Κακιούζης: «Κάποια στιγμή θα συναντηθούμε πάλι με την ΑΕΚ»

Κακιούζης: «Κάποια στιγμή θα συναντηθούμε πάλι με την ΑΕΚ»
Photo Credits: INTIME

Αποφασισμένος να γίνει η εξαίρεση στον κανόνα πως οι πολύ καλοί παίκτες σπανίως γίνονται ανάλογα ικανοί προπονητές είναι ο Μιχάλης Κακιούζης.

Και τα πρώτα δείγματα γραφής είναι-αν μη τι άλλο-εξαιρετικά. Ανέλαβε μόλις τον Μάρτιο τον Κεραυνό Στροβόλου και σε δύο μήνες μετέτρεψε μια ομάδα με προβληματική πορεία σε νταμπλούχο Κύπρου.

Δήλωσε βέβαιος πως κάποια στιγμή θα ανταμώσουν οι δρόμοι τους με την αγαπημένη του ΑΕΚ, αναφέρθηκε στον Εργκίν Αταμάν που ο ίδιος γνώρισε στην Εφές πολλά χρόνια πριν κατακτήσει ο Τούρκος τεχνικός την Ευρώπη, αλλά και την πορεία των «αιωνίων» λίγο πριν τους τελικούς.

Διαβάστε κομμάτι της συνέντευξής του στο sport-fm:

Στην ΑΕΚ θα επέστρεφες; Το λέω γιατί είσαι οπαδός της, αλλά και ως παίκτης δεν αποχώρησες με τον καλύτερο τρόπο, αλλά και πρόσφατα ως σκάουτ κράτησε λίγο η συνεργασία…

«Ήμουν ΑΕΚ, είμαι ΑΕΚ κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Ποτέ δεν πούλησα οπαδιλίκι όμως. Ούτε ως παίκτης, ούτε αργότερα. Για μένα ήταν όνειρο να αγωνιστώ με τη φανέλα της και να κατακτήσω τίτλους και το έζησα. Είχαμε συζητήσεις παλαιότερα να βοηθήσω, αλλά δεν έγινε. Και τη θέση του σκάουτ που είχα αναλάβει πριν λίγα χρόνια, έγινε με την προοπτική να γίνω προπονητής μελλοντικά. Δεν συνέβη, αλλά ίσως να είναι και για καλό, γιατί μόνος σου μαθαίνεις καλύτερα τα πράγματα. Κάποια στιγμή πάντως θα συναντηθούμε, είμαι βέβαιος. Θα πρέπει να υπάρχουν και οι προϋποθέσεις για να γίνει αυτό. Πέρα από την οπαδική προτίμηση και το συναίσθημα, είμαι επαγγελματίας».

-Τελικά ένας πολύ καλός παίκτης μπορεί να γίνει πολύ καλός προπονητής; Ίσως η απάντηση να μη σε συμφέρει…

«(Γέλια). Δεν ξέρω. Πιστεύω πως… το’ χω. Μου άρεσε εδώ και χρόνια πάρα πολύ η προπονητική και τώρα που το έχω βιώσει τέσσερα χρόνια στην πράξη μού αρέσει ακόμη περισσότερο. Σίγουρα, δεν έχεις την ανεμελιά που είχες ως παίκτης, αλλά μπορώ να πω ότι μου αρέσει ακόμη παραπάνω από όταν έπαιζα. Ο τρόπος που μπορείς να επεμβαίνεις στο παιχνίδι, η προετοιμασία, το κοουτσάρισμα, η βοήθεια στους παίκτες να εξελιχθούν, είναι κάτι που με ιντριγκάρει πολύ».

-Λένε ότι πολλοί καλοί παίκτες απέτυχαν ως προπονητές επειδή πάντα σύγκριναν αυτούς που έχουν υπό τις οδηγίες τους με τον εαυτό τους.

«Όχι, εγώ δεν είμαι σε αυτή την κατηγορία. Νομίζω αν μπεις σε αυτή τη διαδικασία το έχεις χάσει το παιχνίδι. Κάθε παίκτης είναι διαφορετικός κι αν τον συγκρίνεις με τον εαυτό σου δεν θα είσαι ποτέ ικανοποιημένος. Δεν έχω τέτοια απαίτηση από κανέναν. Το θέμα είναι να γνωρίζεις τις αρετές και τις αδυναμίες κάθε παίκτη, ώστε να αναδείξεις τις πρώτες και να κρύψεις τις δεύτερες. Αυτή είναι η δουλειά του προπονητή κι όχι να μετατρέψει τους παίκτες του στον… εαυτό του».

-Εσύ είχες την τύχη να συνεργαστείς με μεγαθήρια της προπονητικής. Τι πήρες από τον καθέναν;

«Όντως, ευτύχησα να συνεργαστώ με σπουδαίους προπονητές, αλλά και με κάποιους κακούς. Έχω επηρεαστεί από όλους. Πάντα προσπαθείς να πάρεις τα θετικά στοιχεία, ακόμη και κάποια εξειδικευμένα πράγματα, από τους προπονητές σου. Όποιος λέει το αντίθετο ψεύδεται. Για παράδειγμα για μένα η πειθαρχία είναι πολύ σημαντική και το έμαθα από Ίβκοβιτς, Ιωαννίδη και Ιβάνοβιτς κυρίως. Όταν κάνουμε προπόνηση δεν κάνουμε χαβαλέ».

-Πες μου τρία παιχνίδια της καριέρας σου που θα έπαιζες ξανά για να τα κερδίσεις.

«Σίγουρα ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2006. Είχαμε κερδίσει τους Αμερικανούς και όλοι ήμασταν απογοητευμένοι που δεν πήραμε το χρυσό. Τέτοιο μέταλλο είχε εκείνη η ομάδα. Επίσης τον ημιτελικό του Final 4 του 2004 στο Τελ Αβίβ, που χάσαμε στον πόντο στην παράταση από την Φορτιτούντο Μπολόνια. Ίσως και τον τελικό της Ευρωλίγκας με την ΑΕΚ το 1998 στη Βαρκελώνη, αν και τότε ήμουν σε πολύ μικρή ηλικία ακόμη».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Η Ανάλυση του ΑΕΚ - Άρη 2-0 από τον Άκη Ζήκο | AEK After 15/04/24 (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X