της ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου υποδέχεται το καλοκαίρι της ΑΕΚ και περιμένει να αλλάξουν πολλά

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η διαδικασία είναι συνηθισμένη και αγαπημένη για τους περισσότερους. Το καλοκαίρι, τα (ποδοσφαιρικά) όνειρα επιτρέπονται, σχέδια γίνονται σε αμμουδιές, διακοπές, ξαπλώστρες, το μυαλό ταξιδεύει μακριά από τα ζόρια που έρχονται με την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων. Αυτό το καλοκαίρι όμως, ειδικά για την ΑΕΚ, διαφέρει σε σχέση με τα προηγούμενα. Είναι ένα καλοκαίρι που θα αλλάξουν πολλά στις ζωές μας και γι’ αυτό θα πρέπει να έχουμε συγκεκριμένα πράγματα στο κεφάλι μας.

Προφανέστατα, ο μεγάλος πρωταγωνιστής της καθημερινότητας μας από εδώ και πέρα, θα είναι ο «ναός». Αντιλαμβάνομαι μέσα από την καθημερινότητα, πως υπάρχει μια ολόκληρη γενιά που δεν ξέρει καν τι εστί Νέα Φιλαδέλφεια. Πολλοί ακόμα, που λησμόνησαν συνήθειες ετών. Αυτό αλλάζει. Είναι πλέον δεδομένο, πως όλοι και όλα δουλεύουν με τέτοιον τρόπο, ώστε η έναρξη της νέας σεζόν να βρει την ΑΕΚ στο «σπίτι» της.

Κοσμοϊστορικό γεγονός με τεράστια βαρύτητα για την ψυχοσύνθεση του κάθε Ενωσίτη. Αναμφίβολα, ο αθλητισμός και ειδικά το ποδόσφαιρο, είναι και θέμα ψυχολογίας. Με άλλη καρδιά πήγαινες στο ΟΑΚΑ, με άλλο καρδιοχτύπι θα κινήσουμε για τα Φιλαδέλφεια. Και το ακόμα πιο σημαντικό είναι πως πρόκειται για το πιο όμορφο, μοντέρνο, κλασάτο γήπεδο που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα, από τα καλύτερα της Ευρώπης. Και θα είναι δικό μας.

«Θα χάνουν από τη Δεκελείας»

Αρκεί το γήπεδο από μόνο του; Προφανώς και όχι. Δεν είναι μόνο πως τα «τσιμέντα δεν παίζουν μπάλα», που πολλές φορές (κάκιστα) εμπλέκουν το γήπεδο με όσα συμβαίνουν στο αγωνιστικό κομμάτι. Ποτέ δεν συμφωνούσα άλλωστε, με την αισιόδοξη άποψη πως θα χάνουν από τη Δεκελείας. Γιατί η Δεκελείας και η Νέα Φιλαδέλφεια υπήρχαν για δεκαετίες πριν. Εκεί στεγάστηκαν οι μεγάλες επιτυχίες της ΑΕΚ, αλλά εκεί έζησα και απίθανες στεναχώριες, λαϊκά δικαστήρια και πολλές δύσκολες στιγμές.

Το γήπεδο είναι δεδομένο πως θα προσθέσει δυναμική στην ΑΕΚ. Είναι δεδομένο, πως προσθέτει πόντους σε μια ομάδα. Μια καλή ομάδα, την κάνει καλύτερη. Την κακή ομάδα, την κάνει υποφερτή. Το συνονθύλευμα που εμφανίστηκε πέρυσι δεν θα μπορούσε να το κάνει τίποτα. Θα πάρει ματς η ΑΕΚ που τα έχανε στο «Νταχάου», θα πάρει αποτελέσματα με τη δύναμη της έδρας, θεωρώ δεδομένο πως εκεί θα αλλάξει η ψυχολογία όλων και θα έχουμε πολύ πιο θετική διάθεση. Ισως να αλλάξει και η τύχη, να φύγει πια αυτό το κακό σύννεφο.

Υπομονή και σωστή αξιοποίηση του χρόνου

Αρκούν αυτά; Σαφέστατα και όχι. Ειδάλλως, εάν αρκούσαν δεν θα γίνονταν όλες αυτές οι ανακατατάξεις στα εσωτερικά της ΠΑΕ και του ποδοσφαιρικού τμήματος, αλλά θα ενισχύαμε και άλλο την ακουστική, τη θέαση και τους συμβολισμούς του γηπέδου και όλα θα ήταν καλά. Η ΑΕΚ χρειάζεται να φτιάξει ομάδα με υγιείς βάσεις και αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να μπαίνει σε αμφιβολία. Απλά, επειδή πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο καλοκαίρι, χρειάζεται υπομονή.

Μην τσιτώσετε με τη λέξη και διαβάστε τη σκέψη μου. Δυστυχώς, η ΑΕΚ δεν έχει ματς άμεσα Ιούνιο και Ιούλιο μήνα. Οι άλλοι ξεκινούν προετοιμασία την άλλη εβδομάδα και εμείς έχουμε ακόμα 40 μέρες. Οι άλλοι θα παίξουν ματς σε 40 μέρες και εμείς θα έχουμε το πρώτο επίσημο σε δυόμιση μήνες. Ο χρόνος θα πρέπει να γίνει σύμμαχος. Να μην εφησυχάσει κανείς, αλλά και να βρει τις σωστές λύσεις για να αντιπαρέλθει όλα τα χάντικαπ.

Είναι δεδομένο, όσο και εάν δεν μας αρέσει, πως η ΑΕΚ χωρίς Ευρώπη, το ελληνικό ποδόσφαιρο συνολικά δεν είναι ελκυστικός προορισμός για κάποιον ποδοσφαιριστή με μεγάλες φιλοδοξίες. Είναι εύλογο, πως δύσκολα θα είσαι η πρώτη επιλογή. Για να προσεγγίσεις κάποιον παίκτη, θα πρέπει να πληρώσεις υπεραξίες και τα λεφτά δεν πρέπει να ξοδευτούν άσκοπα, αλλά σε στοχευμένες κινήσεις. Είναι δεδομένο πως θα πρέπει να περιμένεις να ωριμάσουν οι συνθήκες.

Αλλάζει το σκηνικό

Ακούω και διαβάζω αγωνία για την κινητικότητα των άλλων και όσα δεν συμβαίνουν στην ΑΕΚ. Βλέπω πως υπάρχουν πληροφορίες για άμεση κίνηση, αν και να σας πω την αλήθεια δεν μου προκύπτει τέτοια ζέση αυτές τις μέρες. Δεν χρειάζεται πρεμούρα. Οσο και εάν δεν μας αρέσει, είναι διαφορετικές οι συνθήκες. Η ΑΕΚ έχει χρόνο, αρκεί να τον αξιοποιήσει σωστά. Να βρει παίκτες γι’ αυτό που θέλει να παίξει και όχι απλά επειδή βρέθηκαν στο διάβα της και έχουμε θετική άποψη.

Είναι μεγάλο το καλοκαίρι και για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο συνολικά. Οι ισορροπίες αλλάζουν, οι συμμαχίες διαμορφώνονται και είναι ξεκάθαρο στα μάτια μου, πως η ΑΕΚ πάει μόνη της εναντίον όλων. Ωστόσο, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες που έκαναν, δεν πέτυχαν πραξικόπημα στην ΕΠΟ και βγάζουν τώρα χολή για τον Μπαλτάκο για να ρίξουν λάσπη στον ανεμιστήρα. Μόνο που δεν ξέρουν πως και που έμπλεξαν. Μείνετε και θα δείτε…

Σταμάτης Βούλγαρης: Ο ευτυχισμένος Ματίας και η κιτρινόμαυρη υπεροχή
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X